balık tüketmek haberleri sayfasında balık tüketmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1314 balık tüketmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Rizeli balıkçı esnafı etle ve tavukla yapılan çökertmeyi bu kez levrek balığı ile yaptı. Esnaf Lokman Armağan, yaptığı açıklamada "Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı. Yiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim." dedi.
#YemekSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Kadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkeklerde de görülebilen portakal görünümlü bir cilt problemi olan selülit aslında bir yaşam tarzı problemidir. Peki selülit neden olur, nasıl geçer, selülitle mücadelede hangi besinler bizlere yardımcı olur? Selülitten korunma yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Selülit Oluşma SebepleriSonbahar ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı arttı. COVID-19 ise hâlâ bitmedi ve hayatımızda olmaya devam ediyor. Özellikle yeni varyantları olan Eris ve Pirola, bulaşma konusunda öncekilerden çok daha becerikli. Bu nedenle hasta olmamak ve belirtileri daha hafif atlatabilmek için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız şart.
#COVID-19Unutkanlık, her yaşta görülebilen oldukça can sıkıcı bir hastalıktır. Unutkanlığa iyi gelen besinler arasında ceviz ve balık ön plana çıkmaktadır. Eksik alınan vitaminler, yanlış beslenme ve sağlıksız gıda tüketimi unutkanlığa yol açabilir. Ceviz, elma, kırmızı et ve daha birçok farklı besin unutkanlığa iyi gelmektedir. İşte, sizler için merak edilenleri derledik.
#Unutkanlığa İyi Gelen BesinlerCeviz bilişsel işlevi iyileştirebilir, yaban mersini hafızayı güçlendirebilir, balık yağı takviyeleri Alzheimer hastalığı riskinizi azaltabilir… İnternetteki sağlık makalelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında sık sık ‘Beyne iyi gelen gıdalar’ içerikli bilgilere rastlıyoruz. Bunların ne kadarı doğru? Bazı gıdalar gerçekten beyne iyi gelebilir mi, demansı önleyebilir mi?
#Beyin SağlığıDenizden çıkan en lezzetli balıklardan birisi kokusuz olması ile dikkat çeken dil balığıdır. Tadı yumurtayı andıran, eti bembeyaz olan dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olması nedeni ile kolay bir şekilde temizlenebilen dil balığını fırında rahatlıkla pişirebilirsiniz. Dil Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Kobalamin adıyla da bilinen B vitamini, günlük hayatta sık sık tükettiğimiz birçok gıdanın içinde bulunur. B vitamini bakımından zengin olan sebzelerin başında ıspanak, börülce, taze fasulye ve bezelye geliyor. Fındık, badem ve Şam fıstığı gibi kuru yemişler de yüksek oranda kobalamin içerir. Bu vitaminin eksikliği sinir ve sindirim sisteminde birçok sağlık sorununa yol açabilir. B vitamini eksikliğinde görülen ve ortaya çıkan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkBağışıklık son bir yılın en önemli konularından. Yaşam biçimi kadar duygusal durumumuz da bu konuda etkili oluyor. Bu dönemde çocukların bağışıklığını güçlendirmek için neler yapılması gerektiğini uzmanlara sorduk, “Hayatı dengede yaşayın” dediler.
#YazarAFYONKARAHİSAR Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe, ramazan ayında vücut direncinin artırılması ve koronavirüse karşı alınacak tedbirlerin önemine işaret etti. Alev Türe, özellikle güneşte ve balıkta bulunan D vitamininin yanı sıra C vitamininin hem ramazan hem de koronavirüs sürecinde çok önemli olduğunu vurguladı.
#Afyonkarahisar Tabip Odası BaşkanıBugün 20 Mart, Dünya Mutluluk Günü... 2012’de Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği bu özel günün amacı mutluluk hissini hatırlatıp farkına varmamızı sağlamak. Mutluluğa her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde alanında uzman isimlere mutlu olmanın ipuçlarını sorduk.
#GazetehaberleriGenç kalmanın sırlarından biri de yediklerimizde. Beslenme ve diyet uzmanları Ömür Karamahmut ve Elif Nida Zafer hangi besinleri tüketirsek genç kalabileceğimizi anlattı. İç hastalıkları uzmanı Ayça Kaya’ya da “Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek yaşlanmamızı yavaşlatır mı?” diye sorduk.
#GazetehaberleriOmega-3 yönünden zengin bir besin olan balık, sağlık için çok faydalı. Özellikle de mevsiminde düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Ancak en yüksek faydayı sağlaması için doğru hazırlanması ve tüketilmesi de önemli. Peki balığın sağlığa faydaları neler? Nasıl tüketilmeli?
#BalıkSeverek tükettiğimiz balık eti kırmızı ete oranla daha az yağlı, beyaz ete oranla da daha fazla besleyicidir. Balık, omega 3’ün yanı sıra kaliteli proteinler, vitaminler ve mineraller yönünden çok zengin bir besin ve 100 gramı bile A vitamini gereksiniminin yüzde 10 ila 15’ini karşılıyor. Peki balık tüketimi nasıl olmalıdır? Balık diyeti riskli midir? Hangi balık hangi mevsimde yenilmelidir? Tüm bu sorular ve daha fazlasını Diyetisyen Şevval Güzel yanıtladı.
#Balık DiyetiRomatoid artritte beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hüban Gönülol, haftada 2-3 kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketmenin romatoid artrit gelişiminde belirgin bir azalmaya neden olduğuna dikkat çekerek, “Romatoid gelişiminin engellenmesinde balık ve balık yağının önemi büyüktür” dedi.
#Romatoid ArtritSağlıklı yaşam için beslenme tarzının önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Aydın Nadir, “Günümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemli hale geldi ve buna bağlı olarak çeşitli diyetler ortaya çıktı. Bu diyetlerden bazıları sağlık açısından riskler içermekle birlikte yapılan araştırmalar Vejetaryen ve Pesketaryen diyetlerin kalp-damar hastalığı riskini azalttığını gösteriyor” dedi.
#VejeteryanBazı zamanlarda ciddi manada yıpratıcı bir etkiye sahip olabilen unutkanlık, bazı belirtilere de sahiptir. Unutkanlığa neden olan fiziksel etkenler dışında alışkanlıklar da yer almaktadır. Peki, unutkanlık nasıl anlaşılır ve unutkanlığa ne iyi gelir? İşte, unutkanlığa iyi gelen besinler
#UnutkanlıkKoronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında doğru ve sağlıklı beslenme geliyor. Bu dönemde uzmanlar omega-3 açısından zengin, içerdiği vitamin ve minerallerle balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Ancak her balık, aynı oranda bağışıklık silahı değil.
#Ton BalığıVücudun ihtiyaç duyduğu besinleri tüketmek hem bedensel hem ruhsal sağlığı etkiliyor. Kış aylarında enerji düşüklüğü insanlarda yaygın olarak görülürken cinsel anlamda isteksizlik de görülebileceğini uzmanlar belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, haftada 2 kez balık tüketmenin dopamin salgısını arttırdığını ve cinsel isteği yükseltmeye yardımcı olduğunu belirtti.
#Cinselliğe İyi Gelen Besinler