Aramızda kalsın

 Çocukluğundan itibaren ‘bir karavan alıp, kahve ya da ekmeğin üzerine şunu koyup satabiliriz’ diyerek, fikirler üretir.

Haberin Devamı

Üniversite eğitiminin ardından da kariyerine çeşitli şirketlerin pazar araştırma ve pazarlama bölümlerinde devam eder. İrem Terci, bir yandan da ideal kilosuna kavuşabilmek için denemediği diyet ve yöntem kalmaz. ‘Zayıf olmayı istemenin’, ‘sağlıklı olmayı istemekle’ yer değiştirdiği gün İrem Terci’nin de hayatı değişir. Terci, gerekli eğitimleri aldıktan sonra kariyerine bütünsel beslenme uzmanı olarak devam eder ve 2017’de kendi şirketini kurar. İrem Terci, bir yıl sonra da ‘Aramızda Kalsın’ markasıyla yeni bir girişime imza atar. “Hem diyet yapıyoruz, hem de lezzetli, sağlıklı, tatlı ürünler yiyoruz, olayımız marka adının çıkış noktası oldu” diyen Terci’nin gündeminde ise ihracat var.

Aramızda kalsın
 

Haberin Devamı

İREM Terci... Kariyeri kurumsalda başlasa da en büyük tutkusu beslenmenin peşinden giden genç bir iş insanı. Kendini mutlu eden şeyi keşfederek başarıyı yakalayan bir girişimci. ‘Aramızda Kalsın’ın kurucusu İrem Terci ile girişimcilik serüvenini konuştuk. 1984 İzmir doğumlu olan İrem Terci, “Beslenmeyle ilgili her şey, yemek yapmak, başkalarına yedirmek, zaten beni en mutlu eden şeylerdi. Bunun dışında çocukluğumdan beri hep yeni iş fikirleri üretirdim. Ekmeğin üzerine şunu koyup satabiliriz, bir karavan alıp, kahve satabiliriz gibi” diyerek, girişimcilik serüveninin küçük yaşlarda başladığını aktardı.

TUTKUSUNUN PEŞİNDEN GİTTİ
Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise İngiltere’de London South Bank Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Pazarlama Bölümü’nde tamamlayan İrem Terci, 2010’da ülkeye döner ve çeşitli şirketlerin pazar araştırma ve pazarlama bölümlerinde görev yapar. “Kariyerime her ne kadar kurumsal hayatta başlasam da beslenme konusu benim için her zaman bir tutkuydu. Açıkçası, bunun benim kişisel hikayemle büyük ölçüde ilgisi var” diyen İrem Terci, şöyle devam etti:
“Uzun yıllar kilo sorunlarıyla mücadele etmiş, ideal kilosuna kavuşabilmek için denemediği diyet ve yöntem kalmamış, her pazartesi diyete başlayıp, her çarşamba bozarak yıllarını geçirmiş biriydim. ‘Diyet’ yani ‘bedel ödemek’ kelimesinin ‘denge’ kelimesiyle, ‘zayıf olmayı istemenin’ de ‘sağlıklı olmayı istemekle’ yer değiştirdiği gün benim hayatım da değişti. Bunu da yıllar önce birlikte çalıştığım bütünsel beslenme koçuyla gerçekleştirdim. Sonrasında bu konu benim tutkum haline geldi ve eğitim almaya karar verdim.”

Haberin Devamı

Aramızda kalsın

İSTİFA EDİP KENDİ ŞİRKETİN KURDU
İrem Terci, bütünsel beslenme ve sağlık koçluğu eğitimini California State University ile The State Universtiy of New York’tan akredite olan ve merkezi Amerika’da bulunan beslenme okulu Institute For Integrative Nutrition’da tamamlar. İrem Terci, o süreci şöyle aktardı:
“2017’de diplomam geldikten sonra istifa edip, kendi danışmanlık şirketimi kurdum. Ve bütünsel beslenme uzmanı olarak çalışmaya başladım. Değişimin zor olmadığını, kalıcı olabileceğini bizzat deneyimlemiş biri olarak, herkesi ‘diyet’ yapmaktan vazgeçirip, besinlerle ilgili bilinçlendirmeyi kendime amaç edindim. Değişime açık olan, hazır olan herkese bunun mümkün olabileceğini göstererek insanların hayatlarında fark yaratabilmek için çalışmaya başladım.”

