Bakliyat haberleri sayfasında Bakliyat hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3464 Bakliyat haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nohut, pirinç, kuru fasulye, bulgur... Hepsi sofraların vazgeçilmez besin kaynağı ve hepsi de birbirinden faydalı. Ancak nemli ortamlar bakliyatların kısa süre içerisinde küflenip böceklenmesine yol açıyor. Hatta kurtlanma bile görülebiliyor. Bu durumda imdadınıza yetişecek birkaç öneriyi haberimizde derledik. Evde kolayca uygulayabileceğiniz birkaç pratik ve basit formülle bakliyatların böceklenmesine son verebilir, kurtlanmalarını ortadan kaldırabilirsiniz. İşte pirinç, kuru fasulye, nohut ve bulguru aylarca böceklenmeden ve kurtlanmadan koruyacak o püf noktaları...
#BakliyatKuru fasulye, nohut, mercimek ve diğer bakliyatlar sofraların vazgeçilmezi. Besin kaynağı olan bu besinler evde muhafaza edilirken böceklenme, kurtlanma gibi sorunlardan dolayı bozulabiliyor. Fakat kolayca uygulayabileceğiniz birkaç basit formülle bakliyatların böceklenmesine son verebilirsiniz. İşte pirinç, kuru fasulye, nohut ve bulguru aylarca böceklenmeden ve kurtlanmadan koruyacak o püf noktaları...
#BakliyatSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkÖyle bir bakliyat ki bu, tek başına yemek de olabiliyor, çerez de… Salatalara ekleyip proteininden faydalanıyor veya sakatatla birlikte pişirip yemeğimize fark katabiliyoruz. Nohudu Çanakkale’nin meşhur silkme mantısında da kullanıyoruz. Bu hafta öyle nefis tarifler vereceğim ki... Böylece belki siz de kuru fasulye-nohut çekişmesinde benim tarafa geçersiniz.
#Bakliyatİstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), hububat sektörü ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre İHBİR’in mayıs ayı ihracatı, geçen yılın mayıs ayına oranla yüzde 15.75 artış ile 223.1 milyon dolara çıktı.
#İHBİRGüneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, ocak-mayıs döneminde 847 milyon 369 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.
#Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları BirliğiTarım ve Orman Bakanlığı, koronavirüs döneminin hububat raporunu yayınladı. Rapor, pandeminin baklagillere olan talebi arttırdığını ortaya koydu. Buna göre özellikle makarnalık buğday, kuru fasulye, nohut, mısır üretimi artarken, pamuk üretiminde düşüş meydana geldi. Bakanlığın koronavirüs salgını dönemine ilişkin raporuna göre soğan ihracatının da dondurulmuş ve işlenmiş ürün olarak yapılması gerektiğine dikkat çekildi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan vatandaşların bakliyat, makarna, un ve maya tükettiklerine dikkat çeken İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Altun, "Ramazan ayı ile birlikte bu ürün gruplarına olan ilgi 3-4 katına çıktı" dedi.
#MakarnaTürkiye’nin global pazarlardaki önemli kuruluşlarından biri olan Altunkaya Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş. ile Altunkaya İnşaat Nakliye ve Gıda A.Ş adlı firmaları Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da katıldığı İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde ödüllendirildi.
#GAİBKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye halkı için mektup kaleme aldı. Erdoğan'ın mektubu, Suriyelilere ulaştırılmak üzere 75 bin yardım kolisine yerleştirilerek Ankara'dan Suriye'ye gönderildi. Erdoğan mektubunda, "Geleceğin mutlu, müreffeh ve barış dolu Suriye'sini yine birlikte inşa edeceğiz. Bugün dünden daha güzeldir; inşallah yarınlarınız çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÖzel davetlerde, arkadaş toplantılarında, en lezzetli buluşmalarda kendine yer bulan peynir tahtası, stil sahibi bir sofra hazırlamak isteyenlerin favorisidir. Konu yılbaşı olunca farklı peynir çeşitlerinin buluştuğu peynir tahtası, uzun sürecek sohbetlerle yeni yıl kutlamasına eşlik eder. Şef Müge Ergül hangi peynirlerin hangi eşlikçilerle kullanılabileceğinden nasıl kesilmesi ve sunulması gerektiğine kadar öneriler verdi.
