Güncelleme Tarihi:
5 adet orta boy salçalık kırmızıbiber
10-15 adet çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin
10 dal maydanoz
10 dal taze nane
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Önce kırmızı biberleri közleyin ve kabuklarını soyun. Biberleri ince ince doğradıktan sonra çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri de küçük parçalara bölün ve biberlere ekleyin. Yeşillikleri de doğrayıp salataya ekledikten sonra zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzunu da koyup iyice karıştırın.
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta büyüklükte yeşil biber
2 adet yumurta
3 adet domates
6-7 adet yeşil ya da tercihe göre siyah zeytin
250 gram haşlanmış taze fasulye
1 adet soğan
200 gram tavuk (göğüs) eti
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon
Taze fasulyeyi güzelce yıkayıp ayıkladıktan sonra haşlayın. Tercihe göre taze fasulye yerine börülce de kullanılabilirsiniz. Ardından domatesleri, biberleri ve soğanı ince ince doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabukları soyun ve 4 eşit parçaya bölün. Tavuğu da haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. Ardından bütün malzemeleri derin bir salata kabı içerisinde toplayın. Tuz, karabiber ve limonu da ekleyip karıştırın.
İsteğe göre birkaç yaprak ya da daha fazla marul
Birkaç yaprak mor lahana
1 adet orta boy havuç
Birkaç dal maydanoz
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy ton balığı konservesi
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı kadar limon suyu
Öncelikle tüm malzemelerimi güzelce yıkayın. Lahana, marul, maydanoz ve domatesi doğradıktan sonra nar ekşisi ve limon suyunun karışımından oluşan sos ile birlikte güzelce karıştırın. Daha sonra yağı iyice süzülmüş ton balığını küçük parçalara ayırarak soslu salatanın üzerine ilave edin.
1 adet yeşil salata
1-2 adet domates
1 adet havuç
1 adet çekirdeği çıkartılmış avokado
1 adet limonun suyu
Yarım bardak kadar zeytinyağı
1 demet kuzukulağı ya da tere
2 yemek kaşığı sirke
Yeşillikleri güzel bir şekilde yıkayın. Yıkama işleminden sonra sosu hazırlamak için zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Daha sonra kesilmiş yeşillikleri ve kesilmiş domatesleri sos ile harmanlayın. Bu karışımın üstüne ince ince dilimlenmiş havuç ve avokadoyu ekleyin.
1-2 adet marul yaprağı
2 adet orta büyüklükte kırmızı biber
2 adet taze incir
100 gram peynir
50 gram ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Marul yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. Kırmızı biberleri de yıkandıktan sonra halka şeklinde doğrayın. Derin bir salata kabında biber, ceviz, tuz ve zeytinyağını harmanlayın. Ardından incirleri ince ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde kesin ve salatanın üzerine ilave edin. Son olarak dilimlenmiş incirleri de salatanın üzerine koyun.