Probiyotiklerin bağırsak sağlığımız için önemini artık hepimiz biliyoruz. İşte bu uğurda farklı markalar bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler piyasaya sürülüyor. Probiyotikli sodalar da bunlardan biri... Peki, gerçekten bu iddiaların altı dolu mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#Probiyotik İçeceklerTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriBildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#ProbiyotikBirçoğumuz artık yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyoruz ve daha uzun bir ömür hayal ediyoruz. İşte son yıllarda bu amaçla yapılan popüler yaşlanma karşıtı uygulamalar var. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, skızılötesi ışık terapisi gibi birçok trendin ömrü uzattığına inanılıyor. Peki hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGünümüzde birçok kişi yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyor ve bu ömür uzatma arayışı bir akım haline geldi. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, sebze ağırlıklı beslenme, kızılötesi ışık terapisi gibi yaşlanma karşıtı birçok trendin ömrü uzattığı söyleniyor. Peki hangi trendler gerçekten işe yarıyor? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkHarita mühendisliği okusa da hiçbir zaman mesleğini yapmaz. Kariyerine de üniversite yıllarında adım attığı yeme-içme sektöründe yön verir. Garsonluktan yöneticiliğe birçok alanda çalışır. Dilara Aslın, pandemiyle evlere kapanılan süreçte yoğun iş temposundan sıyrılıp sağlıklı beslenme üzerine araştırmalara yoğunlaşır. Bitkilerin şifasından yola çıkarak özel karışımlar hazırlar. Sağlıklı bulunan gıdaları sürekli büyük porsiyonlar halinde tüketmek ya da ilaçlara boğulmak yerine alternatif bir seçenek hedefiyle de ‘Urtica Wellbeing’ markasını kurar. Eski ve köklü beslenme biçimlerinden ilham alan Dilara Aslın’ın gündeminde ise yeni nesil baharatlarını hem daha fazla kitleye ulaştırmak hem de Avrupa’ya ihraç etmek var.
#1Bugünlerde konuştuğum her üç yetişkinden biri “Yorgunum hocam!” diyor. Haklılar! Bir taraftan “pandemi/salgın meselesi”, diğer taraftan etiketlerdeki “fiyatlar/pahalılık/enflasyon problemi” ve sanki bu ikisi yetmezmiş gibi bir de üzerlerine eklenen burnumuzun dibindeki “savaş ikilemi” çoğumuzu fazlasıyla yordu. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi: “Bahar!”
#YorgunlukYeni varyant Omikron, hemen hemen her ülkeye ulaştı. Ulaştığı ülkelerde de vaka sayısı söz konusu olduğunda yeni rekorlara imza attı, atmaya da devam ediyor. Bize gelince... Bizde de durum farklı değil. 28 Aralık 2021 itibarıyla 12 Ekim’den bu yana en yüksek günlük vaka sayısı açıklandı. Sağlık Bakanı’mız Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “32 bin 176 vakanın kayıtlara geçtiğini” belirtti.
#OmikronZOR bir süreçten geçiyoruz.Hem bedenen, hem de psikolojik olarak sağlıklı kalmaya çalışırken az para harcamaya da gayret ediyoruz.Bu süreç pek çok sektörü derinden etkilerken yiyecek-içecek sektörünü de farklı bir yola sürükledi.Biz son tüketiciler olarak bağışıklığımızı güçlendirmek ve moralimizi iyi tutmak için yeni bitkisel bazlı seçenekleri, teknolojiyle geliştirilmiş yiyecekleri ve küresel tatları tatmak için uğraşırken, sektör firmaları da bu değişimi yakalayıp bağışıklık sistemimizi güçlendirici içeriklere sahip yiyecek-içecekleri piyasaya sürmek için kendileri ile yarışıyorlar.Pandeminin etkisiyle önümüzdeki sürecin en büyük itici gücünün yiyecek-içecek sektörü olduğu herkes tarafından kabul edilmiş durumda.Dolayısıyla trendleri belirleyecek olan da yiyecek-içecekler...
