Migren ağrıları yüzünden hayatı kâbusa dönenler çareyi Türkiye'de de kullanılmaya başlanan aşılarda arıyor. Aşılar migren için kesin çözüm mü? Aşı fiyatı ne kadar? Neler yaparsak ataklardan korunuruz? Aşılar ve migren ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlara sorduk ve A'dan Z'ye bir migren dosyası hazırladık.
#SağlıkSon dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiHer baş ağrısının beyin kanaması belirtisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Zeki Şekerci, "Ancak AVM veya anevrizmaya bağlı beyin kanamaları ani şiddetli ve dayanılmaz baş ağrısına neden olabilir ve buna bulantı, kusma, ense sertliği eşlik edebilir" dedi. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurulması uyarısında bulunan Şekerci, "Bu tür kanamaların yüzde 50’ye yakını hayati tehlikenin eşlik ettiği, hemipleji, hemiparezi dediğimiz vücudun bir tarafını tutan kalıcı veya geçici güç kaybı sonuçlanabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Zeki ŞekerciAşırı yorgunluk, yeme alışkanlıkları, fizyolojik ve psikolojik faktörler sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebilir ve hayatınızı mahvedebilir. Stres, mide kramplarına neden olabilecek göstergelerden biri. Özellikle bu problemi engelleyebilecek doğal bir tarif paylaşacağım.
#Mide AğrısıAğrı, insan oğlu var olduğundan beri onu etkileyen bazen çaresiz bırakan zararlı bir durum. Bir şekilde ağrı çekmeyen canlı yok gibidir. Ağrı kişiye has bir özelliktir. Her canlı kendi ağrısı ile baş başadır. Bilindiği gibi ağrı akut yani aniden oluşan genellikle bir doku hasarının söz konusu olan ağrı olarak bilinirken, kronik ağrı; geçmeyen süreklilik arz eden bir ağrı olarak tanımlanır ve ağrı sınıflaması bu iki eksen üzerinden detaylandırılır.
#Aşk Hormonu Neye İyi GelirMigren yetişkin kadınlarda yüzde 25, yetişkin erkeklerde yüzde 8 oranında görülüyor. Genetik bir hastalık olan migren yaşam şeklinin değiştirilmesiyle önemli ölçüde kontrol edilebiliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz migren hastalığının belirtileri, nedenleri ve migrenin tedavisi hakkında bilgi verdi.
#MigrenNe beden ne de ruh ağrıya kolay kolay dayanabilir... Ağrı çekmekten de kimse hoşlanmaz. Ve zaten bu nedenle hemen herkes hayatının bir döneminde geçici ya da uzun süreli ağrı kesici ilaçlardan birini kullanmak zorunda kalır. Ağrı kesici hapların dünyanın hemen her ülkesinde daima “en çok satanlar” listesinin en başlarında olmaları bundandır. Peki, bu ilaçlar ne kadar masum? Ağrıyı çekmek mi, yoksa zararlı oldukları bilinen bu hapları yutup “hapı gerçekten de yutmak mı” daha doğru? Buyurun...
#Osman MüftüoğluD vitamini ihtiyacımızın neredeyse yüzde 90’ından fazlasını güneşteki mor ötesi (UV) ışınlarının sayesinde cildimizde üretiyoruz. Gıdalarla kazanabileceğimiz miktar son derece sınırlı. Kısacası kesin çözüm için cildimizi güneşle buluşturmak zorundayız. Zira “Güneş-cilt buluşması” aksayınca üretim de kesinlikle aksıyor.
#Osman Müftüoğlu"Maliyeti ve yan etkileri yüksek sentetik ağrı kesiciler yerine uygulanacak, etki düzeyi yüksek, yan etki bildirimi ise en az olan ilk yerli morfin sülfat tablet", ruhsat aldı. Bu durum hem maliyeti azaltacak hem de üretilen tabletin yan etkisi sentetik morfine göre daha az.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Şahin, akut ağrının iyi tedavi edilmediği zaman kronik ağrıya dönüşebileceğini belirterek, “Özellikle 'santral sensitizasyon' denilen 'ağrı hafızası' oluşmaması için akut ağrıların kronikleşmeden tedavi edilmesi son derece önemlidir” dedi.
İyileşmek için aldığımız ilaçlar yanlış kullanılınca ölümlere dahi yol açabiliyor. ABD’de yapılan araştırmalar, hastanede ölenler göz önüne alındığında, ilaç etkileşimleri ve yan etkilerinin, tüm hastanede ölüm nedenleri arasında 4. sırada geldiğini ortaya koyuyor. İlaçların etkisinden yararlanabilmek için doğru kullanılması çok önemli. İşte ilaçlardan en efektif yararlanma rehberi...