Japon yönetmen ve yazar Genki Kawamura ‘Annem Kokan Çiçekler’de her hatıranın ve umudun hırsızı alzheimer’a yakalanan bir anne ile onu her gün biraz daha yitiren oğulun hikâyesini anlatıyor. Yazarın denizler kadar derin ama bir çiçeğin yaprağı gibi narin anlatımı muhteşem bir okuma deneyimi sunuyor.
#Genki KawamuraArjantinli yazar Silvina Ocampo ‘Söz’de bir deniz yolculuğu sırasında transatlantikten düşen bir kadının zihninden geçen anılarını kısa hikâyeler aracılığıyla sergiliyor. Yazar ile yazdıklarının ‘okyanus’ içerisinde birlikte sürüklendikleri ve uyum içinde devindikleri etkileyici bir metin.
#Silvina OcampoEbru Cündübeyoğlu, kariyeri ve hayatı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Almanya'da dünyaya geldikten sonra kariyerini Türkiye'de şekillendiren Ebru Cündübeyoğlu, diziler ve filmler ile ekran önü macerasına yön verdi. Peki, Ebru Cündübeyoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Ebru Cündübeyoğlu hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Ebru CündübeyoğluHarun Candan beşinci romanı ‘Sonsuzluğun İlk Günü’nde dünyanın nasıl bir sona ulaşacağına kafa yoruyor. İnsanoğlunun yarattıklarının yıkıcı etkilerinin 2 bin 635 yıllık panoramasını beş kıtadan, merkezine bir madalyonu aldığı romanıyla okuyucusuna sunuyor.
#Harun CandanJaklin Çelik, ‘Sarhoşların Perşembesi’nde İstanbul’un Tarihi Yarımadası’ndaki bir caddede sürüp giden hayattan kısa ama doyurucu bir kesit veriyor. Çağrışımlarla farklı yönlere açılan, insanın insana karşı acımasızlığını, mekân ve hafıza ilişkisini, haysiyet yitimini kurcalayan sert bir anlatı.
#Jaklin ÇelikHayatın her alanında olduğu gibi yayın dünyası da normale dönüyor. Kitabevleri teker teker kapılarını açtı, yayınevleri pandemi süresince ayda bir kitaba kadar düşürdükleri yayın sayısını arttırmaya başladı. Bu arada pek çok kitabın çıkış tarihi de üçer ay ertelenmiş oldu.
#YazarYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitBabalar ve oğullar arasındaki karmaşık ilişkiler ve geçmişin acılarının yaşanan ana yaptığı etkiler etrafında kurgulanan, konusu kadar dili ve anlatım biçimiyle de dikkat çekici bir roman: ‘Bir Düşüşün Güncesi’. Türkçeye ilk kez çevrilen Michel Laub, bellek ve kimlik konuları etrafında, içinden Auschwitz’in de geçtiği çarpıcı bir öykü anlatıyor.
#KitapsanatRomancı Şebnem İşigüzel’le bu kaçıncı röportajım bilmiyorum. <br><br> Ama her seferinde beni şaşırtmayı başarıyor.<br><br> Karşıma hep daha başka, daha güzel, daha yaratıcı biri olarak çıkıyor.<br><br> Yaş aldıkça, bir roman daha yazdıkça, bir çocuk daha doğurdukça (!) güzelleşiyor.<br><br> Derinleşiyor.<br><br> Son romanı ‘Venüs’ bir aile tarihçesi ve tadından yenmiyor.<br><br> Bu tatil günlerinde okunacak gerçekten en güzel kitaplardan biri.<br><br> Eksik kalmayın.