İnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkBahar mevsimini yaşadığımız şu dönemde, özellikle polen alerjisi olanlar, sık sık ellerini burun ve gözleriyle temas ettirebiliyorlar. Peki, koronavirüs alerji hastaları için risk oluşturuyor mu? Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#KoronavirüsÖzellikle çocuklardaki gelişim ve sağlık açısından kullanılan balık yağı, aileler tarafından faydaları ile gündemde yer alıyor. Çocuklarda balık yağı ne zaman verilmeli ve nasıl kullanılmalı sorusuna cevap arayan pek çok aile, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Peki, balık yağının çocuğa faydaları nelerdir? İşte, balık yağı nasıl verilmeli ve ne zaman kullanılmalı sorusunun cevabı
#Balık YağıHerkes gibi herhalde siz de pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorsunuzdur. Ancak bunun için ambalajı gözünüze hoş gelen ne kadar kozmetik ürünü varsa, içeriğine, kullanım alanına bakmaksızın torbaya doldurmak çözüm değil. Aslolan cildi tanımak, doğru temizlik ritüelini uygulamak ve uygun bakım ürünleriyle son dokunuşu yapmak.
#AvonBu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates
Tereyağı, koyun eti, yumurta gibi besin değeri yüksek gıdaları düşman gibi görmekten vazgeçin artık! Sanılanın aksine, bu tür besinler, zarardan çok yarar getiriyor ve uzun ömrün sırrı, biraz da burada yatıyor. Yeter ki, nasıl pişireceğinizi ve nasıl yiyeceğinizi bilin. Kafkas halkının ‘akılcı beslenme ve pişirme yöntemi’, bu açıdan da son derece çarpıcı.