Uzun zaman sonra ilk okyanusaşırı turumu geçen ay Meksika’ya yaptım. Seyahatimin ilk kısmını Mexico City yazımda anlatmıştım. Bu hafta da yolculuğun ikinci kısmından, Yucatan bölgesinden bahsedeceğim biraz. Bölgenin iki gözde mekânı, Tulum ve Cancun’dan başlayarak Mayaların izinde tarihte bir yolculuğa çıkalım birlikte.
#MeksikaArjantin’de değişmeyen tek şey değişimin sürekliliği. Ülkede hükümet ve ekonomi sürekli dalgalanıyor. Fakat Buenos Aires halkı bu iniş-çıkışlara son derece alışkın. Ekonomik zorluklara rağmen kitapçısından barına mekânlar yenileniyor. Hemen her gün yeni bir restoran açılıyor. Kısacası heyecan bu şehirde hiç bitmiyor.
#Buenos AiresBu yıl 5.’si düzenlenecek olan Gastromasa, 30 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak. Her yıl özel bir tema örgüsüyle yola çıkan Gastromasa, bu yıl yaratıcılığın önemli unsurlarından “ilham” temasını işleyecek.
#GastromasaRengarenk caddeleri, estetik mimarisi ve görkemiyle baş döndüren bir ülke Arjantin. Özellikle sokaklara taşan tango gösterileriyle birçok gezginin ilgi odağı... Ayrıca Arjantin festivalleri, geleneksel yemekleri ve tango dansının en usta dansçılarıyla da kendisine hayran bırakıyor. İşte size Arjantin gezi rehberi...
#ArjantinDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasPek dile getirilmese bile Michelin 3 yıldız sahipleri ve 50 Best listesinde önlerde olan şefler aralarına kolay kolay kimsenin katılamadığı elit bir kulübün üyeleri gibi. Ülke mutfaklarından çok birbirlerinden fikir alıp birbirlerini ve uluslararası ya da uluslarüstü gurmeleri etkilemek için yemek pişiriyorlar..
#Vedat MilorMİCHELİN Rehberi’nin 2024 seçimleri yapıldı. İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkileri açıklandı. Michelin müfettişleri 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı aldı; Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü
#1Toro Latin Gastro Bar’da Latin Amerika yemekleri. Japon malzeme ve teknikleriyle harmanlanıyor. Şef Richard Sandoval yemeklerinde kimi zaman Türk mutfağına özgü malzemeler de kullanıyor. Buğday trigotto’yla servis edilen dana bonfile ve buharda kılıçbalığı öne çıkan lezzetlerden...
#Toro Latin Gastro BarBu yazıda bahsedeceğim öyle kahraman bir yemek var ki hakkında ne yazılsa gastro-diplomasi krizine sebep oluyor. Zaten dünyanın en çivisi çıkmış bölgesinin en bilinen yemeği olması dolayısıyla konu aşırı hassas. Benim de kaos sevdam malum! O zaman daldıralım sıcacık pitalarımızı humusa...
#YAZAR“MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, daha önce “Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak değil” demiş ve bunun nedenlerini sıralamıştı. Şimdi de başlığa aldığımız bu çözüm önerisini söylüyor. Değindiği başka konular da var elbette. Mesela Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili yaşamı, mesela neden kaos ve kargaşadan beslendiği, mesela İstanbul’da açmayı düşündüğü restoran... Hepsi bu röportajda, afiyetle okuyunuz...
#Somer Sivrioğlu“MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, daha önce “Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak değil” demiş ve bunun nedenlerini sıralamıştı. Şimdi de başlığa aldığımız bu çözüm önerisini söylüyor. Değindiği başka konular da var elbette. Mesela Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili yaşamı, mesela neden kaos ve kargaşadan beslendiği, mesela İstanbul’da açmayı düşündüğü restoran... Hepsi bu röportajda, afiyetle okuyunuz...
#Somer SivrioğluSeyyah, müzik âşığı, gurme, yazar, programcı... Çok yönlü ve renkli kişiliği ile Türkiye’nin en sevdiği isimlerden biri o. Enerjisi hiç bitmiyor, merak duygusu hiç tükenmiyor. Peki, böylesine bir dünya vatandaşı, hepimizin evlere tıkıldığı bugünlerde neler yapıyor? Hürriyet’in YouTube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ için zoom üzerinden buluşuyoruz kendisiyle. İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu...
#Yazar