Li Dongju, uluslararası ilk seyahatini gerçekleştirdiğinde 56 yaşındaydı. Kendini bir anda yaş olarak kendisinden büyük gezginlerle seyahat ederken buldu. Ancak geç başlamasına rağmen, şimdiye kadar üç kıtada 12 ülkeyi tek başına bisikletle dolaştı. Hedefi ise en az 100 ülkeyi pedal çevirerek gezmek.
#Li DongjuTurkcell’in sürdürdüğü sosyal projeler ile ilgili bilgi veren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Dijital Bahar projemiz ile dijital okur yazarlığı artırmayı, Zeka Gücü projemiz ile yetenekli öğrencilerimizi teknolojiyle buluşturmayı, tekno atık seferberliği ile gelecek nesillere çok daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı ve Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ projemiz ile de teknolojide fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
#TURKCELLTürkiye’nin 42 ilinde 25 Mayıs’ta düzenlenecek Darüşşafaka Giriş Sınavı’na son başvuru tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi. Ancak bu tarihi kaçıran adaylar sınav gününe hattason hatta sınav anına kadar başvuru yapabilecekler. Darüşşafaka, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için sınavın başlamasına 1 dakika kala dahi başvuruları kabul edecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, bu yıl gerçekleşecek sınavı ve yeni kampüs projesini Hürriyet’e anlattı.
#DarüşşafakaJaponya’da açılan dünyanın ilk robot oteli, havalimanlarında rehber görevi gören robotlar, Çin’de açılan ve bütün operasyonların robotlar tarafından yürütüldüğü dünyanın ilk insansız fabrikası... Yaklaşık 250 sene önce, ilk mekanik dokuma tezgâhının fabrikaları dönüştürmeye başlamasından bu yana insanlığın teknolojide kat ettiği mesafe, bir taraftan gündelik yaşamı kolaylaştırırken diğer taraftan ‘robotlar işimizi elimizden mi alacak’ endişesini beraberinde getiriyor. Öyle ki IMF’ye göre yapay zekâ, küresel istihdamın yüzde 40’ını etkileyecek. Ancak bu endişe yeni değil. 1920’de ABD’de çoğunlukla kadınların yürüttüğü telefon operatörlüğü görevini makineler alınca da aynı korku yaşanmıştı. Hatta ünlü iktisatçı Keynes, 1930’da yayımlanan bir makalesinde, 2030’un ‘teknolojik işsizlik’ yılı olacağını vurgulamıştı.
#RobotArkadaşlık uygulaması üzerinden tanıştığı kadınlara tam bir centilmen gibi davranıyor, ilgiye boğup kalplerini kazandıktan sonra paralarını ellerinden alıp kayıplara karışıyordu. Bu tezgâh yıllarca devam etti ama bir noktada yakayı ele verdi. İşte sosyal medya çağında herkesin kulağına küpe olması gereken bir dehşet hikâyesi...
#DolandırıcılıkDonald Trump, Suriye’deki son hadiseler üzerine konuşurken “Taraflardan biri esasen ortadan silinmiş bulunuyor. Ama hiç kimse diğer tarafın kim olduğunu bilmiyor. Ama ben biliyorum. Kim olduğunu siz biliyor musunuz?” diye soruyor Florida’da geçen pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında.
