Lezzetiyle olduğu kadar yüksek besin değeriyle de öne çıkan balık çorbasını levrekle yapan da var, kırlangıçbalığı veya lagos kullanan da... Kimi sebze suyuyla pişiriyor, kimiyse terbiyeli hazırlıyor. Jürimiz balık çorbasının en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#Balık ÇorbasıBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımLokum kıvamındaki dokusu, balığın tazeliğini tabağa yansıtan tadı ve gösteriş istemeyen sunumuyla meze sofralarının en zarif üyesi. İri toriklerden yapılanı makbul, hazırlaması da epey zahmetli. İstanbul yeme-içme kültüründe önemli yere sahip lakerdanın en iyisini hangi adreslerde yiyebiliriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#Balıkİstanbul’da olmak biraz da deniz manzarasına karşı mükellef bir balık sofrasının tadını çıkarmak demek. Yıllar geçse de hem müdavimlerinin hem de şehre gelen turistlerin vazgeçemediği emektar adreslerin yanı sıra yeni açılan ve menüsüyle dikkat çeken yerler de çok. Balığı doğru pişiren, mezeleri bir o kadar lezzetli ve servisi kaliteli restoranların en iyilerini jürimize sorduk.
#BoğazHızla büyüyen, doksanlı yılların sonu ile başlayan süreçte göz açıp kapayıncaya kadar sanayi şehri kimliğine bürünen kalabalık şehir Bursa’daki gelişmeleri birçoğumuz takip edemez haldeyiz, öyle ya çoğumuz iş stresinde şehrin bir noktasından diğer noktasına ulaşmak için trafikte mücadele ediyor sonra da eve girince de dışarı çıkmıyoruz. İnanın bu şehirde güzel gelişmeler var, şehrin sosyal ve tarihi kimliğine dair güzel gelişmeler var..
#Bursaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıSoğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#GazetehaberleriPandemi sonrası normalleşme, yeni normale uygun hareket etme süreci doğrultusunda bu yaz çok farklı ve sürprizlele dolu bir yaz olacak. ''Plan yapsak mı, yoksa bekleyip neler olduğuna biraz baksak mı?'' dediğimiz, tatil konusunda hem istekli hem tedirgin bir haleti ruhiye içinde bulunduğumuz bir yaz. O yüzden tatil anlayışımız daha ağırlıklı olarak hijyen konusunda güvendiğimiz butik oteller, tekne turizmi, kiralık villa turizmi, kampçılık, karavan turizmi ve arabaya atlayıp doğanın içinde izole koyları gezme üzerine şekillenecek gibi görünüyor.
#Korona TatilYeme-içme, gezi, yeni mekan ve alışveriş tavsiyesi isteyen pek çok okur postası alıyorum. Pek yeni sayılmasa da ilk kez gitme fırsatı bulduğum bir mekan olan Mest’ten bahsetmek istiyorum bu hafta. Yılbaşı sofraları için de hazırlaması kolay, fiyakası büyük bıldırcın dolması tarifim var