Artırılmış Gerçeklik haberleri sayfasında Artırılmış Gerçeklik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 828 Artırılmış Gerçeklik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Henüz üniversite eğitimlerinin başında olan bir grup öğrenci, kısa zamanda geliştirdikleri projeyle fark yarattı. 'Ellusion' adıyla bir araya gelen ekip, dijital dünyanın göz bebeği Metaverse'de sanal bir alışveriş merkezi tasarladı. ‘Sanal dünyadaki kullanıcıların kendilerini alışveriş merkezinde hissetmesi’ düşüncesiyle yola çıkan ekip, proje patentlerini de aldı.
#MetaverseGerçek dünya görüntüsüyle sanal görüntünün bir arada sunulmasıdır. Bu teknolojiden genellikle oyun, sosyal medya gibi alanlarda faydalanıyorsak da aslında kullanım alanı çok geniştir. Hürriyet Teknoloji Yazarı Serap Torun, bu özel teknolojinin detaylarını anlattı.
#Artırılmış Gerçeklik TeknolojisiPek çok kişinin hayatına Pokemon Go oyunu ile giren AR (Artırılmış Gerçeklik) gün geçtikte hem gelişiyor hem de değer kazanıyor. Küresel olarak AR / VR (Sanal Gerçeklik) startup yatırımlarının değerinin şu anda 45 milyar ABD Doları civarında olduğu düşünülüyor. Yeni nesil telefonlar ve 5G ile bu teknolojiye rağbet daha da artıyor. Bu denli rağbet gören arttırılmış gerçeklik, kullanım alanı genişliği sebebiyle, ülkemizdeki yazılım şirketleri için de bir fırsat olabilir.
#Artırılmış GerçeklikSatış Eğitmeni ve Danışman Ümit Ünker, yeni kitabı ile dikkatleri üzerine çekti. Ünker, kitap okuma alışkanlıklarını değiştireceği iddiasıyla yola çıktığı ve “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisini kullandığı yeni kitabında okuyucuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.
#KitapGoogle Glass'la birlikte gündeme gelen artırılmış gerçeklikgözlükleri, teknolojinin hayatımızdaki yerini bilimkurgu filmlerindekine benzerbir noktaya taşıyor. Özellikle oyunseverler için eşsiz bir deneyim sunan bugözlükler, pek çok farklı alanda görsel şölen sunabilecek.
#Artırılmış GerçeklikOkul dendiğinde, sizin, babanızın hatta dedenizin zihninde oluşan görüntü hep aynıydı: sıralar, sınıflar ve dersleri tek yönlü anlatan bir öğretmen. Belki pandemi olmasa, çocuklarımızın kafasında da bu tablo uzun süre değişmeyecekti. Dedenizin akıllı telefonu veya interneti yoktu, ama sınıf düzeni ve sıralar hep aynıydı. Oysa çocuğunuz, teknolojinin içine doğdu.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu’ kapsamında hazırlanan rapor yayımlandı. Rapora göre yapay zeka, öğretmen ve öğrencilere önemli fırsatlar sunarak öğrenme süreçlerinde yeni dinamikler oluşturabilir.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yeni ders kitaplarının il ve ilçelere dağıtımı tamamlandı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okulların açılmasına 1 hafta kala yeni ders kitapları da okullara ulaştı. Avcılar’da eğitim gören 82 bin öğrenci için 600 bin kitap ilçe genelindeki okullara teslim edildi.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) anasınıfı, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak yeni müfredatı kapsamında “beceri örgüsü” temelli ders kitapları, yeni eğitim-öğretim döneminde okutulmaya başlanacak. Kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri hedeflendi.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim-öğretim döneminde her kademenin ilk sınıfında uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamındaki yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan "beceri örgüsü temelli" yeni ders kitaplarının yazım süreci tamamlandı. Yeni kitaplar, 9 Eylül'den itibaren sınıflarda olacak.
#Milli Eğitim BakanlığıBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıYeni akademik yıl ile 20 üniversitede yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21'i lisans, 50'si ön lisans olmak üzere toplam 71 program açılacak. Prof. Dr. Derviş Karaboğa, "Yapay zeka bölümlerinden mezun olanlar birçok farklı sektörde ve rolde çalışabilirler; çünkü yapay zeka teknolojisi hemen hemen her alanda devrim yaratma potansiyeline sahiptir" dedi.
#Yapay ZekaGEÇENLERDE İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe Kampüsü’nün temel atma törenine gittim. Konuşmalar devam ederken ben eskilere; 2000’lerin başına gittim. Ahmet Piriştina büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. 99’da seçim stratejisini hazırlarken bizler de gazeteci olarak şahit oluyorduk. Piriştina’nın aklında İzmir’i yeniden cazibe merkezi haline getirmek vardı. Bunun için birçok proje planlandı. Turizmde kenti öne çıkarak organizasyonlar düşünüldü. Üniversite Oyunları örneğin onlardan biriydi. Kente mimari dokunuşların yetmeyeceğinin farkındaydı Piriştina… Sağlıkta, eğitimde, sporda bazı adımlar atılması gerektiğini de düşünüyordu. O günkü konuşmalar bugün gibi aklımda, hafızamda...
