Amigdala, duygusal olaylarla ilgili hafızanın oluşumunda ve depolanmasında önemli rol oynar. Amigdalanın salt uyarıcı bir olaya tepki gösterirken sürekli bu tepkiyi gösterir duruma geçmesi anı oluşumunun yanı sıra, sinir hücreleri arasında yeni bağlantıların da kurulmasını gerektiriyor. Peki, amigdala nedir?
#Amigdala NedirHipokampus, yeni anıların meydana gelmesi, onların organizasyonu ve depolanmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Belirli hislerin ve duyguların bu anılara bağlanmasını sağlar. Belirli bir koku kimi zaman bir anıyı temsil edebilmektedir. İşte bu gibi durumlarda hipokampus devreye girer. Peki, Hipokampus nedir? Ne işe yarar ve nerde bulunur? Hipokampus beyinde ne görevi görür? İşte detaylar.
#HipokampusSosyal fobi, diğer insanlarla etkileşimi içeren toplumsal durumlar sonucunda ortaya çıkan bir tür kaygı bozukluğudur. Bu rahatsızlık genellikle diğer insanlar tarafından küçük düşürülme ve olumsuz değerlendirilme korkusundan kaynaklanır. Sosyal anksiyete bozukluğu olarak da bilinen bu bozukluk, toplumda yaygın olarak görülen bir sorundur. Sosyal Fobi nedir, türleri nelerdir sizler için derledik.
#Sosyal FobiBağımlılık fiziksel veya duygusal sorunlar yaratmasına rağmen bir maddenin alınması veya bir eylemin yapılması sürecidir. Bağımlılık eylemi kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bağımlılığın kronik bir beyin rahatsızlığıdır. Bağımlılık kişilerin sosyal yaşamını ve iş yaşamını olumsuz etkilediği için tedavi edilmesi gerekir. Bağımlılıkta kişilerin, bağımlı oldukları konu kişilerin üzerinde yönetim kurmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Terapist Paul Emery, kendi geliştirdiği ‘Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi’ tekniğiyle stres, korkular, depresyon, aşk acısı ve duygusal yeme problemini yüzde 85 başarıyla ortadan kaldırdığını iddia ediyor. Emery, danışanları arasında Kate Moss ve Monako Prensi Ernst’ün de bulunduğu söylüyor. Türkiye’ye gelen terapiste geliştirdiği tekniğin ayrıntılarını sorduk.
#Terapist Paul EmeryBir kaza anında neden ağır çekimde hareket ediyormuş gibi hissederiz? Kaza anında algılarımız keskinleşip beynimizde gerçekleşen işlemler hızlanır mı? Cevabı haberimizde..
#Bir Kaza Anında Neden Ağır Çekimde Hareket Ediyormuş Gibi Hissederiz?Ona “Kaderin MR’ını çeken adam” diyorlar. Son dönemde adını kitaplarından televizyon programlarından sıkça duyduğumuz. R. Şanal, kuantum düşünce yolu ile insanların kendi kaderlerini yeniden yaratabileceklerini savunuyor. “Zihinsel Matrix’ini değiştiren, kaderini de değiştirir” diyor.
Çocukların yaşadıkları takıntıların neler olduğu, hangi duygusal durumlardan kaynaklandığı, ne gibi belirtiler verdiği, tırnak yemenin neden sıkça yaşandığı ve nasıl tedavi edildiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV'de 'İyi Bak Kendine' programında Uğur Canbolat'a değerlendirecek.
Beynin en önemli ve en karmaşık sorunlarından ve konularından biri ilginç bir araştırma ile çözümlenmeye çalışılıyor: Beyin hücreleri, fırın, dokuz sayısı, zebra, Tayyip Erdoğan, Bill Clinton, ya da Rocky filminin kahramanı gibi karmaşık nesneleri nasıl algılıyor?