#Metro MarketSosyal medya trendleri çoğu zaman uzmanların "Yapmayın" dediği yerlere varıyor ama bu kez durum farklı. Uzmanlar bu trendin sağlıklı beslenmek isteyen ama zorlananlar için mükemmel bir fırsat olduğu görüşünde.
#SağlıkÇoğumuz günlük hayatımız içerisinde o kadar yoğunuz ki daha fazla hareket etmek genellikle arka plana atılıyor. Ancak önceliklerinizi yeniden düşünmeniz için çok geçerli bir neden var. Geçtiğimiz hafta British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, fiziksel olarak aktif olmak, yaşam süresini 5-10 yıl uzatabilir. Araştırmada, düzenli olarak aktif olan bireylerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdükleri tespit edildi. Bu bulgu, günlük yaşantımıza daha fazla fiziksel aktivite eklemenin önemini bir kez daha vurguluyor.
#SağlıkMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiŞerafettin Memiş kimdir sorusu, özellikle Tat Gıda ve TAT Bakliyat’ın kurucusu olarak tanınmasıyla birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1960 yılında Muş'ta doğan Memiş, ticaret hayatına 1977 yılında başlamış ve Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından birini kurmuştur. Uzun yıllar gıda sektöründe faaliyet gösteren Memiş, aynı zamanda Mersin’de bakliyat ve hububat alanında önemli yatırımlar yapmıştır. Peki, Şerafettin Memiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, bu iş insanı hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Şerafettin MemişHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuBakliyat güvesi, mutfak dolaplarını istila eden küçük kelebeğe benzeyen böceklerden biri. Bu ufak zararlılar bulgur ve pirinç gibi bakliyatlara yumurtalarını bırakarak çoğalıyor. Özellikle yüksek sıcaklıklarda daha sık karşılaşılıyor. Bu küçük böcekler yiyeceklerin de bozulmasına yol açıyor. Bu bağlamda evde güve varsa ne yapmalı, hangi kokuya gelmez sorularının yanıtı da merak konusu oldu. Evde güve istilası derdinize çare olarak birkaç doğal yöntemler işinizi kolaylaştırabilir. Peki güve gelmemesi için ne yapmalı, kesin çözüm nedir? Evde güve kelebeği nasıl yol edilir? İşte detaylar...
#Güve Gelmemesi İçin Ne YapmalıAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş Zaferİki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin bakanlık eliyle kiralanmasına ilişkin yönetmelik, gıda ihracatçılarını harekete geçirdi. TİM Tarım Kurulu Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu, pandemi sonrasında bu sisteme talebin arttığını belirterek, “Senelerdir bunu talep ediyorduk. Sanayici üretim planlarını yapıyor. Kiralayacağı araziyi tespit ediyor” dedi. Sektör temsilcileri kiralamada kazan-kazan dengesi olması gerektiğinin altını çizdi.
#TİMALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, soğanda geçen yıl 2,6 milyon ton olan rekolteyi bu yıl 2,8 milyon ton, domateste de geçen yıl 5,5 milyon ton olan rekolteyi 6,1 milyon ton beklediklerini söyledi. Yumaklı, "Bazı sanayicilerimizin ürün alımında problem çıkardığını tespit ettik. Ticaret Bakanlığı'mızla birlikte bunları tespit ettik ve gerekeni yapacağız, yapmaya da devam ediyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere ürün alımıyla alakalı salça fabrikalarıyla da iki bakanlık olarak görüştük. Şu an için büyük bir sorun beklemiyoruz; ama çok yakından takip ediyoruz" dedi.
#RekolteÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru Erke