Esther Hollander, bir dönem 136 kiloya kadar çıkmış, bu durum sağlığına zarar vermeye başlayınca çaba sarf ederek 77 kilo vermeyi başarmıştı. Ancak bir süre sonra tekrar kilo almaya başladı. Üstelik bu kez aldığı kilolar bacaklarında toplanıyordu. Bacakları o kadar ağırlaşmıştı ki Hollander, “bacaklarında tuğla dolu torbalarla yürüyormuş gibi” hissediyordu. Peki Esther Hollander'ın yaşadığı bu durumun sebebi neydi? İşte Hollander’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkYAZ mevsiminde de varis tedavisinin başarıyla yapılabileceğini söyleyen Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla bacaklarımızdaki varislerin daha fazla yük oluşturduğunu söyledi. Özellikle iç varislerin neden olduğu bacak yaralarının (varis ülseri) yaz aylarında daha sık oluştuğunu bildiren Tulukoğlu, “Bu tedaviler sonrasında kullanılması gerekli olan varis çorapları, artık çok daha ince. Böylece rahatlıkla kullanabilmektedir. Bu nedenle bu tür iç varis problemleri olanların yaz aylarında da rahatlıkla tedavi olabilir” dedi.
#1Testosteron insan ve hayvanlarda bulunan bir hormondur. Erkeklerde testisler tarafından üretilir. Kadın yumurtalıkları az miktarda testosteron üretebilir. Testosteron üretimi ergenlik çağında artmaya başlar ve otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlar. Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi yaşla birlikte belirgin azalmıştır.
#TestosteronRaşitizm, genellikle D vitamini eksikliği nedeniyle oluşan bir hastalıktır. D vitamini eksikliği, kemik yoğunluğunu olumsuz etkiler ve çocuklarda raşitizme yol açabilir. Peki, raşitizm daha çok kimlerde görülür, belirtileri nelerdir? İşte uzman bilgileri ışığında raşitizm hakkında merak edilenler…
#BebekVücudumuzdaki dokularda toplanan sıvıyı drene eden ve bağışıklığı sağlayan hücreleri gereksinim duyulan bölgelere taşıyan lenf (beyaz kan) damarlarının tıkanmasına, ‘lenfatik tıkanıklık’ adı veriliyor. Prof. Dr. Semih Barlas, lenf kanallarından geçişin duraklaması sonucu ortaya çıkan şişlik yani ‘lenfödem’ olarak bilinen sorunu ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#Lenfödem Neden OlurToplumda yaygın olarak görülen sedef hastalığı kış aylarında alevlenme dönemine girerken, dermatoloji uzmanı Dr. Ufuk Güleç, “Üst solunum yolu enfeksiyonları, sistemik alınan kortizon, bazı tansiyon ilaçları ve ağrı kesiciler, ruhsal stres sedef hastalığını başlatabilir veya alevlendirebilir” dedi.
#Sedef HastalığıYaşamın kaynağı güneş, sadece tabiatın değil biz insanoğlunun sağlığı için de çok önemlidir. Özellikle de kemik gelişimi için çok değerli olan kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini kolaylaştıran D vitamininin en güçlü kaynağıdır. Bu kaynaktan mahrum kalmak ise bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Daha çok çocukları etkileyen raşitizmde olduğu gibi… Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, raşitizm hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Raşitizm TedavisiYüz ve göbek çevresinde yağlanma ile kendisini gösteren ve vücudun fazla kortizona maruz kalmasıyla ortaya çıkan Cushing Sendromu halk arasında ‘Ay dede’ sendromu olarak da biliniyor. Endokrinolog Prof. Dr. Mitat Bahçeci, 'Cushing Sendromu'nun aşırı yemeye bağlı şişmanlıkla karşılaştırılmaması gerektiğini söyledi ve belirtilerine dikkat çekti.
#Cushing SendromuEgzama farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt hastalığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama reaksiyonunu vücudun her alanında görebiliriz. Egzama hastalığının akut, kronik, yaş, yağlı, kuru, alerjik egzama, tahrişle oluşan irritan egzama, varis egzaması ve stres egzaması gibi çeşitli türleri bulunmaktadır.
#Deri HastalıklarıEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaÜlkemizde de çok yaygın olarak görülen egzama hastalığı, farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt rahatsızlığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama türünü vücudun her alanında görmemiz mümkün. Vatandaşlar özellikle, egzama hastalığının belirtilerini ve neden olduğuna dair internette araştırma yapıyor? Peki egzama nedir? Egzama kimlerde görülür? Egzamanın belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
#EgzamaEgzama, farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt hastalığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama reaksiyonunu vücudun her alanında görebiliriz. Egzama çeşitleri hakkında detaylı bilgiyi Dermatoloji Uzmanı Emine Özge Ayabakan’dan aldık.
#BAYERDaha ince bacaklar, ayak bilekleri ya da baldıra mı sahip olmak istiyorsunuz? Estetik cerrahinin size sunduğu imkanlar ile bu mümkün. Bacak estetiğinde kullanılan ameliyatlı ve ameliyatsız estetik ameliyatı türlerini sizler için Estetik, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’e sorduk.
#Bacak EstetiğiBacakların inceliği ve kalınlığı dış görünümde önemli bir yere sahiptir. Özellikle kadınların estetik görünümünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Uzun, simetrik ve düzgün bir bacak kadınlar için güzellik kıstasıyken erkekler de kaslı bacaklara sahip olabilmeyi isterler. İyi bir operasyonla harika bacaklara sahip olmak hiç de zor değil.
#EstetikÜreme çağındaki kadınlarda en sık rastlanan sorunlardan biri, polikistik over sendromu. 13-50 yaşlarındaki her 100 kadından 50’sinde görülen ve herkeste farklı seyreden polikistik over sendromu, det düzensizliğinden kısırlığa, diyabetten kansere kadar çok sayıda soruna yol açabiliyor. Polikistik over hastaları jinekoloğa genellikle det düzensizliği, kıllanma, yağlı cilt, sivilce ve en önemlisi de kısırlık nedeniyle başvuruyor.