Yurtdışında hiçbir yerde kuru nane bulamayınca dolmadan çorbaya pişirdiğim çeşit çeşit yemeği çocuklara bir türlü beğendiremedim gitti. Ama elimdeki taze naneleri kurutmayı beklerken de boş durmadım; bol otlu bir baklagil ve peynirli pancar salatalarını, limonlu kısırı, buzlu yeşil çayı taze naneyle tatlandırdım...
#NaneAvokado, sert olarak toplandıktan sonra olgunlaşmasını sürdüren bir meyvedir. Sağlık açısından faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve. Ayrıca vitamin ve lif deposu. Avokado nasıl yenir?İşte detaylar...
#AvokadoUzun zamandır ortalarda yok. Zaten hiç öyle çok magazinin gündeminde olmadı. Ama hep bir yerlerde görünmeyi tercih eden meslektaşlarını kınamıyor, “Eğlenceli bir hayat seçimi ama ben beceremedim” diyor. Geçen yıl Bodrum’a yerleşse de çalışmaları hız kesmedi. ‘Söz Müzik: Tan Taşçı’ isimli bir albüm çıkaran müzisyen (39) ‘aileli bohem hayatı’nı ve müziğin bugününe bakışını anlattı.
#Tan Taşçı1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”
#GazetehaberleriDomates çok yönlü ve lezzetli bir meyvedir. Hele bizim mutfağımız için adeta vazgeçilmezdir. Aynı zamanda İtalya ve Hindistan mutfaklarının da vazgeçilmezidir. En basitinden modern dünyanın sofrasına ketçap olarak girer. İçeriğindeki yararlı besin maddeleriyle de övgüyü hak eder. Hepimizin evinde her zaman bol bol bulunur. Hatta bazen o kadar çok alınır ki ne yapacağınızı bilemezsiniz. Eğer domatesleriniz beklediğinizden daha çabuk olgunlaştıysa ve çürümelerinden korkuyorsanız size birkaç lezzetli ve çabuk tavsiyemiz var.
#DomatesTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseMutfak alışverişini çok severim. Rengarenk meyvelere, taptaze sebzelere, yeni çıkan ürünlere saatlerce bakabilirim. İşim mutfakta olduğu için, gün aşırı mutlaka yolum markete düşer. Alışveriş kısmı eğlenceli olmasına eğlenceli ancak, sıra kasaya geldiğinde alışveriş tecrübeniz bir anda eziyete dönüşür. Kasada sıra bekle, arkanda bekleyenleri bekletmemek için aldıklarını hızlı hızlı poşetle, aynı anda ödemeye çalış…
#Amazon GoAdına ister “kafa dağınıklığı”, ister “odaklanma güçlüğü” veya “dalgınlık” deyiniz, “konsantrasyon bozukluğu” sorunu yaygın ve önemli bir problem haline geldi. Bunda hızlanan yaşam tarzımız kadar çok işlemci bilgisayarları bile kıskandırır hale gelen beyinsel yükümüz ve psikolojik sorunlarımızın da -özellikle de depresif ruh halimizin- etkisi var.