Antibiyotik Direnci haberleri sayfasında Antibiyotik Direnci hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 307 Antibiyotik Direnci haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünya çapında ve zaman içinde bu tür eğilimleri analiz eden ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bir araştırmaya göre, bugün ile 2050 yılları arasında 39 milyondan fazla insan antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle ölebilir.
#Antibiyotik DirenciAraştırmacılar çok uzun zamandır antibiyotik direncinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildiriyor. ‘Sessiz salgın’ olarak da adlandırılan antimikrobiyal direnciyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya korkutucu gerçeği ortaya koydu. Bu hastalık için hiçbir şey yapılmazsa, 2050 yılına kadar 39 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği öngörülüyor.
#Antibiyotik DirenciTürk biliminsanı Özden Baltekin’in de arasında bulunduğu ekibin geliştirdiği antibiyotik direnç testi, İngiltere’de 8 milyon sterlinlik prestijli Longitude (Boylam) Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül, fark yaratacak bir buluşa verilmek üzere 10 yıldır sahibini bekliyordu.
#Özden BaltekinStalingrad Savaşı'nda binlerce askerin hayatını kurtaran 'faj terapisi' geleceğin tedavisi olabilir. Bilim insanları bakterileri enfekte eden virüsün antibiyotik direnci ve kanser tedavisinde umut olacağını düşünüyor...
#BakteriyofajÇoğumuzun yaptığı büyük bir hata dünya çapında büyük bir sağlık sorunu haline gelerek en yaygın ölüm sebeplerinden biri haline geldi. Yapılan son araştırmaya göre kontrolsüzce kullanılan antibiyotikler yüzünden oluşan antibiyotik direnci dünya çapında binlerce insanın ölümüne yol açıyor...
#Antibiyotik DirenciKoronavirüs salgını iki yıldır hayatlarımızı kâbusa çevirmişken gelen uyarı korku yarattı. Uzmanlara göre hayvan çiftliklerinde koruyucu olarak kullanılan antibiyotikler Kovid’den çok daha büyük bir salgın tehlikesine zemin hazırlıyor.
#Çiftlik HayvanıAntibiyotik direnci, sıklıkla ve gereksiz olarak ilaç kullanımından kaynaklı olarak gözlemlenmektedir. Antibiyotik direncini önlemek için öncelikle antibiyotik kullanımının önüne geçmek önem arz ederken diğer taraftan kişisel hijyene dikkat etmek de diğer koşulu oluşturuyor. Peki, antibiyotik direnci nedir ve nasıl oluşturulmaktadır? İşte, antibiyotik direnci hakkında Sağlık Bakanlığı kaynaklı bazı bilgiler
#AntibiyotikBakteriler, çevrelerinde meydana gelen değişikliklere hızlı uyum sağlayabilen canlılardır. Antibiyotik direnci de bunun bir örneğidir. Belirli bir antibiyotiğe karşı direnç, söz konusu antibiyotiğin tedavi dozunda dirençli bakterileri öldüremediğini veya çoğalmalarına engel olamadığını ifade etmektedir. Peki Antibiyotik Direnci Nedir?
#Antibiyotik Direnci NedirDünya antibiyotik direncini tartışırken Türkiye'de çarpıcı antibiyotik araştırması yapıldı. Sonuçlara göre insanların yüzde 41,4'ü kendini iyi hissedinceye kadar, yüzde 39,6'sı doktorun tavsiye ettiği süreye kadar, yüzde 19'u ise kutu bitene kadar, tedaviye devam ediyor.
#AntibiyotikBakteriler nasıl antibiyotiğe dirençli oluyorlar? Farklı bakterilerle eşleşebilirler mi? DNA’nın kendini koruma mekanizmasını taklit edebilirler mi? Antibiyotiğin kaç çeşidi vardır? Sorularınızın cevabı haberimizde..
#Bakteriler Nasıl Antibiyotiğe Dirençli Hale Gelebiliyorlar?İngiltere'de yapılan bir araştırma, çocuklarda sık görülen bazı hastalıklara yol açan bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirdiğini ortaya koydu. Antibiyotik direnci bilim insanlarının uzun süredir çözmeye çalıştığı bir sorun.
