Yüz yıllardır tıbbı tedavilerde kullanılan ısırgan otu bitkisi son dönemde en çok merak edilen bitkilerden, özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyen vatandaşların araştırılmalarına konu oluyor. Peki, ısırgan otunun faydaları neler? Isırgan otu nelere iyi gelir?
#Isırgan Otunun Faydaları Neler?"Ne yiyorsan osun" sözünü hatırlıyor musun? Beslenmeyi düşündüğümüzde genellikle sadece katı yiyecekleri düşünürüz. Ancak içtiğiniz şey vücudumuza koyduğumuz şeyin büyük bir kısmıdır ve genel beslenmemizin bir parçası olarak düşünülmelidir. Sağlıklı içecek seçimleri yapmak, sağlıklı yiyecekleri seçmek kadar aynı derecede önemlidir.
#Artrit AğrısıSon zamanlarda doğal tedavilere bir yönelişte gözle görülür bir artış söz konusu. Alternatif ya da tamamlayıcı tedaviler kapsamına da giren bu uygulamalardan birisi de arı ve arı ürünleriyle yapılan tedaviler. Ülkemiz bal üretiminde dünyada söz sahibi ancak arı kaynaklı ürün skalası dünyadaki uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda pek iç açıcı değil maalesef. Son zamanlarda olaya akademisyenlerin ilgi duyması önemli bir gelişme. Bu bağlamda gerek akademisyenler gerekse üreticiler işbirliği yaparak nitelikli ürünlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadırlar.
#Apiterapi Hangi Hastalıklara İyi GelirDoğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce bitkiden bir tanesi de ısırgan otu. Özellikle son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılan ısırgan otu oldukça faydalı bir bitki. Isırgan otu hakkında meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar, cüce palmiyenin faydalarını araştırıyor. Peki ısırgan otu nedir? Isırgan otunun faydaları neler?
#Isırgan Otu“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiHenüz 29 yaşındaydı... Evleneli 1,5 yıl olmuştu... Sağlıklı, mutlu bir insanken bir anda ağrıları nedeniyle yatağından çıkamaz hale geldi. Genç kadının hayatını yaşanmaz hale getiren gizemli hastalığın ne olduğunu uzmanlar bile çözemiyordu. Belirtilerinin psikolojik olduğunu düşünen doktorlar dahi vardı. Peki neydi bu hastalık?
#Kronik Yorgunluk SendromuKış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkAnti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#SağlıkGranülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirMPV, kandaki trombositlerin sayısını ve büyüklüklerini ölçmek için yapılan bir testtir. Diğer anlamda ortalama trombosit hacmi olarak adlandırılabilir. MPV nedir, MPV değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ve yüksekliğinin nedenleri ile belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Mpv NedirKansızlık veya diğer adı ile anemi vücutta organlara veya dokulara yeterli oranda oksijen taşıması için gerekli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresinin bulunmadığı zaman ortaya çıkan bir durumdur. Vücut yeteri kadar kırmızı kan hücresi üretemez ise anemi hastalığı ortaya çıkmaktadır. Bazı kişilerde nefes darlığı veya baş dönmeleri gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. İşte kansızlık ile ilgili tüm detaylar.
#Kansızlık TedavisiTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#SağlıkFibromiyalji günümüzde erkeklere göre kadınlarda daha sık rastlanan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar, fibromiyaljinin, beyninizin ve omuriliğinizin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme biçimini etkileyerek ağrılı duyuları güçlendirdiğine inanıyor. Peki, fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? İşte fibromiyalji tedavisi ve merak edilenler...
#FibromiyaljiGünlük hayatta insanlar arasında birçok kronik hastalığa rastlanılmaktadır. Bu kronik hastalıklar pek çok faktöre bağlı olarak ortaya çıkması mümkündür. Kronik hastalık kişilerin yaşam kalitelerini düşürmekle beraber hayatları boyunca devam eden hastalıklardır. Bu bakımdan insanlar tarafından kronik hastalıklarla ilgili pek çok konu merak edilir. Kronik hastalıklar ve çeşitleri nelerdir? Kronik hastalık belirtileri ve tedavileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkGünümüzde pek çok farklı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların çeşitleri ve tedavi şekilleri de birbirinden farklı olabiliyor. Özellikle otoimmün hastalıkların nedenleri ve tedavi yöntemleri çok merak ediliyor. Otoimmün hastalıklar nedir ve nelerdir? Otoimmün hastalıklar neden olur ve iyileşir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Otoimmün HastalıklarCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiÇeçenistan doğumlu, petrol mühendisi Türk iş insanı İbrahim Lepiev’in girişimleriyle İzmir Seferihisar Sığacık’ta hayata geçirilen Royal Teos Thermal Resort Clinic & SPA çok özel bir programla yeni yıl akşamı kapılarını misafirlerine açıyor.
#1Fibromiyalji, yorgunluk, uyku, hafıza ve duygudurum sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır. Araştırmacılar, fibromiyaljinin, beyninizin ve omuriliğinizin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme biçimini etkileyerek ağrılı duyuları güçlendirdiğine inanıyor. Peki, Fibromiyalji belirtileri nelerdir? İşte fibromiyalji hastalığı tedavisi ve tanısı hakkında bilgiler...
#Fibromiyalji