Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Almanya’daki sivil toplum kuruluşların başlattığı maddi ve manevi yardımlar devam ediyor. Nürnberg-Antakya Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri Hatay ve çevresindeki depremzedelere maddi yardımda bulunmak için Nürnberg Lades Event Saal’de müzikli bir etkinlik düzenledi.
#AVRUPADAN HABERAlmanya’da yaşayan Müslümanların hakları ve yükümlülüklerini belirleyecek İslam yasası yeniden tartışmaya açıldı. Tartışmayı Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) koyu muhafazakar kanadı başlattı. Günlerdir Alman siyasetçiler ve basını “İslam yasası gerekli mi, anayasaya uygun mu?” sorularını tartışıyor. Osnabrück Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Bülent Uçar, İslam yasası tartışmalarını ve yasa için önerilen maddeleri Hürriyet’e değerlendirdi.
#ALMANYABirkaç ay önce, önemli bir İngiliz düşünce kuruluşu olan IISS’in yayın organı Survival’ın Ağustos-Eylül sayısında Türk akademik dünyasından bir ismin, Dr. Behlül Özkan’ın “Türkiye, Davutoğlu ve Pan-İslamcılık Düşüncesi” başlıklı çok önemli bir makalesi yayımlandı.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz, geçen yıl içinde kenti yerli ve yabancı 1 milyon turistin ziyaret ettiğini açıkladı. Ayvaz, "10 yıl içinde büyük bir değişim yaşandı. Turizmde patlama oldu. 2002 yılında Mardin’i 30 bin turist ziyaret ederken, bu sayı 2012 yılında 1 milyonu aştı" dedi.
Baden-Württemberg Eyaleti'nin yeni Başbakan Yardımcısı Nils Schmid, şuan konsolosluklarca düzenlenen anadil derslerinin okullarda 2 veya 3. yabancı dil dersi olarak okutulmasını arzu ettiğini söyledi. Gelecek perşembe yemin ederek göreve başlayacak SPD-Yeşil koalisyon hükümetinin 2. numaraları adamı SPD'li genç politikacı Hürriyet'e samimi açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Kürşat Tüzmen ile Yurt Dışındaki Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik dün Köln'de sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Martta yasalaşacak olan Yurtdışı Türkleri Başkanlığı'nın tanıtıldığı toplantılara hükümetin Alevi açılımı damgasını vurdu.
Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, farklı kültür ve farklı dinden insanların birlikte yaşadığı Antakya'nın tüm dünya için bir örnek teşkil ettiğini söyledi.Maria Böhmer, göçmenlere yerel seçim hakkı verilmesinin “yarım hak” olduğunu belirtirken, “Ben göçmen kökenli insanların Alman vatandaşı olarak tüm haklara sahip olmalarını istiyorum” dedi.
Almanya'da önceki gün açıklanan uyum araştırmasıyla ilynda Türkler'in uyum sağlamak istemeyen bir grup olarak gösterilmesi büyük yankı uyandırırken toplumun farklı kesimlerinden tepkiler devam ediyor. Hamburg Parlamentosu Başkanvekili Nebahat Güçlü, en büyük zorluklarla boğuşan göçmen grubu olan Türkler'e "uyumsuz damgası" vurulmasının yanlış olduğunu söyledi.