@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeYaz sezonunun yaklaşması ile birlikte yazlık evlerin hazırlıklarına şimdiden başlandı. Bakım ve onarımların ardından yaşam alanları için ihtiyaç listeleri de çıktıysa, işte işinizi kolaylaştıracak harika öneriler! Yataklardan yataklı kanepelere, TV ünitelerinden dolaplara kadar yazlık evler için ihtiyaç duyulan mobilyaları tek çatı altında keşfedin!
#Sponsorlu İçerikKahramanmaraş depremleriyle birlikte hem deprem bölgesinde hem de yapı stoku sorunlu olan kentlerde çok sayıda kişi güvenli olmayan evlerini terk edip daha yeni mekânlara taşınmaya başladı. Ama artan ev fiyatları pek çok kişi için metrekareden ödün vermeyi gerektiriyor. Kentsel dönüşüm aşamasında da maliyeti azaltmak için daha küçük daireler inşa ediliyor, evler küçülüyor. Büyük bir evden daha küçük bir mekâna geçmek süreci daha zor hale getiriyor. İşin uzmanlarına taşınmanın inceliklerini sorduk...
#DepremBebek Otel’in üçüncü katında açılan Sankai, Almanya’daki restoranlarıyla Michelin yıldızı alan şef Yoshizumi Nagaya’nın, geleneksel kaiseki stilinde hazırladığı Japon mutfağı yorumlarını sunuyor. Şefin zarif tabakları kadar günlük taze balıklarla hazırlanan suşiler de öne çıkıyor.
#Bebek OtelTürkiye’yi sarsan deprem felaketinde 40 gün geride kalırken, afetzedelerin barınma sorunu sürüyor. Çadır ve konteynerler ilk anda bir çözüm olsa da konforlu bir yaşam şartı sunamıyor. Sahada şu an en etkili çözüm prefabrik evler. 4 ilde depremzedelere teslimine başlanan prefabrik evleri Gaziantep’te yakından inceledik. Depremzedelere dayalı döşeli teslim edilen 25 metrekarelik bu evlerde mutfak, banyo-tuvalet ve hatta sıcak su bile var...
#DepremGeçtiğimiz günlerde ünlü komedyen James Corden’ın New York’taki Balthazar restoranın kara listesine alınması çok konuşuldu. Gerçi mekânın sahibi ve James Corden arasındaki olay tatlıya bağlandı ama bu, sektörde ‘Müşteri memnuniyeti her şeyden önce gelir mi’ sorusunu gündeme getirdi. İki Michelin’li TURK’un şefi Fatih Tutak da Ebru Erke’ye verdiği bir röportajda yemeğe gelecek kişilerin listesini çıkarıp ne sevip sevmediklerine kadar incelediklerini söylemişti. Peki, müşteriyi memnun etmenin, müşteri haklılığının sınırı var mı, kırmızı çizgi ne olmalı?
#James CordenEvimizde en çok vakit geçirdiğimiz yer şüphesiz ki mutfaklardır. Günün stresini attığımız, yeni tarifler denerken hayaller kurduğumuz, arkadaşlarımızla ve ailemizle hoş sohbetler ettiğimiz mutfağımızın elbette dekorasyonu da içimize sinmeli. Ev ortamının en kullanışlı bölümü bu odaların, hem rahat hem de kullanışlı olması oldukça önemli. Mutfak dekorasyonunda, mutfağa sade ve ferah bir görünüm kazandıran beyaz renk yeni yılın favorisi. Özellikle küçük bir mutfağa sahipseniz, tasarımında beyaz tonlar kullanmaya özen gösterin. Çünkü görsel olarak beyaz renk, alanın olduğundan büyük görünmesini sağlar. Tasarımcılar, mutfak trendinde minimalist dekorasyon fikirlerine dikkat çekiyor. Olabildiğince işlevselliğin ön planda olduğu modellerde, gereksiz olan her şey reddedilirken, mutfak eşyalarını yerleştirmek için gizli tasarım dolaplar tercih ediliyor. Mutfağınızdaki parlak baskılardan ve çeşitli aksesuarlardan kurtulacağınız yeni yıl dekorasyonlarının öncelikleri arasında elbette gelişen teknoloji yerini korumaya devam ediyor. Bu yazımızda, mutfağınızı olduğundan daha geniş ve kullanışlı hale getirecek mutfak modellerini paylaşıyoruz.
#Mutfak DekorasyonuYemyeşil ağaçların arasında, saklı konumuyla gönülçelen Naru Bodrum, tadı kadar renkleri, sunumu ve emek harcanmış malzemeleriyle de fark yaratan bir menüye sahip. Bayramiç beyazı soslu akya dilimleri, yaz domatesleriyle renklenen ahtapot salatası, sarı domates cipsleriyle servis edilen karidesli-süt mısırlı şehriye gibi akılda kalan seçenekler var...
#Naru BodrumBomonti’de açılan The Ordinary’de ufak değişikliklerle bazı yemekleri tekrar düşünmeleri gerekse de ben marine sardalyayı beğendim; domates, sarımsak ve kapari makul miktarda. Kuzu etli ve acı biberli pizzanın malzeme kalitesi, hamuru ve pişmesi iyiydi. Tatlılardaysa süt yerine kefir kreması kullanarak turnayı gözünden vurmuşlar.
#Odun FırınıBir restoranın kapısından içeri girdiğimde beni ilk etkileyen şeylerin başında dekorasyonu, ışığı gibi özellikleri, karşılama ve servis ekibinin tavrı gelir. İlk izlenimlerim olumlu olur, iyi elektrik almış bir biçimde masaya oturursam huzurla menüye, yemekten alacağım tada yoğunlaşırım. Hafta içinde tam da bu düşüncelerimi paylaşacak, restoran tasarımı konusundaki merakımı giderecek, profesyonel olarak bu işi yapan mimar Ayşe Çetin ile tanıştım. Tabii bırakır mıyım, tüm merak ettiklerimi sordum...
#Müge AkgünNişantaşı’ndaki Noy, adı gibi ufak tefek, sevimli bir Tay restoranı. Mutfağın başında, Taylandlı annesinden öğrendiği lezzetleri geleneksel usulde pişiren Zeynep Hatipoğlu var. Karidesli otantik pad thai ve ev yapımı yeşil köriyle pişen dana kaburga menünün öne çıkan lezzetlerinden.
#Tayland MutfağıMüzisyen ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu, bir programda ‘Bağıran şefin yemeği yenmez’ dedi. Aslında bu konuyu son yıllarda şefler de tartışıyor. Modern tabaklar yapıyorlar ama zihniyet pek de modern değil! Usta-çırak ilişkisi hâlâ bağırma üzerinden kuruluyor. Ayhan Sicimoğlu’na aslında ne demek istediğini, mutfağında ve programlarında azarlamaları ile tanınan Şef Rafet İnce’ye de neden bağırdığını sordum.
#YAZAR