Papara
Malzemeler: •1 bayat ekmek,•2 soğan,•2 domates,•3 sivri biber,•3 diş sarımsak,•200 gr yağsız kıyma,•1 kase yoğurt,•1 çorba kaşığı salça,•1/2 çay bardağı sıvı yağ,•Tuz,•Karabiber,•Yeterince su ya da et suyu. Yapılışı: -Ekmeği kesme şeker büyüklüğünde kesip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kıtırlaştıralım. -Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın.-Domatesleri ayrı bir kaba rendeleyelim. -Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. -Üzerine kıymayı ve küçük küçük doğradığımız sivri biberleri ekleyip 2 dakika daha kavuralım. -Rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ekleyelim ve yarım dakika daha kavurmaya devam edelim. -Yemeğimizin tuzunu ve biberini ayarlayıp suyunu ekleyelim. -Papara yemeğimizi kısık ateşte 10-15 dakika pişirip ateşten alarak ılıtalım. -Bir kabın içine yoğurdu ve sarımsağı koyup iyice karıştıralım. -Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine paparayı ve sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapalım.