Balık Sofrası haberleri sayfasında Balık Sofrası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 403 Balık Sofrası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balığı çok seviyoruz ama denizlerimizdeki balıkların geleceğini düşündüğümüz için av yasağı sırasında yani nisandan eylüle hangi balığı yediğimize çok dikkat ediyoruz, değil mi? Hal böyle olunca eylül ayını balık bayramı olarak kutluyoruz. Bu bayram günlerinde sofralarınızı süslesin diye eylül balıklarıyla yapabileceğiniz enfes tarifler derledik. Haydi rastgele!
#BalıkSoğuk kış aylarında hastalıklardan korunmanın en doğal yollarından biri de bolca balık tüketmek. Çeşit çeşit balıklarla dolu tezgâhlardan barbundan tekire, somondan karidese denizin pembelerinin en tazelerini seçip sizlere özel leziz tarifler hazırladık…
#BalıkGeçen yıl balık tezgâhlarında çeşit de miktar da yok denecek kadar azdı. Olanın fiyatı da cep yakacak kadardı. Av yasağı 1 Eylül’de bitiyor. Beklenti geçen yılkinden farklı değil: Balık yine az ve pahalı olacak. Elbirliğiyle denizlerimizi kuruttuk. Bu nedenle artık yakınında Yunan adası olanlar balık yemeye bu adalara gidiyor. Çünkü çeşit bol, fiyatlar ucuz. Peki deniz aynı deniz, balık aynı balık da bu aradaki fark neyin nesi? Neden onlarda çeşit ve miktar bol da durum bizde içler acısı?
#BalıkTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıBalık lokantası konusunda ben klasikçiyim. Anlamsız yaratıcılıkları, soyalı, hardallı, aşırı soslu mezeleri gereksiz bulanlardanım. Ama klasikle sıradanı karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nicelikten ziyade niteliğiyle bizi tavlayan mekânların yeri her zaman başkadır. İşte tam da bu yüzden bayıldım Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı’na...
#BalıkGeçen hafta Türk mutfağını yazmak üzere ülkemize gelen İtalyan gazeteci arkadaşlarımı İstanbul’dan sonra İzmir’e götürdüm. Malum, Çeşme Yarımadası’nın en yeşil, en bereketli dönemindeyiz. Mutfağımızın o çok övdüğümüz otlarını, zeytinyağlılarını, sebzelerini göstermek için en doğru yerdeyiz...
#GastronomiÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl Adresleriİtiraf edeyim; birkaç ay önce İzmir’e taşınmamın en büyük nedenlerinden biri, istediğim kalitede malzemelere, üreticilere daha yakın olabilmekti. Havra Sokağı’nın bitmeyen hareketi, pazarları, peynircisi, turşucusu ve elbette mis gibi kokan zeytinyağıyla burada alışveriş bir başka!
#İzmirFarklı bir coğrafya, farklı bir kültürle tanışmak istiyorsanız yolunuzu Kahramanmaraş’a düşürün. Şehrin eski ve dar sokaklarında dolaşırken ‘kahramanlığın’ izlerine rastlayabileceğiniz kent sürprizlerle dolu. Sıcakkanlı insanların şehri öylesine köklü ve zengin bir mutfağa sahip ki sadece yemek için bile gidilir.
#KahramanmaraşBalığı çok seviyoruz ama denizlerimizdeki balıkların geleceğini düşündüğümüz için av yasağı sırasında yani nisandan eylüle hangi balığı yediğimize çok dikkat ediyoruz, değil mi? Hal böyle olunca eylül ayını balık bayramı olarak kutluyoruz. Bu bayram günlerinde sofralarınızı süslesin diye eylül balıklarıyla yapabileceğiniz enfes tarifler derledik. Haydi rastgele!
#BalıkSoğuk kış aylarında hastalıklardan korunmanın en doğal yollarından biri de bolca balık tüketmek. Çeşit çeşit balıklarla dolu tezgâhlardan barbundan tekire, somondan karidese denizin pembelerinin en tazelerini seçip sizlere özel leziz tarifler hazırladık…
#Balıkİstanbul’un kalabalığından da bunaldıysanız en yakın kaçış noktası olan Adalar’a geçme vaktiniz geldi demektir. Hâlâ korunan nezih sokakları, birbirinden güzel restoranlarıyla sizi her halükarda İstanbul’dan uzaklaştıracak ama güzelliğiyle yakınlaştıracak da. Mesela güzel bir balık sofrası ne de lezzetli ve hafif olur. Turistlere özgü şişkin hesaplarla karşılaşmayacağınız ama lezzetine şaşıracağınız adresleri sizin için derledik.
#AdalarGeçen yıl balık tezgâhlarında çeşit de miktar da yok denecek kadar azdı. Olanın fiyatı da cep yakacak kadardı. Av yasağı 1 Eylül’de bitiyor. Beklenti geçen yılkinden farklı değil: Balık yine az ve pahalı olacak. Elbirliğiyle denizlerimizi kuruttuk. Bu nedenle artık yakınında Yunan adası olanlar balık yemeye bu adalara gidiyor. Çünkü çeşit bol, fiyatlar ucuz. Peki deniz aynı deniz, balık aynı balık da bu aradaki fark neyin nesi? Neden onlarda çeşit ve miktar bol da durum bizde içler acısı?
#BalıkAlerji yapan gıdadan uzak durmak ilk önlemdir. İnek sütü, yer fıstığı, balık ya da yumurta özellikle çocukların beslenmesi düzenlenirken dikkate alınmalıdır. Gıdaları renklendiren, raf ömrünü uzatan, kokusunu geliştiren pek çok maddenin de alerjen olduğunu anımsatmakta yarar var.
Yunan adaları artık komşu kapısı. Hele burnumuzun dibindeki Sakız, adeta Türk köyü. İzmir’den feribotla 45 dakikada ulaşılan ada günün her saati Türklerle dolu. Bundan 10 yıl önce Türklerin çekinerek gittiği Sakız’da bugün her yer Türkçe yazılarla dolu. Hatta restoran ve oteller Türk gazetelerine ilanlar veriyor.
Bu çağrıyı hem sivil hem de asker kesime yapmak istiyorum. Başbakan’ın ayak üstü açıklamaları, muhalefetin fırsattan istifade iktidarla mücadelesine askeri sokma girişimleri, medya’nın yangına benzin dökmesi ve nihayet TSK’nın demeçleri bu toplumu geriyor. Gereksiz bir tartışma yaşanıyor. Artık yetmez mi?