Aspartam haberleri sayfasında Aspartam hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 189 Aspartam haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Birçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarDiyet ürünlerle market sepetlerini dolduranlar dikkat! Kanserojen kabul edilen yapay tatlandırıcı aspartamın en çok diyet ürünlerde bulunduğunu söyleyen Dr. Ertan Cevizci, “Özellikle kadınlar zayıflamak için diyet ürün alıyorlar ama kendilerine çok daha fazla zarar veriyorlar” dedi.
#AspartamGazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamAspartam hangi ürünlerde var? sorusu alınan yeni kararla birlikte araştırılmaya başlandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan karara göre Aspartam ‘muhtemelen kanserojen’ madde olarak ilan edildi. Aspartam içeren ürünler de artık bir ürünü satın almadan önce kontrol edilmeye başlandı. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından yapılan değerlendirmelere göre ‘sınırlı kanıta’ sahip olunan Aspartam’ın kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi. DSÖ Aspartam'ın kullanıldığı ürünlerle ilgili “Diyet içecekler, sakız, jelatin, dondurma, yoğurt gibi süt ürünleri, kahvaltılık gevrek, diş macunu ve öksürük pastilleri ve çiğnenebilir vitaminler gibi ilaçlar dahil çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerinde yaygın olarak kullanılan yapay (kimyasal) bir tatlandırıcıdır” açıklamasını yaptı. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı? İşte Aspartam içeren ürünler listesi!
#AspartamDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) değerlendirmelerinde şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın kansere neden olmasıyla ilgili ‘sınırlı kanıt’ olduğunu belirtilip insanlar için ‘muhtemelen kanserojen’ olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi.
#DSÖDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önümüzdeki günlerde kanserojen madde olarak ilan edilmesi planlanan aspartam maddesi tüm dünyadaki insanların araştırdığı konulardan birisi oldu. Aspartam nedir, hangi ürünlerde bulunur? sorusu da bu bağlamda merak edilip araştırılmaya başlandı. Aspartam, yapay tatlandırıcı olarak biliniyor ve şekerden çok daha fazla zararlı olduğu söyleniyor. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı?
#AspartamAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıYıllardır yanmış tost yemenin ve akıllı telefonlarımızı cebimizde tutmanın, plastik şişelerden su içmenin kansere yol açtığına dair iddialarını duyuyoruz. Peki bu duyduklarımızın hangisi gerçek hangisi efsane? Daily Mail, gerçekle mitleri birbirinden ayırmamıza yardımcı olmak için kansere neden olduğuna dair ortaya atılan en büyük beş efsaneyi çürütüyor.
#KanserYanmış ekmekten akıllı telefonlara, tatlandırıcılardan plastik şişelere kadar pek çok şeyin kansere neden olduğunu mutlaka bir yerlerden duymuşuzdur ama şimdi okuyacağınız haber bugüne kadar kanserle ilgili duyduğunuz bu bilgileri çürütüyor.
#KanserBirçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarAşırı aktif mesane, altta yatan bir neden olmaksızın kişinin gündüz ve gece sık idrara çıkması, ani sıkışma ile birlikte gelen acil idrar yapma isteği ve bazen bunlara eşlik eden idrar kaçırma problemi seyreden bir rahatsızlıktır.
#Aşırı Aktif MesaneSon yıllarda çok popüler olan şekersiz beslenmenin yapay tatlandırıcı kullanımının artmasına neden olduğunu biliyor musunuz? Bu, elbette “Şeker tüketin” demek değil ancak şeker kullanımını azaltmak isterken gıda endüstrisi tarafından ‘sağlıklı’ olarak pazarlanan ama aslında metabolik sağlığı bozan yapay tatlandırıcılara maruz kalmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoğurt ve ekmekte dahi bulunan yapay şekerler neler ve sağlığımızla nasıl oynuyor? İşte şaşırtıcı detaylar…
#Yapay TatlandırıcılarDiyet ürünlerle market sepetlerini dolduranlar dikkat! Kanserojen kabul edilen yapay tatlandırıcı aspartamın en çok diyet ürünlerde bulunduğunu söyleyen Dr. Ertan Cevizci, “Özellikle kadınlar zayıflamak için diyet ürün alıyorlar ama kendilerine çok daha fazla zarar veriyorlar” dedi.
#AspartamBu haftaki konuğum, seneler önce yardımına ihtiyacımız olduğu dönemlerde her telefonumuzu anında açan, sorularımızı bıkmadan cevaplayan, olmadık saatlerde rahatlıkla arayabildiğimiz, yardımsever, kendini geliştirmeye adamış idealist kötü gün dostum, bir kız çocuğu annesi, Adanalı diyetisyen İlkay Aydın... Hem yeni açacağı ofisini, hem de meşhur Bodrum tabağını konuştuk...
