Kızarmış ekşi maya ekmekli, buzda Datça bademli domates salatası, deniztaraklı midye dolma, sabah Orhaniye’den gelmiş karideslerle ceviche, kirazlı gavurdağı salatalı akya sashimi, rezeneli ahtapot carpaccio, oltayla yakalanan günün balığı, domatesli, taze deniz ürünlü pilav, fırın kuzu kol, yaban kekikli panna cotta...
#Müge AkgünEzberi bozalım çevremizden farklı bir kayak programı yapalım diyorsanız, bilindik tanıdık merkezlerin dışına çıkıp yeni bir yerler keşfedelim istiyorsanız yazımızı okuyun. Fazla Türkle karşılaşmayacağınızı baştan ben söylemiş olayım siz tercihinizi yapın.
#SeyahatHafta başında geleceğin trendlerinin belirlendiği çağdaş sanat fuarı Art Basel’deydim. Dünyanın dört bir yanından sanat yatırımcılarının, aracıların, koleksiyonerlerin ve sanatçıların bir araya geldiği fuar çok kalabalıktı. Ama geçmiş yıllara oranla Türkiye’den katılım azdı.
#Müge Akgünİstanbul, kendini yenileyen, sürekli değişen ve gelişen yapısıyla kendi içinde koskoca bir dünya. Yeni yerler, yeni tatlar keşfetmek isteyen, batı mutfağını merak edip sağlıklı beslenmeyi arzulayanlar için çiçeği burnunda 10 restoranı derledim. Etiler’den Kâğıthane’ye, Bebek’ten Rumelihisarı’na… İşte yeni açılan mekânlar.
#Şehrin Yeni Lezzet AdresleriHey gidi Mehmet Aksel hey!Beş yıl önce onun için ‘takıntılı mükemmeliyetçi’ diye yazmıştım. MSA diye bir okulu var. Mutfak Sanatları Akademisi. Heyecanla anlatıyordu, yaptıklarını, yapacaklarını. Şaka gibi, beş yıl sonra yine karşısındayım. Geçmişte yaptığımız söyleşinin sağlamasını yapıyorum.Vay anam vay!
Raul Salcido, The Ritz Carlton İstanbul’un göreve birkaç ay önce gelen genel müdürü. 41 yaşında ve Meksika doğumlu. The Ritz Carlton’daki 14 yılında Cancun, Washington, Santiago, Palm Beach, Barcelona ve Orlando’da görev yaptı. Son birkaç yılı sürekli ev ve şehir değiştirmekle geçti, çünkü hızlı terfiler aynı şehirde bir seneden uzun yaşamasına olanak vermedi. Şimdi eşi Ana ile İstanbul’da. Uzun yıllar Türkiye’de kalmayı hayal ediyor. Hürriyet Seyahat için en sevdiği şehirleri, Barcelona ve Santiago’yu anlattı.