#AntibiyotikAntibiyotiklerin gereğinden fazla kullanımı nedeniyle dünya antibiyotiklere dirençli bakterilerle savaşırken, diğer yandan antibiyotiklerin bir zararına daha vurgu yapıldı. Yeni yapılan bir araştırmaya göre tekrar eden antibiyotik kullanımı astım riskini artırıyor.
#AntibiyotikAnadolu topraklarında asırlardır antibakteriyel, antifungal ve yara iyileştirme özelliği dolayısı ile kullanılan katran bir Akdeniz Projesi’ne dönüşüyor. Türkiye, Fransa ve Fas’tan üç üniversitenin yürüteceği “Geçmişte ve Günümüzde Akdeniz’de Tıbbi Ağaç” isimli projede Üsküdar Üniversitesi de önemli bir görev üstlenecek. Prof.Dr. Muhsin Konuk, “Bu proje, antibiyotik direncinin pik yaptığı ve yeni ilaçların olmadığı bir süreçte, kapanmayan yaraların tedavisi ile antibiyotik direnci yüksek mikroorganizmaların ortadan kaldırılması açısından ‘geleneğe dönmenin’ bir yolunu açabilir” dedi.
#AntibiyotikHafıza kaybı, yorgunluk ve vücut ağrısı… Yıllarca bu semptomlarla yaşadı. 51 yaşında komedyen Miranda Hart'a tam 30 yıl sonra teşhis konuldu ve nihayet Lyme hastası olduğu anlaşıldı. Peki bunca yıl nasıl hastalığının ne olduğu anlaşılamadı?
#LymeDünya çapında ve zaman içinde bu tür eğilimleri analiz eden ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bir araştırmaya göre, bugün ile 2050 yılları arasında 39 milyondan fazla insan antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle ölebilir.
#Antibiyotik DirenciABD'deki araştırmacılar, duş başlığı ve diş fırçalarının yüzeyindeki biyofilmde bakteriyofajlar tespit etti. Bilim insanları, 34 diş fırçası ve 92 duş başlığı örneğinde toplam 614 virüs belirleyerek, antibiyotik direncine çözüm sunabilecek mikroorganizmalara dikkat çekti. Araştırmacılar, bu virüslerin kötü hastalıklara yol açmaktan ziyade, bakterileri yok eden yararlı etkiler taşıdığını vurguladı.
#DuşAraştırmacılar çok uzun zamandır antibiyotik direncinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildiriyor. ‘Sessiz salgın’ olarak da adlandırılan antimikrobiyal direnciyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya korkutucu gerçeği ortaya koydu. Bu hastalık için hiçbir şey yapılmazsa, 2050 yılına kadar 39 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği öngörülüyor.
#Antibiyotik DirenciTürk biliminsanı Özden Baltekin’in de arasında bulunduğu ekibin geliştirdiği antibiyotik direnç testi, İngiltere’de 8 milyon sterlinlik prestijli Longitude (Boylam) Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül, fark yaratacak bir buluşa verilmek üzere 10 yıldır sahibini bekliyordu.
#Özden BaltekinAntibiyotik kullanımında Avrupa birincisi olduk. En çok nezle, grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarında gereksiz antibiyotik kullanımı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Köksal “2050 yılında kanserden daha fazla insan antibiyotik direncinden hayatını kaybedecek” dedi.
#AntibiyotikStalingrad Savaşı'nda binlerce askerin hayatını kurtaran 'faj terapisi' geleceğin tedavisi olabilir. Bilim insanları bakterileri enfekte eden virüsün antibiyotik direnci ve kanser tedavisinde umut olacağını düşünüyor...
#BakteriyofajTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an bölgede bir salgın hastalığın söz konusu olmadığını ancak, Suriye'deki kolera salgını ve sınır bölgesinden bildirilen vakaların endişe verici olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yavuz, "İçme suyu sıkıntısı giderilmiş durumda ama, temizlik ve benzerleri için kullanım suyu sıkıntısı var. Tuvalet altyapısı yetersiz. Bölgeye acilen kullanım suyu teminiyle bulaşıcı hastalıkların hızlı tespitine yönelik hızlı tanı, kit, teçhizat alt yapısı kurulmalı" dedi.