#1Gazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamYazın ferahlamak için tercih ettiğimiz bir içecek şeker ve kalori miktarıyla bel çevremizi yağlandırabiliyor, selülite ve kronik hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Örneğin masum zannettiğimiz limonatada yaklaşık 27 gram şeker var. Bu gizli kalorilerden korunmanın yollarını ve sağlıklı alternatiflerini diyetisyen Gülce Cingi ile birlikte derledik.
#Dr. Ecz. Metin UyarAspartam hangi ürünlerde var? sorusu alınan yeni kararla birlikte araştırılmaya başlandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan karara göre Aspartam ‘muhtemelen kanserojen’ madde olarak ilan edildi. Aspartam içeren ürünler de artık bir ürünü satın almadan önce kontrol edilmeye başlandı. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından yapılan değerlendirmelere göre ‘sınırlı kanıta’ sahip olunan Aspartam’ın kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi. DSÖ Aspartam'ın kullanıldığı ürünlerle ilgili “Diyet içecekler, sakız, jelatin, dondurma, yoğurt gibi süt ürünleri, kahvaltılık gevrek, diş macunu ve öksürük pastilleri ve çiğnenebilir vitaminler gibi ilaçlar dahil çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerinde yaygın olarak kullanılan yapay (kimyasal) bir tatlandırıcıdır” açıklamasını yaptı. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı? İşte Aspartam içeren ürünler listesi!
#AspartamDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) değerlendirmelerinde şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın kansere neden olmasıyla ilgili ‘sınırlı kanıt’ olduğunu belirtilip insanlar için ‘muhtemelen kanserojen’ olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi.
#DSÖDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önümüzdeki günlerde kanserojen madde olarak ilan edilmesi planlanan aspartam maddesi tüm dünyadaki insanların araştırdığı konulardan birisi oldu. Aspartam nedir, hangi ürünlerde bulunur? sorusu da bu bağlamda merak edilip araştırılmaya başlandı. Aspartam, yapay tatlandırıcı olarak biliniyor ve şekerden çok daha fazla zararlı olduğu söyleniyor. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı?
#AspartamHaziran, migren farkındalık ayı... Şiddetli ataklarla seyreden bir baş ağrısı tipi bu... Evde kendimize hangi soruları sorarak migrenimiz olup olmadığını anlayabiliriz? Tedavisi var mı? Kadınlarda mı daha çok görülüyor, erkeklerde mi? Hangi besinler migren ataklarını tetikler? Uzmanlara sorduk.
#MigrenMelis her ne kadar organikçileri dolaşsa, evde enginar cipsleri hazırlasa da ikizler okula ilk başladığında kendini paketli gıda çukurunda buldu. Gizem ise bu konuda kendine kızgın, kızını koruyamadığını düşünüyor. Çocukları paketli gıdalardan uzak tutmak için yasak koymak sürdürülebilir değil. Bunun yerine onlara paket içeriğini okumayı öğretmek iyi bir yol olabilir...
#GıdaLibido, genellikle cinsel aktivite ya da cinsel dürtü isteğini tanımlamak için kullanılır. İnsanın yaşama gücünün temelini oluşturan bu cinsel içgüdünün yükselmesi ve düşmesi günlük yaşantıyı da yakından etkiler. Aldığımız besinler ve yiyecekler de libidomuzu doğrudan etkileyen şeylerdir. Peki, libidoyu ne arttırır, ne düşürür? İşte, libidoyu arttıran ve yükselten yiyecekler ve besinler...
#Libidoyu Arttıran YiyeceklerAmerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi ve Danimarka Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir araştırma, aromalı, gazlı alkolsüz içeceklerin aşırı tüketiminin testislerin çalışmasını bozarak üreme sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini ortaya koydu. Yaş ortalaması 19 olan 3000 erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre bu ürünler sperm sayısında, hareketinde ve morfolojisinde anlamlı düşüş yapmakta.
#Üreme SağlığıBazı gıdalar masum gibi görünseler de aslında sağlığımız için uzun vadede ciddi tehdit oluşturabilirler. Bu yazımda sizlere; obezite oluşumuna, kalp ve damar rahatsızlıklarına sebebiyet verebilecek ancak bir o kadar da yemekten keyif aldığımız gıdalardan bahsedeceğim.
#YiyeceklerDünyanın en tartışmalı tatlandırıcılarından biri olan Aspartam, NutraSweet ve Equal gibi markalarca üretilip, satılmaktadır. Şekerden çok daha tatlı olan bu maddenin aslında nedir ve ne gibi zararları vardır detayları ile derledik.
Aspartam 1965 yılında Amerikan şirketi Searle için çalışan bir kimyager tarafından keşfedildi. 1974 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi tarafından ilk pazarlama izni aldı. Peki, Aspartam tam olarak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aspartam Nedir?Muhtemelen rafine şekerle ilgili bazı bilgilere sahipsinizdir. Peki, sorbitol gibi düşük kalorili ikameler? Bu tatlandırıcının yenmesi güvenli midir ve sağlıklı bir diyette buna yer var mı? Sizlere sorbitol hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Sorbitol Nedir Ve Zararları Nelerdir?