#TrumpGeçmişi 2000’li yılların başlarına uzansa da Covid-19 pandemisiyle birlikte çalışma hayatında yaygınlaşan uygulamalardan biri de ‘işçinin ulaşılamama hakkı.’ Çalışanların herhangi bir yaptırımla karşılaşma kaygıları olmadan, çalışma saatleri dışında işyeri ile dijital iletişimi kesebilmeleri anlamına gelen bu hak, ‘bağlantıyı kesme hakkı’ olarak da biliniyor. Konuyla ilgili son düzenleme ağustos ayında Avustralya’dan geldi. Ülkede yürürlüğe giren yeni yasaya göre, ülkedeki çalışanlar artık mesai sonrası gelen aramaları yanıtlamak ya da mesajları okumak zorunda değil. Başta Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere 20’den fazla ülkede de benzer kurallar uygulanıyor
#Gamze BalArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningYaşadığı üzücü tecrübelerin ardından teselliyi yemekte arayan Rani, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle önemli bir yol ayrımına gelmişti: Ya kilo verecek ya da hayatı boyunca ilaç kullanmak zorunda kalacaktı. İlkini seçen Rani, 1,5 yılda 97 kilodan 59 kiloya düştü. Bu süreçte yaptıklarını anlatan Rani, "Bir yerden başlamam gerekiyordu" diye konuştu.
#SağlıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 3 büyük çevre projesini açıkladı. İlk etapta hayata geçirilecek “Denizler Halkındır”, “Mapa Şamandıra” ve “Depozito Bilgi Sistemi”nin detaylarını paylaşan Bakan Özhaseki, “İklim değişikliğinin ülkemizde meydana getirmiş olduğu olumsuz etkiler karşısında çözüm üretmek, çevremizi korumak ve ülkemizi yarınlara güçlü bir şekilde taşımak için yürüttüğümüz çevre projelerimizle ‘Yeşil Vatan’ımızın ve ‘Mavi Vatan’ımızın kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Gelecek nesillere tertemiz deniz, tertemiz çevre bırakacağız.” dedi.
#Mehmet ÖzhasekiYeni bir videodan herkese merhaba. Bugün çok özel bir konuğum var. Huawei’nin en yeni serisi Pura 70 Ultra. Bu telefon önceden P serisi olarak adlandırılıyordu. Ancak yakın zamanda akıllı telefon bölümünde köklü değişikliklere giden Huawei, önemli bir yeniliğe imza attı ve P harfine veda etti. Artık Pura ismini çok sık duyacağız. Pura İspanyolca’da saflık demek. Telefonun adı buradan geliyor… Gelin Huawei’in bu son harikasını birlikte yakından inceleyelim.
#Sponsorlu İçerikŞehirde ya da doğada... Maraton koşmak dayanıklılık ve deneyim gerektiriyor. Ve tabii öncesinde de iyi düşünülmüş bir hazırlık şart. Daha önce koşuya başlamak isteyenler için bir haber hazırlamıştık. Şimdi uzun koşulara çıkmak, doğanın zorlayıcı koşullarıyla mücadele etmek, maratonlara katılmak isteyenler için bir rehber hazırladık. Daha ileri seviye koşmak isteyenlerin nasıl beslenmesi gerektiğini, ne tür ekipmana ihtiyaç duyabileceğini ve hazırlık antrenmanları sırasında dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#MaratonHalk arasında uzağı görememe olarak bilinen miyop, göz sağlığına yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor. Hastalığın görülme sıklığı dünya çapında endişe verici oranlarda artarken, çocuklar ve genç yetişkinler arasında daha yüksek yaygınlık görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, 2050 yılına kadar dünyanın yarısının gözlüğe ihtiyaç duyacağı ve bunun küresel bir görme salgınına yol açacağı konusunda uyarıyor. Peki miyop neden ‘salgın’ gibi artıyor? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye'de durum nasıl? Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mark Rutte ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de devam eden katliamların durdurulması ve kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla bölgeyle temaslarında ateşkes, barış ve istikrar için gereken adımların atılması yönündeki beklentilerimizi vurguladım" dedi. Hollanda Başbakanı Rutte ise "Türkiye, NATO'da çok önemli bir müttefik. NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin liderliğine ihtiyacı var" diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanLisedeyken birine âşık olan Elaine Hall ve Roland Passaro tam 70 yıl sonra evlendi. Lise buluşmasında yeniden bir araya gelen Hall ve Passaro, 23 Mart 2024'te, 88 yaşındayken ailelerinin önünde evlendiler.
#Aşk