#İzmirUyku hem bağışıklık sistemi için olmazsa olmazdır, hem de kişinin kilo verme sürecinde ya da kas oranını artırmada en etkili silahlardan bir tanesidir. Ne yazık ki yapılan diyetlerde yediğimiz yiyeceklere dikkat etsek de uyku kalitesinin üzerinde çok fazla durmuyoruz.
#Uyku KalitesiOzon, yaşamamızı sürdürmek için hayatımızın her anında bize gerekli olan oksijen molekülünün üç atomlu halidir. Tıbbi oksijen olarak da bilinir. Tıbbi tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ozonun tıbbi tedavilerde yaygın olarak kullanıldığını belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. Ufuk Alatekin, ozon terapinin faydalarını ve kullanım alanlarını anlattı.
#Ozon TerapiGinseng, büyük kazık köklü çok yıllık otsu bir bitkidir. Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunan ginseng, tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. İşte ginseng bitkisinin faydaları
#Ginseng NedirSibirya Ginsengi, tıpta en az 2 bin yıldır biliniyor. Bağışıklık sistemini destekleme, bedeni zararlı toksinlerden arındırma, enerji seviyelerini güçlendirme, yaşlanmayı geciktirme gibi özelliklere sahip. En dikkat çekici olanı; tümör hücrelerinin gelişimini durdurduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlandı.
#Sibirya Ginsengi Hangi Hastalıklara İyi GelirŞifalı bitkiler arasında sayılan geven otunun faydaları merak ediliyor. Yapılan deneylerde soğuk algınlığına ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıkan geven, 1980’lerde ABD bitkisel tıbbında popüler olmaya başlamıştır. Peki geven otunun faydaları neler? Geven otu neye iyi gelir, nasıl kullanılır?
#Geven OtuSon yıllarda ülkemizde de popülerleşen goji berry (kurt üzümü) faydaları nedeniyle de uzmanlar tarafından öneriliyor. Kapsülü ve çayı yaygın olarak kullanılan goji berry bitkisi, hücrelere zarar veren ve kansere neden olan kimyasallar- karşı etkili olduğu kanıtlanan antioksidanlar açısından zengindir. Peki goji berry bir diğer adıyla kurt üzümünün faydaları neler? Goji berry çayı nasıl yapılır? İşte şifalı bitkinin tarihçesi ve sağlığa olan katkıları!
#Goji BerrySchisandra bitkisinin faydaları ve zararları birçok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen zayıflığı tersine çevirip güç kuvvet verdiren Schisandra bitkisinin çok önemli özellikleri bulunuyor. Peki, Schisandra bitkisinin faydaları ve zararları nelerdir?
#SchisandraRhodiola bitkisinin yararları birçok kişi tarafından oldukça büyük bir merakla araştırılmaya devam ediyor. Çin tıbbında da hong jing tian olarak adlandırılan rhodiola geçmiş yıl ve dönemlerde oldukça önemli tedavilerde kullanılmıştır. Peki, Rhodiola (altın kök) bitkisinin yararları nelerdir? Rhodiola bitkisi hangi tedavilerde kullanılır?
#RhodiolaSon yılların popüler bitkilerinden ginsengin faydaları merak ediliyor. Eski bir Hint kutsal metni olan Vedas ginsengi yaşam verici bir bitki olarak tarif diyor. Peki özellikle Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5000 yıldır tedavi amaçlı kullanılan ginseng nedir? Ginseng bitkisinin faydaları
#Ginseng NedirShatavari, kadın sağlığı için önemli bir etkiye sahiptir. Anne sütü üretimi, menopoz, hazımsızlık ve adet sancısı gibi durumlarda kullanılan Shatavari, birçok kişinin merak ettiği bitki türü oldu. Cinsel gücü arttırıcı etkiye de sahip olan Shatavari, faydaları arasında mide koruyucu özelliğini de barındırmaktadır. Peki, Shatavari nasıl tüketilmelidir? İşte, Shatavari'nin merak edilen faydaları
#ShatavariAshwagandha bir diğer adıyla Hint ginsengi bitkisi şifalı bitkilerden biri. Modern bitki uzmanları ashwa¬gandha ekstresini stresle baş etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriyor. Peki Hint ginsengi faydaları neler? Ashwagandha tozu nasıl kullanılır?
#Hint Ginsengi Faydaları