Şef İsmet Saz yeni mekânı Lokanta İst’te yemek danışmanı Nicholas Gill ile çalışıyor. Şef bu kez gözünü yurtdışına çevirmiş, hikâyesini Edirne ötesine taşımayı hedefliyor. Bunu yaparken de cesur bir yaklaşımla odağına gelenekseli ve yereli almış. Belli ki bir yandan kendi ülkesinde daha da köklenmek istiyor.
#Şef İsmet SazBu yıl 23’üncüsü düzenlenen Madrid Fusión, İspanyol mutfağının ihtişamına sahne oldu. İspanyollar mutfaklarında gerçekleştirdikleri sessiz devrimi dünyaya anlattı ve Fransa’nın koltuğuna oturduklarını ilan ettiler. Dünyanın en iyi şeflerinin katıldığı ve deneyimlerini paylaştığı organizasyon gerçekten ilham vericiydi.
#Ebru ErkeGamze Cizreli’nin yeni mekânı Kaicy başından sonuna özenle tasarlanmış, her detayına dikkat edilmiş. Burası için Doğu Akdeniz mutfağının biraz Batılılaşmış halini sunma fikriyle yola çıkılmış. Ekip kendini ispat etmiş isimlerden oluşuyor, mutfaksa şef Aziz Doğrucu’ya emanet.
#Ebru ERKEAlmanya’da yaşayan Türk iş insanı Cem Bakırtepe, Eifel bölgesindeki 125 yıllık çiftliği Sünnen Ailesi’nden satın aldı. Çiftlikte, geleneksel tüm etkinlikleri devam ettireceklerini belirten Bakırtepe, “Uzun yıllardır olduğu gibi bölge halkına ve turizme yönelik en güzel şekilde hizmet vereceğiz” dedi.
#Cem Bakırtepe3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreYaz tatilinin başlamasıyla özel plajlardaki tarife de merak konusu oldu. Biz de özel plajların fiyatlarını araştırdık. Buna göre, en uygun beach fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 66 ila 140 arasında arttığını gözlemledik. Bu yıl Bodrum’da denize girmek için kişi başı 225 Euro isteyen işletme de var, 600 TL isteyen de. Çeşme’de ise fiyatlar 500 TL’den başlıyor, 3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Bazı plajlar ise hem giriş ücreti hem de harcama limiti almıyor.
#PlajTürkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.
#Gastronomi Kazanında KaynayanlarAntalya'da öldürülen 'Lotu Guli' lakaplı silahlı suç örgütü lideri Nadir Salifov (48) cinayeti sanıklarının yargılandığı davada, olayı gerçekleştirdiği öne sürülen Khagan Zeynalov (27), "Nadir Salifov'u öldürmem için 4 milyon dolar aldığım iddiası iftiradır. Nadir, yakın arkadaşımdır. Nadir'i vuran ben değilim" dedi.
#AntalyaAntalya'nın Serik ilçesinde 2020 yılında Azerbaycanlı suç örgütü lideri 'Lotu Guli' lakaplı Nadir Salifov'un (48) öldürülmesiyle ilgili 8 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıklar Khagan Zeynalov (29) ile Amir Hamidli'ye (29) ağırlaştırılmış ömür boyu, Ali Movlamlı (30) ile Resul Gasanov'a (31) 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Tutuksuz 4 sanık ise beraat etti.
#Nadir Salifovİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarAvrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belçika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen AB Dışişleri Konseyi gayri resmi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Ciddi olalım. NATO alakart bir askeri ittifak olamaz. Günden güne ABD Başkanının mizah anlayışına bağlı olarak işleyen bir ittifak da olamaz” dedi.
#AB