#1Yapay zekâ alanındaki gelişmeler eğitimden bilime, finanstan yazılıma, tıptan turizme tüm alan ve sektörleri kökünden değiştirip dönüştürmeye çoktan başladı. Open AI şirketinin geçtiğimiz günlerde GPT-4o isimli en gelişmiş büyük dil modelini kullanıma sunması ile birlikte özellikle dillerin ve buna bağlı olarak dil öğrenimi ve çevirinin geleceği eğitimde en tartışmalı konulardan biri olarak önümüzde duruyor
#Konuk YazarSahada oynanan futbol kalitesini yayınlarına da taşımak ve taraftarları da oyuna dahil etmek için çalışmalar yapan LALIGA, yedek kulübesine yerleştiren kameralar, hava kameraları, sinematik kameralar, artırılan görüntü ve ses kalitesi ve yenilikçi röportaj içerikleriyle fark yaratmaya devam ediyor.
#LaligaBarcelona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi en yeni teknolojilerle kapılarını ziyaretçilere açtı. Yapay zekâlı, şeffaf ve ultra esnek cihazların ilgi odağı olduğu fuarda ziyaretçilerin en fazla zaman geçirdiği bölümler ise akıllı robot köpekler, uçan taksiler ve yeni telefonların sergilendiği stantlardı.
#TeknolojiT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Turizm Teknolojileri Yarışmasında katılımcılardan zengin kültür, turizm imkânlarını ve faaliyetlerini akıllı, yenilikçi bilgi teknolojilerinden faydalanarak tanıtacakları çalışmalar bekleniyor.
#TEKNOFESTSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk YazarYapay zeka kullanımı son yıllarda oldukça arttı. Eğitim de bu alanlardan biri. Yapayzeka sayesinde öğrencilerin öğrenme süreci hızlanıyor. Ve yapay zekanın elecektekiöğrenme yöntemlerinde büyük bir rol oynayacağı kesin... Bu yazıda, yapay zekanıneğitime katkısını ve gelecekteki öğrenme yöntemlerini anlatacağız.
#1Yapay zeka kullanımı son yıllarda oldukça arttı. Eğitim de bu alanlardan biri. Yapayzeka sayesinde öğrencilerin öğrenme süreci hızlanıyor. Ve yapay zekanın elecektekiöğrenme yöntemlerinde büyük bir rol oynayacağı kesin... Bu yazıda, yapay zekanıneğitime katkısını ve gelecekteki öğrenme yöntemlerini anlatacağız.
#1Dünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk Yazar2021’de Avrupa Şampiyonu olan ve 2022’de Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak 2023 HADO Dünya Kupası’na gitme hakkı Milli HADO Takımımız, 21-22 Ekim tarihlerinde Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda 5. olarak, göğsümüzü kabarttı.
#HADOİOS 17 güncellemesi Apple tarafından yayınlandı. Merakla beklenen iOS 17 özellikleri ve çıkış tarihi, 18 Eylül Pazartesi günü teknoloji tutkunları tarafından merak ediliyordu. Milyonlarca iPhone sahibinin Apple'ın iPhone 15 ailesini tanıtmasıyla, iOS 17 özellikleri gündemine geldi. Sunulan özelliklerden en dikkat çekicisi kişi FaceTime çağrınızı cevaplayamadığında video veya ses kaydı yollayabilme ve görüşme sırasında artırılmış gerçeklik efektleri kullanabilecek. iOS 17 ile birlikte birçok iPhone modeline yeni özellikler gelecek. İşte iOS 17 özellikler, gelecek modeller hakkında bilgiler.
#İos 17"Son 10 yılda Dubai’de yaklaşık 30 proje tamamladık. Bunlar arasında Fitch Rating, Asian Infrustructure Investment Bank, Euroclear, Clyde&Co, C-Bridge Capital, Adyen ve Ankura gibi global projeler var. Şimdi yeni stratejik ortakla çok daha büyük işlere imza atacağız. Önceliğimiz buradan Ortadoğu ve Afrika’ya açılmak. Biz dünyanın bir başka noktası New York’ta da işlerimizi büyütüyoruz. Hedef; 5 yıl içinde ciromuzun yüzde 50’sini ihracattan getirmek.”
#MobilyaÇocukların okula gitmesine engel olan birincil etkenin ‘kronik diş ağrısı’ olduğunu biliyor muydunuz? Çocukların dişçiye gitmeyip bu ağrıyı çekmesinin başlıca nedeni ise dental korku-kaygı. Dental kaygıyı azaltmadaki etkinliği bilimsel verilerle ortaya konmuş ‘artırılmış gerçeklik’ (AR) teknolojisini Türkiye’de kullanan ilk ve tek diş kliniğini ziyaret ettik. Klinik geçen yıl ABD’de ‘İlham veren klinik ödülü’nü layık görülürken, UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü, kliniğini örnek gösteren bir makale de yayımladı. İşte o kliniğin öyküsü...
#UNESCOİzlediğiniz film, reklam ya da dizinin bir sahnesinde erimeyen dondurma ya da uzay gemisi görürseniz bunun mimarı Gonca Dicle Akça Gonca olabilir. Zira o, Türkiye’deki sayılı prop sanatçılarından biri. Tiyatro, sinema, TV ve diğer canlandırma projelerinde kullanılan nesneleri tasarlayan ve yapan Gonca, prop yapımında daha ilginç ve yenilikçi çalışmalar ortaya koymayı hedefliyor.
#1Üniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini Anlattı