Bakliyat haberleri sayfasında Bakliyat hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3455 Bakliyat haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nohut, pirinç, kuru fasulye, bulgur... Hepsi sofraların vazgeçilmez besin kaynağı ve hepsi de birbirinden faydalı. Ancak nemli ortamlar bakliyatların kısa süre içerisinde küflenip böceklenmesine yol açıyor. Hatta kurtlanma bile görülebiliyor. Bu durumda imdadınıza yetişecek birkaç öneriyi haberimizde derledik. Evde kolayca uygulayabileceğiniz birkaç pratik ve basit formülle bakliyatların böceklenmesine son verebilir, kurtlanmalarını ortadan kaldırabilirsiniz. İşte pirinç, kuru fasulye, nohut ve bulguru aylarca böceklenmeden ve kurtlanmadan koruyacak o püf noktaları...
#BakliyatKuru fasulye, nohut, mercimek ve diğer bakliyatlar sofraların vazgeçilmezi. Besin kaynağı olan bu besinler evde muhafaza edilirken böceklenme, kurtlanma gibi sorunlardan dolayı bozulabiliyor. Fakat kolayca uygulayabileceğiniz birkaç basit formülle bakliyatların böceklenmesine son verebilirsiniz. İşte pirinç, kuru fasulye, nohut ve bulguru aylarca böceklenmeden ve kurtlanmadan koruyacak o püf noktaları...
#BakliyatSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkÖyle bir bakliyat ki bu, tek başına yemek de olabiliyor, çerez de… Salatalara ekleyip proteininden faydalanıyor veya sakatatla birlikte pişirip yemeğimize fark katabiliyoruz. Nohudu Çanakkale’nin meşhur silkme mantısında da kullanıyoruz. Bu hafta öyle nefis tarifler vereceğim ki... Böylece belki siz de kuru fasulye-nohut çekişmesinde benim tarafa geçersiniz.
#Bakliyatİstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), hububat sektörü ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre İHBİR’in mayıs ayı ihracatı, geçen yılın mayıs ayına oranla yüzde 15.75 artış ile 223.1 milyon dolara çıktı.
#İHBİRGüneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, ocak-mayıs döneminde 847 milyon 369 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.
#Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları BirliğiTarım ve Orman Bakanlığı, koronavirüs döneminin hububat raporunu yayınladı. Rapor, pandeminin baklagillere olan talebi arttırdığını ortaya koydu. Buna göre özellikle makarnalık buğday, kuru fasulye, nohut, mısır üretimi artarken, pamuk üretiminde düşüş meydana geldi. Bakanlığın koronavirüs salgını dönemine ilişkin raporuna göre soğan ihracatının da dondurulmuş ve işlenmiş ürün olarak yapılması gerektiğine dikkat çekildi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan vatandaşların bakliyat, makarna, un ve maya tükettiklerine dikkat çeken İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Altun, "Ramazan ayı ile birlikte bu ürün gruplarına olan ilgi 3-4 katına çıktı" dedi.
#MakarnaCovid-19 virüs salgını sonrasında bakliyat sektörünün geleceğinin masaya yatırıldığı bir konferansa konuşmacı olarak katılan Hakan Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bahçeci, son beş yılda bakliyatı tanıtmak için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ve bakliyat ürünlerinin tüm dünyadaki toplam raf bedelinin 100 Milyar dolara ulaştığını belirtti.
#TarımMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiŞerafettin Memiş kimdir sorusu, özellikle Tat Gıda ve TAT Bakliyat’ın kurucusu olarak tanınmasıyla birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1960 yılında Muş'ta doğan Memiş, ticaret hayatına 1977 yılında başlamış ve Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından birini kurmuştur. Uzun yıllar gıda sektöründe faaliyet gösteren Memiş, aynı zamanda Mersin’de bakliyat ve hububat alanında önemli yatırımlar yapmıştır. Peki, Şerafettin Memiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, bu iş insanı hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Şerafettin MemişHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuBakliyat güvesi, mutfak dolaplarını istila eden küçük kelebeğe benzeyen böceklerden biri. Bu ufak zararlılar bulgur ve pirinç gibi bakliyatlara yumurtalarını bırakarak çoğalıyor. Özellikle yüksek sıcaklıklarda daha sık karşılaşılıyor. Bu küçük böcekler yiyeceklerin de bozulmasına yol açıyor. Bu bağlamda evde güve varsa ne yapmalı, hangi kokuya gelmez sorularının yanıtı da merak konusu oldu. Evde güve istilası derdinize çare olarak birkaç doğal yöntemler işinizi kolaylaştırabilir. Peki güve gelmemesi için ne yapmalı, kesin çözüm nedir? Evde güve kelebeği nasıl yol edilir? İşte detaylar...
#Güve Gelmemesi İçin Ne YapmalıAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş Zaferİki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin bakanlık eliyle kiralanmasına ilişkin yönetmelik, gıda ihracatçılarını harekete geçirdi. TİM Tarım Kurulu Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu, pandemi sonrasında bu sisteme talebin arttığını belirterek, “Senelerdir bunu talep ediyorduk. Sanayici üretim planlarını yapıyor. Kiralayacağı araziyi tespit ediyor” dedi. Sektör temsilcileri kiralamada kazan-kazan dengesi olması gerektiğinin altını çizdi.
#TİMALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, soğanda geçen yıl 2,6 milyon ton olan rekolteyi bu yıl 2,8 milyon ton, domateste de geçen yıl 5,5 milyon ton olan rekolteyi 6,1 milyon ton beklediklerini söyledi. Yumaklı, "Bazı sanayicilerimizin ürün alımında problem çıkardığını tespit ettik. Ticaret Bakanlığı'mızla birlikte bunları tespit ettik ve gerekeni yapacağız, yapmaya da devam ediyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere ürün alımıyla alakalı salça fabrikalarıyla da iki bakanlık olarak görüştük. Şu an için büyük bir sorun beklemiyoruz; ama çok yakından takip ediyoruz" dedi.
#RekolteÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeTarım Kredi Tarım Kredi Kooperatif Marketleri kataloğu ile indirimli ürünler raflarda müşterilerin beğenisine sunuldu. 9 Ağustos'a kadar raflarda olacak Tarım Kredi indirimli ürünler listesinde beyaz peynir, hazır mıhlama, osmancık pirinç, yeşil mercimek, nohut, bebek şampuanı, 40'lı tuvalet kağıdı, fındık kreması, tava yoğurdu, raflarda satışta. Tarım Kredi marketlerinde kangal sucuk kg fiyatı 499,90 TL, 400 gram kıyma 147,60 TL, satır köfte 400 gram 184,90 TL, 16'lı kağıt havlu 139,90 TL, 6'lı maden suyu 29,90 TL, salamura siyah zeytin 500 gram 59,90 TL, 350 gram Erzincan tulum peyniri 109,00 TL, 2,5 kg kaymaksız yoğurt 69,90 TL, 1 kg nohut 45,00 TL, 2,5 kg Osmancık pirinç 108,90 TL'den müşterilere ulaştırılıyor. Peki 30 Temmuz- 9 Ağustos Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimli? İşte, 30 Temmuz- 9 Ağustos Tarım Kredi Kooperatif market indirimli ürünler listesi tamamı ve fiyatları...
#Tarım Kredi Kooperatif Market KataloğuMutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureÇeşme Yarımadası’nı bölgeye özel çeşit çeşit malzemeleri ve yemekleri üzerinden anlatan ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ ilham veren bir kitap. İçindeki kolay uygulanabilir tarifler arasında Seferihisar’ın ıspanak balığı, Sefaradların pırasa dolması ve enginar sirkeli tahin sos gibi lezzetleri görmek beni çok sevindirdi.
#Ebru Erke