#DepremDünyanın çeşitli ülkelerinden birçok bilim insanı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda virüsleri masaya yatırdı. Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID) işbirliğiyle düzenlenen ve COVID-19 pandemisi başta olmak üzere yeni salgınların değerlendirildiği toplantıda toplam 12 farklı ülkeden enfeksiyon konusunda dünyanın önde gelen 26 bilim insanı konuşma yaptı.
#Sponsorlu İçerikDünyanın çeşitli ülkelerinden birçok biliminsanı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda virüsleri masaya yatırdı. Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID) işbirliğiyle düzenlenen ve COVID-19 pandemisi başta olmak üzere yeni salgınların değerlendirildiği toplantıda toplam 12 farklı ülkeden enfeksiyon konusunda dünyanın önde gelen 26 biliminsanı konuşma yaptı.
#Koç ÜniversitesiProbiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynir türleri idrar PH düzeyini düşürmekte, güçlü bir antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmekte, idrar yolu enfeksiyonlarının en önemli kaynağı olan bağırsak ve genital bölgenin florasını düzenleyerek üriner sistem enfeksiyonlarının sıklığını önemli oranda azaltmaktadır.
#YoğurtBakterilerin doğal ortamını taklit eden ve optimum hayatta kalma stratejilerini tahmin ederek antibiyotik tepkilerini ölçen yeni bir teknik geliştirildi. Enfeksiyonun seyrini önceden tahmin edebilecek sistemle, ilerleyen dönemde kişiye özel antibiyotik uygulamaları da mümkün olacak.
#Doğa Bilimleri FakültesiÇoğumuzun yaptığı büyük bir hata dünya çapında büyük bir sağlık sorunu haline gelerek en yaygın ölüm sebeplerinden biri haline geldi. Yapılan son araştırmaya göre kontrolsüzce kullanılan antibiyotikler yüzünden oluşan antibiyotik direnci dünya çapında binlerce insanın ölümüne yol açıyor...
#Antibiyotik DirenciKoronavirüs salgını iki yıldır hayatlarımızı kâbusa çevirmişken gelen uyarı korku yarattı. Uzmanlara göre hayvan çiftliklerinde koruyucu olarak kullanılan antibiyotikler Kovid’den çok daha büyük bir salgın tehlikesine zemin hazırlıyor.
#Çiftlik HayvanıHELİKOBAKTER pylori adı verilen mikrobun tüm dünyada ve ülkemizde sık rastlanan bir enfeksiyon etkeni olduğunu ifade eden Özel Gazi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ufuk Engin, bu bakterinin gelişmekte olan ülkelerde görülme sıklığının daha yüksek olduğunu bildirdi.
#1Normalde ısırmayan karasinekler bazı günler bacaklarımızı sokar ya... İşte onlar aslında kara sinek değil. İstanbul bir süredir adeta sineklerin buluşma noktası oldu. Son dönemde 'baldırsokan sineği' ile bir kez daha gündeme gelen sinek problemini uzmanlarla enine boyuna konuştuk. Sayıları neden arttı? Sağlığımıza ne gibi zararları var? Önlem almak için neler yapılmalı? Hepsinin ve daha fazlasının cevabı haberimizde...
#Cilt SağlığıÇocuk acillere ve polikliniklere başvuru yakınmaları arasında ateş çoğunlukla ilk sırayı almaktadır. Çoğunlukla viral veya bakteriyel enfeksiyonlar düşünülüp ateş düşürücü, soğuk algınlığı ilaçları veya antibiyotikler kullanılmaktadır. Antibiyotiklerin gittikçe daha fazla ve yanlış kullanılması nedeni ile antibiyotiklere direnç gelişmektedir ve bu günümüzün ve geleceğimizin önemli bir sağlık sorunu antibiyotik direnci olacağını göstermektedir.
#ÇocukTürkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ’Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Covid-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan enfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
#Türkiye İş BankasıBakterilerin yol açtığı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin bulunması, insanlık için dönüm noktasını oluşturuyor. Yüzbinlerce insanın ölümüne yol açan salgınların önlenmesini sağlayan antibiyotikler, günümüzde yanlış kullanım nedeniyle bambaşka sağlık sorunlarına yol açma tehlikesini de barındırıyor.
#Antibiyotik