Mersin’in Silifke ilçesinde satılan ve çiçek bamya olarak bilinen kuru bamyanın kilosu 200 liraya çıktı. Yazın kilosu 10 liradan, kışın kurusunun 200, yüz gramının ise 20 liradan satıldığı kuru bamyanın önümüzdeki günlerde fiyatının daha da artması bekleniyor. Kuru bamyalar vatandaşlar tarafından talep görmeye devam ediyor
#BamyaŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#Balık10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLER“Seninle olamazdık biliyordum / Bile bile yine seni seviyordum / Yollarımız bir değildi biliyordum / Şimdi neden neden canım bu özlem / Aşığınım yanında olamasam da / Aşığınım sana dokunamasam da / Geri dönüş olmasa da / Sonsuza dek aşığınım.” Fedon’un yıllar önce yazdığı ve seslendirdiği ‘Aşığınım’ şarkısı hala çok popüler, hala milyonlar tarafından biliniyor, söyleniyor. Öyle ki ismini bilmeyenler ona ‘Aşığınım abi’ diye sesleniyor. Terzilikten şarkıcılığa adım attığı yaklaşık 40 yıllık sanat hayatı boyunca 5 albümüyle insanları kendine hayran bırakan Fedon, bugün de bu şöhretini korumayı başaran bir isim. Peki, nasıl? Tam bir Bodrum aşığı olan ve ilklere imza atan usta sanatçı, bunun sırrının ‘işini doğru yapmaktan geçtiğini’ söylüyor.
#1Yaz tatilinde deniz mahsulleri ve sokak lezzetleri öne geçiyor belki ama zeytinyağlıların ve sulu ev yemeklerinin yeri hep ayrı. Hem doyurucuhem de hesaplı alternatifler sunan lokantalarımız gittiğimiz yörenin malzemelerini tanıyabilmemiz için de birer cevher üstelik... Jürimize tatil beldelerindeki en iyi esnaf lokantalarını sorduk.
#Eniz MahsulleriTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu Mutfağı“Bu otun telaşesi çoktur ama sayesinde altı düğün, dört sünnet yaptım, bugüne kadar da hiç borçlanmadım” diyor 75 yaşındaki çiftçi Necati Yalamaç. Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotunun hasat zamanı şimdi; herkeste yağmur gelmeden ürün toplama ‘telaşesi’ var. 700’e yakın üretici, kokusu neredeyse tüm ilçeyi saran bu ot sayesinde geçindiriyor evini. Biz de onlarla birlikte hasada katıldık.
#ŞerbetçiotuYaz mevsimi henüz bitmedi. Hatta önümüzde yazın keyfini çıkarabileceğimiz bir bayram tatili bizi bekliyor. Çoğumuz planlarını yaptı bile. Ben de bayram için işinize yarayacağını düşündüğüm bir Alaçatı mekanlar dosyası yapmaya karar verdim. Yazın birkaç gittiğim Alaçatı’da en beğendiğim ve keyif aldığım mekanları karışık olarak sıraladım. İşte o mekanlar...
#Alaçatı