Çeşme Yarımadası’nı bölgeye özel çeşit çeşit malzemeleri ve yemekleri üzerinden anlatan ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ ilham veren bir kitap. İçindeki kolay uygulanabilir tarifler arasında Seferihisar’ın ıspanak balığı, Sefaradların pırasa dolması ve enginar sirkeli tahin sos gibi lezzetleri görmek beni çok sevindirdi.
#Ebru ErkeÜlkemizde doğal ve tarihi güzellikleriyle adından söz ettiren çok fazla köy var. Hatta geçtiğimiz günlerde İzmir’in şirin köyü Birgi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün belirlediği 'dünyanın en iyi turizm köyleri' listesine girmeyi başardı. Biz de bu güzel haber sonrası uzmanlarımıza "Ege'de otantik yapısını en az Birgi kadar koruyan mutlaka görülmesi gereken köyler hangileri?" diye sorduk. 3 şehirden herkesi memnun edecek önerilerle geldiler...
#RotaHareketin ve gürültünün eksik olmadığı büyük şehirleri arkanızda bırakıp sakinliği, mimarileri ve hikâyeleriyle ilgi uyandıran köylere doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza hâlâ ‘sarı yaz’ yaşanan Ege’de mutlaka keşfedilmesi gereken köyleri sorduk. 5 şehirden 15 adres önerdiler...
#RotaYaz aylarının yoğun turist kalabalığının atlatıldığı ve güzel havaların son demlerinin yaşandığı günlerdeyiz. Uzmanlarımıza ‘Tam da şu sıralar deniz, kum ve güneşin tadının çıkarılacağı yerler nereler?’ diye sorduk. Çadır atılacak adreslerden tutun da saklı koylara kadar birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#RotaTürkiye’nin Teknoloji Üssü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kız öğrencilerine yurt sağlamak için Koruncuk Vakfı ile bir protokol imzaladı. İYTE Kampüs’üne dokuz km. mesafede bulunan Barbaros Köyü Koruncuk Vakfı Urla Yerleşkesi artık İYTE kız öğrencilerine de barınma imkânı sağlayacak.Evlerinden uzakta yükseköğrenim görecek öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma gelirken İYTE, son dönemlerde yürüttüğü projelerle öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için önemli atılımlar yapıyor.
#1Günlük hayatın yoğun çalışma temposuna doğa ile baş başa kalarak ara vermek isteyen çok sayıda insan bulunmaktadır. Türkiye doğal güzellikleri oldukça fazla olan bir ülke olmaktadır. Bulunduğu matematik ve özel konumlar sayesinde Türkiye özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin tercih ettiği ülkeler içinde ilk sırada yer almaktadır. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışından gelenlerin tercih ettiği alanlardan biri de Barbaros koyu olarak ifade edilmektedir. Peki, Barbaros koyu nerede? Nereye bağlı? Barbaros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılabilir detayları ile derledik.
#SeyahatAnneler Günü’nde annenize ütü veya tava almak yerine yeşilliklerin içinde güzel bir seyahat hediye etmeye ne dersiniz? Uzmanlarımıza bu özel günde gidilecek ve bütçe dostu yerleri sorduk. Piknik yapılacak alanlardan şelale rotalarına, keşfedilecek yerlerden çadır kampına kadar 12 şehirden 20 öneride bulundular.
#Anneler Günüİstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşıyorsanız hafta sonu biraz olsun kafa dinlemeye ihtiyacınız var demektir. Biz de uzmanlarımıza sıcak yaz günlerinden kurtulup sonbahara adım atmaya hazırlandığımız şu günlerde, bu üç şehre yakın nelere gitmeli, neler yapmalı diye sorduk. Günübirlik gidilecek ya da iki gün tatil yapılacak 12 adresi önerdiler.
#Hafta Sonu Tatil YerleriBir köy hayal edin ki var oluşunu bu üç kelimeyle özetlesin. Hayal ettiğiniz bu köye bir de sürdürülebilir yaşam felsefesini katın. Alın size Batı Anadolu’nun aydınlık yüzlü köylerinden biri olan Barbaros. Korkuluklar asılı renkli sokaklarında dolaşırken kapısında ‘çat kapı’ yazan bir köy evine girip, yiyip içebileceğiniz bu köyü Çeşme’ye giderken uğranacaklar listenize ekleyin.
#GazetehaberleriUrla Barbaros Köyü’nde 7, 8, 9 Eylül tarihleri arasında Oyuk Festivali’nin üçüncüsü düzenlenecek. Küratörlüğünü ünlü Sanatçı Gülfem Kessler’in yaptığı ve Dr. Filiz A.Toprak gibi ünlü sanatçıların yer aldığı festivalde en dikkat çekense Görsel Sanatlar Sergisi…
#Urla Barbaros Köyü