Fotoğraflar: Alamy
Balık sofralarının baş tacı 18 nefis meze
Av yasağının bitmesiyle balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Ama balık sofrası mezesiz olmaz. Misafirlerinizin midesini bayram ettirecek, leziz mi leziz meze tariflerine ne dersiniz?
Humus tarifi
Balık sofralarının en şahane mezesi... Yaklaşık 2 su bardağı nohudu haşlayın, sonrasında iyice ezin. Tahin, sarımsak, limon, kıvamını biraz açmak için su, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyin. Humusunuz hazır...
Hardal soslu avokadolu karides tarifi
Soğan, sirke, maydanoz ve karabiberi kaynatın. Kaynadıktan sonra karideslerinizi içine atın ve haşlayın. Sos için; avokado, hardal, zeytinyağı, limon, ince kıyılmış maydanoz, kişniş tohumu, tuz ve karabiberi karıştırın. Haşladığınız karideslerin üzerine sosu dökün.
Hibeş tarifi
Özellikle Antalya yöresinde meze denince akla ilk hibeş gelir. Tahini biraz açmak için su ilave edin. Sonra limon, kimyon, kırmızıbiber, sarımsak ve tuz ekleyin.
Zeytinyağlı fava tarifi
Baklayı seviyorsanız favaya asla hayır diyemezsiniz. Kuru baklayı 1 gece önceden ıslatın. Bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavurun, sonra üzerine tuz, incecik kesilmiş patates ve göz kararı su ekleyin. İyice pişen karışımınızı blender’dan geçirin. İçerisine dereotu, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Üzerini tekrar dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Kalamar tava tarifi
Kalamarları kızartmak için önce sosu hazırlayın. Sos için; incecik kıyılmış maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi karıştırın. Kalamarlarınızı önce una sonra sosa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis tabaklarına rokalarını büyük yapraklar halinde yerleştirin, üzerine kızarttığınız kalamarlarını koyun.
Muhammara tarifi
En sevilen mezelerden biri olan muhammaranın yapılışı yöreye ve kişiye göre farklılıklar gösteriyor ancak genel olarak bayat ekmek içi, ceviz, sarımsak ve salça gibi malzemeler kullanılıyor. Siz de bu benzersiz ve inanılmaz pratik mezeyi evinizde yapıp sofralarınızı renklendirmek isterseniz, karşınızda nefis muhammara tarifimiz...
Ajvar tarifi
Ajvar aslında çok sevilen patlıcan közlemesi ve biber közlemesinin karışımı olan bir meze. Sevilen iki lezzetinde aynı tabakta muhteşem birleşimine yiyenler hayran kalıyor. Balkan ülkelerinde çok popüler olan ve genelde evde yapılan bu tarif sizlerle...
Mütebbel tarifi
Közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu olan mütebbel, sofralara yakışan en güzel mezelerden. Doyuruculuğu ve hafifliği birlikte sunan mütebbel özel günlerin de vazgeçilmezleri arasında. İsterseniz besleyici bir öğün olarak da tercih edebileceğiniz bu enfes lezzetin tarifini sizin için araştırdık. Şimdiden afiyet olsun...
Midye dolma tarifi
Türkiye’de sokak lezzeti denince akla ilk gelenlerden biridir midye dolma. Meze olarak da tüketilebilir, atıştırmalık olarak da yenebilir. Özellikle yazın sahilde keyif yaparken midye dolma atıştırmanın keyfiyle hiçbir şey boy ölçüşemez. Evde yapılmış midye dolmanın lezzeti hariç. Sizin için evde yapıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz enfes bir midye dolması tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
Domates kurusu salatası tarifi
Domates kurusu, müthiş yaz lezzeti domatesi diğer mevsimlere de taşımanın en kolay yollarından. Pizzaya, makarnaya vs. de çok yakışan domates kurusunun salatası da benzersiz oluyor. Siz de bu salatayı denemek isterseniz tarifimizi mutlaka deneyin. Domates kurusu salatasının meze olarak da zevkle tüketilebileceğini belirtip tarifimize geçelim…
Şevketi bostan salatası tarifi
Ege mutfağının otlu lezzetlerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Salata ya da meze olarak zevkle tüketilebilen Ege otlarından biri de şevketi bostan. Diken ya da tiken diye de bilinen şevketi bostanla yapabileceğiniz bu kolay ve lezzetli salata sofralarınızda vazgeçilmezlerden biri olacak. İşte nefis şevketi bostan salatası tarifimiz…