Yemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen 2021 Best in the World Gourmand ödüllerinde 'Yap Ye Paylaş' kitabı ile ülkesini tüm kategorilerde temsil etmeye hak kazanan ilk Türk yazar Şef Aydan Üstkanat oldu. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Şef Aydan Üstkanat ile ödüllerden geçen yolculuğu hakkında konuştuk...
#Aydan Üstkanat‘Ne Yiyeceğimi Şaşırdım’ bir doktorla bir iletişimcinin ortak rahatsızlıkları vesilesiyle ortaya çıkan bir kitap. Kitapta besinlerin temel özellikleri anlatılıyor; yediklerimizin beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerinden bahsediliyor. Ayrıca bu bilgilerden yola çıkılarak okura birbirinden lezzetli tarifler de veriliyor...
#BeslenmeŞef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat tariflerini sosyal medyada düzenli biçimde paylaşıyor ama bu reçetelerin orada ne kadar kalıcı olduğundan emin olamıyor. “Her biri yaşadıklarım, hayatımın bir dönemi” diye tarif ettiği yemek kitapları kaleme alması işte tam bu yüzden. Son kitabı ‘Yap Ye Paylaş’, gastronomi kitaplarının Oscar’ı sayılan Gourmand Cookbook Awards’ta ‘Best of the Best’ ödülüne uzandı. Üstkanat’la ödülü vesilesiyle konuştuk...
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Afrika Günü, bizler için iki ülke arasındaki dostluk duygularını pekiştiren projelerin gerçekleştirilmesinde, anlamlı bir araç haline geldi. Afrika Evi'nden sonra şimdi de kültürel diyaloğumuza büyük katkılar sağlayacağına inandığım bir kitabın tanıtımı için bir aradayız. Büyük emeklerle hazırlanan Afrika Yemek Kitabı'nı sizlerle paylaşıyoruz." dedi.
#Emine Erdoğanİlkbaharın son demi ve ilkyazın en tatlı zamanları mayıs ile başlıyor. Bu ay hareket peşindeyseniz, çok şanslısınız. Neredeyse her gün aklınızı çelecek bir etkinlik var. İster müzik festivallerinde kulaklarınızın pasını silin, isterseniz yemek festivaliyle midenize bayram ettirin.
#Mayıs Ayı EtkinlikleriEge İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılmasına yönelik yürütülen Turquality Projesi, Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore’ye ihracatını yüzde 36’lık artışla 115 milyon dolardan 156 milyon dolara taşıdı.
#JaponyaTeknoloji meraklılarının dört gözle beklediği dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES (Consumer Electronics Show) ABD’nin Las Vegas şehrinde başladı. İrili ufaklı 4 bin 500 şirketin katıldığı fuarda sergilenen yeni teknolojiler, geleceğin şimdiden geldiğini bir kez daha kanıtladı. Bosch Türkiye’nin davetiyle katıldığımız dünyanın en büyük fuarı öncesinde şirketler, geliştirdikleri teknolojilerin ön gösterimini ‘CES Unveiled’ etkinliğinde gerçekleştirdi. Tahtanın bile akıllandırıldığı ürünlerin arasında 6 dakikada ekmek yapan makinelerden vücut ısısıyla saat şarj eden teknolojilere kadar pek çok yenilik nefesleri kesti. CES 2019 öncesinde tanıtılan teknoljilere göz attık. İşte geleceği getiren teknolojiler...
#GazetehaberleriŞef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.
#Elif Edes TapanTürkiye’nin sadece rafine şekersiz, tahılsız, doğal ve glutensiz tarifler yayınlayan ilk blog/web sitesi Bade’nin Şekeri'nin yazarı Sıla Baki Alkan, blogunun gördüğü büyük ilgi sonrası tariflerini “Özel Beslenenler İçin Tarifler”isimli kitabını okuyucuları ile paylaşıyor.
#Özel Beslenenler İçin TariflerMeşgul bir kadın: İki küçük çocuk annesi. Sürekli araştırıyor, sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine panellere katılıyor, konuşmalar yapıyor. Bir televizyon şovu var. Sürekli kitap yazıyor ve şu sıra son kitabının tanıtım turnesinde... “O gün olur, bugün olmaz, şurada mı, bu saate mi çeksek... New York’ta bir araya gelebilmek için o kadar çok mail’leşiyoruz ki daha tanışmadan 40 yıllık ahbap gibiyiz. Columbus Meydanı’nın o kalabalığı arasında onu şak diye babası Mehmet Öz’den kalma, kızı Philo’ya miras, Çerkes mavisi gözlerinden tanıyorum. “Fotoğraflarındakinden daha da güzelmişsin” diyorum; kahkaha atıyor, sarılıyoruz. Türk gibi bir kucaklaşma bu: Karşılıklı sırt ‘pat pat’layarak…
#Mehmet Öz