Haberin Devamı

NEDEN BU ÜRÜNLER MARKA OLMASIN
Bütünsel beslenme hizmeti verdiği danışanlarıyla uzun yıllar aynı problemleri yaşadığı için çok fazla empati kuran İrem Terci, “Şunu yiyebilirsiniz, bunu içebilirsiniz demek yerine sağlıklı atıştırmalık pişirip onlara hediye ediyordum. Her gün kek, kurabiye pişirmek çok fazla vakit alınca ben de pişmeyen, tatlı ancak sağlıklı atıştırmalıklar yapıp hediye etmeye başladım. Baktım ki, çok beğeniliyor, çeşit geliştirdim. Mesela spor yapanlar için whey proteinli yaptım, kalorisi düşük olmalı diyenler için atıştırmalıklar yaptım, içerisindeki iyi yağ oranı yüksek olsun diyenler için başka bir çeşit geliştirdim. Bir yerden sonra ‘neden bu ürünler marka olmasın ki’ dedim. Çok zor ulaşılabilecek bir hayal gibi görünse de ve başlarda çok korksam da ‘neden olmasın’ fikrine korkularımdan daha çok sarıldım sanırım. Ve 2018’de ‘Aramızda Kalsın’ isimli şekersiz, sağlıklı atıştırmalık markasını kurdum. İsim de danışanlarımla aramızdaki iletişimden doğdu. Aramızda kalsın, hem diyet yapıyoruz hem de lezzetli, sağlıklı, tatlı ürünler yiyoruz olayımız marka adının çıkış noktası oldu” diyerek, kuruluş sürecini paylaştı.

Haberin Devamı

Aramızda kalsın
 

 
GÖZÜ YURTDIŞINDA

İREM Terci, ürünlerinin satışını iki yıldır kendi e-ticaret sitesinin yanı sıra sağlıklı ürünlerin satışını yapan başka e-ticaret platformları ile organik dükkanlardan yapıldığını söyledi. Terci, “Aramızda Kalsın atıştırmalıkları, iki yıldır butik bir şekilde üretiliyordu. Kısa zaman önce yıllardır iş yapış kalitesine, ürünlerine ve vizyonuna hayran olduğum İzmirli OTS Organik’le birlikte yolumuza devam etme kararı aldık. OTS Organik’le birlikte tüm ürünleri aileye eklenecek yeni çeşitlerle birlikte, yüzde 100 organik içerikle her tüketicinin kolaylıkla ulaşabileceği satış ağıyla pazara sunmak öncelikli hedefimiz. Türkiye lansmanı sonrası ürünlerimizin yurtdışı pazarda da satışa sunulması için planlarımızı yapıyoruz. İstanbul’dan yola çıksak da büyümemizi İzmir’den yapacağız” diyor.

 
BIRAK DAĞINIK KALSIN

Haberin Devamı

YAKLAŞIK iki ay önce “Bırak Dağınık Kalsın” isimli bir de kitap çıkaran İrem Terci, kitabın içinde 40 farklı sağlıklı yemek tarifinin yer aldığını paylaşarak, şu bilgileri aktardı: “Ancak kitabı farklılaştıran, her bir tarifin yanında birer tane de öykü bulunması. 40 farklı tarif yanında insana ait 40 farklı öykü bulunuyor. Aslında içerisinde sağlıklı yemek tarifleri bulunan bir kişisel gelişim kitabı diyebilirim. Herkesin kendinden mutlaka bir şeyler bulacağına, kimi zaman okurken kahkahalarla gülüp kimi zaman da duygulanacağına emin olduğum, içime çok sinen, sıcacık bir kitap oldu.”

KISA KISA

* Bu yola çıkarken birçok kişinin “imkansız, bu yaştan sonra çok zor, delilik, olmaz” sözleriyle karşılaşan İrem Terci, “O gün de bugün de hayal kurmaktan hiç vazgeçmedim, hala da vazgeçmiyorum. Çünkü, imkansız gibi görünen her şey aslında sadece ‘adım atılmayı’ bekliyor. İyi bir niyetle atılan her adım başka bir kapıyı kolaylıkla açarak bize yol gösteriyor. Zor olan, değişim değil aslında. Zor olan kendimizin ve çevremizdekilerin ‘olmaz’ deyişlerine rağmen adım atabilmek” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları