Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet Aile
'Eylül gelse de balık yesek' diye bekleyenler için enfes tarifler
Balığı çok seviyoruz ama denizlerimizdeki balıkların geleceğini düşündüğümüz için av yasağı sırasında yani nisandan eylüle hangi balığı yediğimize çok dikkat ediyoruz, değil mi? Hal böyle olunca eylül ayını balık bayramı olarak kutluyoruz. Bu bayram günlerinde sofralarınızı süslesin diye eylül balıklarıyla yapabileceğiniz enfes tarifler derledik. Haydi rastgele!
Çok uğraşmadan ziyafet hazırlamak isteyenlerin başvurduğu bir numaralı malzemedir balık. Yanında bol salatayla kısa sürede doyurucu ve besleyici bir yemeğe dönüşüverir. Hele ki bu balık tavada kızarmış çıtır çıtır takoz palamutsa... Tarif istiyorsanız hemen aşağıda...
Sadece üç malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tarifimiz var. Tek yapmanız gereken balıkları iyice temizleyip yağlamak. İşin geri kalanını fırınınız halledecek, size de afiyetle yemek düşecek. Huzurlarınızda fırında balık tarifi...
Sonbaharın müjdecisi palamut ile yazın en sevgilisi domatesi birleştiren bir tarifimiz var. Üstelik sadece 6 malzemeyle yapılıyor hazırlayıp, pişirip, sofraya getirmesi sadece yarım saat sürüyor. İşte nefis bir fırında palamut tarifi...
Kalkan, ağustos ve eylül aylarında tüketilebilecek balıkların en lezzetlilerinden biri. Özellikle yağda kızartıldığında enfes oluyor. Bu tarifi özel yapan şey ise balığın üç farklı yağın karışımında pişirilmesi. Nasıl mı? İşte tarifi...