Güncelleme Tarihi:
Avokado, tok tutucu ve sindirimi düzenleyici özelliği ile tüketimi önerilen bir meyve. Peki avokado nasıl yenir? Kahvaltı ve salatalarla nasıl tüketilir?
Avokado, sabah, öğle ve akşam olmak üzeri günün her öğünü tercih edilebilir.
Avokado satın alırken en sertleri seçilmeli. Evde oda sıcaklığında 3 ila 5 günde bekletilir. Dış yüzeyi yumuşadıysa, elinizi hafifçe bastırabiliyorsanız yenecek kıvama gelmiş demektir.
Büyük bir çekirdeği olan avokadoyu en kolay şekilde tüketmek için ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Daha sonra arzu ettiğiniz tarife göre tüketebilirsiniz.
Dilerseniz çatalla ezip, limon, sarımsak ve zeytinyağı veyda dilediğiniz malzemeyi ekleyerek kızarmış ekmeğin üzerine sürebilirsiniz. Dilimleyerek de omletin yanında tüketebilirsiniz.
Avokadoyu püre haline getirip ceviz ilave edilerek sandviçlerde de kullanılabilir. Ayrıca, küçük parçalar halinde doğranıp salatalara eklenebilir.