Bazı besinleri yedikçe yiyesiniz geliyor, kendinizi bir türlü durduramıyorsunuz ve 1-2 gün yemediğinizde hemen yokluğunu hissediyorsunuz değil mi? Yapılan birçok çalışma, bazı yiyeceklerin, özellikle rafine şeker ve yağ bakımından zengin olanların veya monosodyum glutamat gibi katkı maddesi içerenlerin bağımlılık yaptığını gösteriyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, bağımlılık yapan 7 besini anlattı, yerine tüketilebilecek alternatif yiyecekleri açıkladı.
#BağımlılıkÇoğumuz günlük hayatımız içerisinde o kadar yoğunuz ki daha fazla hareket etmek genellikle arka plana atılıyor. Ancak önceliklerinizi yeniden düşünmeniz için çok geçerli bir neden var. Geçtiğimiz hafta British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, fiziksel olarak aktif olmak, yaşam süresini 5-10 yıl uzatabilir. Araştırmada, düzenli olarak aktif olan bireylerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdükleri tespit edildi. Bu bulgu, günlük yaşantımıza daha fazla fiziksel aktivite eklemenin önemini bir kez daha vurguluyor.
#SağlıkABD, İspanya ve Brezilya başta olmak üzere 36 ülkeden bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, yetişkinlerin yüzde 14'ünün ve çocukların yüzde 12'sinin aşırı işlenmiş gıdalara bağımlı olduğunu ortaya çıktı. Obeziteden, psikolojik sorunlara kadar pek çok hastalığın tetikleyicisi olarak görülen paketli gıdaların yarattığı etkileri Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk...
#Paketli GıdaTüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah kabartan lezzetler ortaya çıktı.
#BurçlarMemorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Merkezi EECP Tedavi Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, orucun vücuda sağladığı yararları uzun süre koruyabilmek için yaz günlerinde şekerli yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, "Bayramda konuklarımızı, az şekerli yiyecekler ile içecek olarak ayran ya da vücudumuz için çok yararlı olan probiyotiklerden zengin kefir ikram ederek ağırlayalım" tavsiyesinde bulundu.
Çocuk sahibi olmayı gereğinden fazla mı ertelediniz? Yalnız değilsiniz. Çoğu kadın kariyer nedeniyle çocuk sahibi olmayı erteliyor. Ancak nereye kadar? Geç kalmış olmamak ve kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bu yazıyı okuyun. İşte biyolojik saatinizi yavaşlatarak doğurganlığınızı korumanın yolları…
Bedenimizin toksinlerle mücadelesi, sağlığınızı etkileyen önemli bir faktördür. Toksinler bedeninizde oluşabildikleri gibi çevreden de alınabilirler. Bedensel faaliyetlerle, metabolik işlemlerin doğal bir sonucu oluşan toksin miktarını yaşam biçimimizle etkileyebiliriz. Aynı şekilde yaşadığımız çevreden vücudumuza giren toksin miktarını da azaltabiliriz.