Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriDüğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef KeşkekKonya usulü banya çorbası MasterChef yarışmasıyla birlikte gündeme gelen yöresel lezzetlerimizden oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri kuru bamya çorbası yapılışı merak ediliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli kuru bamya çorabası tarifi ve yapımı...
#Masterchef Bamya Çorbasıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemKonya’nın geleneksel lezzetlerinden bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. En ufaklarından seçilen bamyalar, kavrulan etlerle buluşuyor, tereyağı ve salçayla lezzetini katlıyor. Peki, bamya çorbası nasıl yapılır? İşte, adım adım bamya çorbası tarifi
#Bamya ÇorbasıBoşnak mutfağına ait yöresel bir lezzet olan Begova ya da 'Bey Çorbası' hikayesi de en az yapılışı kadar merak ediliyor. Kurutulmuş çiçek bamyası ve tavuk etinin muhteşem uyumuna tanık olduğuuz Balkanlara özgü bu çorba, kışın soğuktan ve hastalıklardan korunmanın da en güzel yolu. İşte Bey Çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
#Bey Çorbası‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’, ‘Pizza mı yoksa pide mi?’ sorularıyla zaman zaman anketler düzenleyen ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, bu kez ‘Tarhana mı, mercimek mi?’ diye sordu. Mercimek çorba yüzde 52 oyla şimdilik önde gidiyor ama Türkiye’nin sayılı şefleri tercihini şüphesiz tarhanadan yana kullanıyor. Peki neden?
#YazarYemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
#GazetehaberleriRamazan ayında aile boyu yenen iftar ve sahur yemekleri, bu ayın manevi anlamını güçlendiren çok güzel anlar. Bu sofralarda bir de leziz yemekler oldu mu, iftarın tadı daha bir başka oluyor. Ramazanın üçüncü gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 26 Nisan iftar menüsü…
#İftarRamazan geldi hoş geldi! Oruç tutanlar için ayın ilk birkaç günü zorlayıcı olabiliyor. Gün içinde çok acıkanlar iftar saatinde ağır yemeklere koşuyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını, iftarda çok ağır olmayan yemekler tüketmenin sağlığa zararlı olduğunu belirtiyor. Sizin için ramazanın ilk gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve besleyici tarifler hazırladık. İşte 24 Nisan iftar menüsü…
#RamazanYılbaşı heyecanını geride bıraktık, günlük rutinimize döndük yeniden. Bu rutinin en önemli parçalarından biri akşam yemekleri. “Bugün ne pişirsem?” sorusunun akıllarda canlandığı şu dakikalarda sizin için pratik ve lezzetli bir akşam yemeği menüsü hazırlayalım dedik. İşte kısa sürede yapabileceğiniz nefis yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsü…
#Bugün Ne PişirsemŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeTürkiye’nin fitoterapi alanında eğitim alan ilk tıp doktorlarından Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili önerilerini paylaştı. Gösterişli iftar sofralarından kaçınılması gerektiğini belirten Dr. Aktaş, “Karbonhidratlı besinler kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için gün içinde daha çok acıkırız. Bu nedenle bu besinleri tercih etmemeli, sahurda hamur işleri ve ekmekten uzak durmalıyız” dedi.
#SahurHavalar soğuduğu için mi, yoksa tam soğuyamadığı, mikrop/virüs kırılmadığı için mi; sağımız-solumuz, önümüz arkamız sobe: Her yerden hapşırık ve öksürük sesleri geliyor. Yoksa, siz de mi? İç hastalıkları uzmanları Ayça Kaya ve Prof. Dr. Aslı Çurgunlu şifayı kaptıysanız yapmanız gerekenleri anlatıyor; henüz yakalanmamışlar için de ipuçları veriyor.
#GripGeçen hafta gittiğim Kastamonu’da yeni bir ekşi ile tanıştım: Kızamık bitkisinin meyvelerinden elde edilen muhteşem bir şeydi. Bu çok özel tatla da ‘kara çorba’ sayesinde tanıştım. Düğünlerde, bayramlarda içilen bir şölen çorbası. Karalığı, içine konan kızamık ekşisinin koyu renginden kaynaklanıyor.
#KastamonuBaba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor