Huawei Pura70 Ultra incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2024 13:22

Yeni bir videodan herkese merhaba. Bugün çok özel bir konuğum var. Huawei’nin en yeni serisi Pura 70 Ultra. Bu telefon önceden P serisi olarak adlandırılıyordu. Ancak yakın zamanda akıllı telefon bölümünde köklü değişikliklere giden Huawei, önemli bir yeniliğe imza attı ve P harfine veda etti. Artık Pura ismini çok sık duyacağız. Pura İspanyolca’da saflık demek. Telefonun adı buradan geliyor… Gelin Huawei’in bu son harikasını birlikte yakından inceleyelim.

İlk olarak tasarımıyla başlamak istiyorum. Tasarım kısmına baktığımızda, yeni serideki farklılık hemen göze çarpıyor. Arka taraftaki kamera dizaynı dikkat çekiyor. Ana kamera biraz daha dışarı doğru çıkmış. Bunun da sebebi büyüyen bir sensör olması. Tam 1 inç boyutunda ve akıllı telefonlarda kullanılan en büyük boyutlu sensörlerden birine sahip. Kamera adasının tasarımında hafif bir üçgenimsi yapı görüyoruz. Burada XMage logosu kabartmalı bir şekilde metal bir plakanın üzerinde yer alıyor. Telefonun arka taraftaki eko deri yüzeyi, elde tutmayı kolaylaştırıyor. Yıldız desenli bir yüzeyi var. Yani göz attığınızda yıldızları görebiliyorsunuz. Eğer bir kılıfla kullanmak isterseniz kutunun içerisinde kendi kılıfı da çıkıyor. Huawei’in yeni gözbebeği, IP68 sertifikası sayesinde 2 metrede 30 dakika boyunca suya direnç gösterebiliyor. Alüminyum çerçevelerle premium görünüşüne sağlamlık katan telefon, Türkiye’de yeşil, kahverengi ve elimde görmüş olduğunuz siyah olmak üzere 3 renk seçeneğiyle satışa sunuluyor.

Huawei Pura 70 Ultra, 224 gram ağırlığında ve 8.4mm inceliğinde. Telefonun üst tarafında bir adet kızılötesi sensörümüz ve mikrofon var. Sol tarafında iki tane anten bandı bulunuyor. Alt tarafında sim kızağımız, mikrofon, stereo çıkışı bulunuyor. Telefonun sağ tarafında ise, güç tuşuyla beraber ses açma kapatma tuşları yer alıyor.

Huawei Pura70 Ultra incelemesi

HUAWEI Pura70 Ultra’nın sizi en cezbedecek yanlarından biri de ekran özellikleri. Telefonda, dört taraftan eğimli ekran yapısı görüyoruz. 6.8 inç boyutunda LTPO OLED panel kullanan Pura70 Ultra'nın ekranı 1260x2844 çözünürlüğe sahip. Ek olarak 120Hz ekran yenileme ve 300Hz dokunmatik örneklemesi ile hem ekran hızı, hem de tepkimesi konusunda sizi gerek oyun oynarken, gerek bir video izlerken ya da geçişler arasında sizi oldukça tatmin edecek.  460 ppi piksel yoğunluğu olan bu ekran 1 milyar renk gösterebiliyor. HDR Vivid desteğiyle desteklenen içeriklerde görsel şölen yaşatıyor. 2500nit maksimum parlaklığı ile yüksek ışık altında bile net görüntüler verebiliyor. 1440Hz PWM karartması sayesinde göz sağlığını koruyan bu ekran kendisini de düşmelere karşı koruyabiliyor. Bunu da Kristal Zırh Kunlun Glass (2. Nesil) sayesinde yapıyor. Bu cam önceki modele göre çizilmeye %300, düşmeye karşı da %100 koruma artışı ile dikkat çekiyor. 

HUAWEI Pura70 Ultra, ses performansı anlamında beklentilerinizi karşılayacak stereo hoparlöre sahip. Bu sayede sesler yüksek, net, bas ve tizleri iyi ayarlanmış ses sitemiyle geliyor. Dizi, film ve diğer multimedya kullanımlarınızda beklentilerinizi karşlıyor.

Telefon, EMUI 14.2 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. HUAWEI EMUI 14 ile artık Google uygulamaları doğrudan AppGallery üzerinden, ekstra bir işleme gerek kalmadan yüklenebiliyor. Dediğim gibi artık sanal cihaz kurulumu gerekmiyor. Google uygulamaları doğrudan cihaz üzerinden çalışıyor. Google Play'e doğrudan AppGallery üzerinden aratılarak ulaşılabiliyor ve istenen her uygulamayı buradan yükleyebiliyorsunuz. Şu anda 30 uygulama doğrudan destekleniyor. Bunlar arasında neler var derseniz, Google, Youtube, Youtube music, Whatsapp, Facebook, İnstagram gibi günlük hayatımızın artık bir vazgeçilmezi olan uygulamalar bunlar arasında… Bu 30 uygulama haricindeki diğer tüm uygulamalar için AppGallery üzerinden Google Play araması yapılarak, doğrudan Google Play üzerinden cihaza indirebiliyorsunuz.

Huawei Pura70 Ultra incelemesi

Gelelim bence telefonun en önemli kısmına. Yani kamera özelliklerine… Huawei Pura 70 Ultra’nın kamerası fotoğrafçılık alanında çığır açacak desek yeridir. Huawei Pura 70 Ultra, XMAGE görüntü teknolojisine sahip 1 inçlik 50 megapiksel ana kamera, 40 megapiksel geniş açı lens ve 50 megapiksel telefoto makro kamera ile donatılmış. HUAWEI Pura 70 Serisi'nde desteklenen Ultra Hızlı Anlık Görüntü, kameranın donanım yeteneklerini özel AI yazılım algoritmaları ile birleştiriyor. Kamera sensöründe aynı görüntünün uzun ve kısa pozlamada yakalanıp birleştirilmesiyle, görüntü HUAWEI XD Hareket Motoru tarafından akıllıca ayarlanıyor ve net bir görüntü elde ediliyor.

Kamerada Snapshot özelliğini de hemen anlatmak istiyorum. Nedir bu snapshot özelliği? Anlık çekim yapabiliyorsunuz demek. Yani 300 km hızla giden bir arabanın fotoğrafını bile çekseniz gayet net bir görüntü elde ediyorsunuz. Telefonu sallasanız dahi bu kamera sayesinde en sabit görüntüyü elde ediyorsunuz. Deklanşör tuşunun hızı inanılmaz bir şekilde arttırılmış. Ultra Işık Alan Makro Telefoto Kamerası da yine çok ilgimi çekti.  Ultra Işık Alan Telefoto Makro özelliği ile, net odakla 5 cm'ye kadar yakın görüntüler çekebilir ve ışık miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Huawei Pura70 Ultra incelemesi

Huawei Pura 70 Ultra, 8,4 mm inceliğindeki cihaz gövdesine bir inç sensör boyutu ve F1,6 geniş diyafram açıklığı sığdırmayı başarmış. Geri çekilebilir yapısıyla Ultra Işık Alan Pop-Out Kamerası da cezbediyor. Gelişmiş Döner İletim Sistemi sayesinde kamera, çekim sırasında kendiliğinden uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratıyor.

Buradaki en önemli noktalardan bir tanesi de yapay zeka. Artık kamerada yapay zekayı kullanabileceksiniz. Bir fotoğraf çektiniz diyelim, istediğiniz gibi rötuşlayabilir, düzenleyebilir, sihirli silgiyle silebilirsiniz.

Huawei'nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Huawei Pura 70 Ultra, kameraları ve kamera ekipmanlarını puanlayan DXOMARK testinden de başarıyla geçti. Genel performansı ve fotoğrafçılık özellikleriyle rakiplerini geride bırakan Huawei Pura 70 Ultra, DXOMARK'ta 163 puanla en yüksek puanı alarak dünyanın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu.

Huawei Pura70 Ultra incelemesi

Batarya kısmına gelecek olursak, Huawei Pura 70 Ultra 100W kablolu, 80W kablosuz ve 20W ters kablosuz şarj desteği ile geliyor. Kirin işlemci ve HUAWEI'nin kendi yazılımı sayesinde neredeyse 2 günlük uzun batarya ömrü sunan telefonda 5200 mAh boyutunda bir batarya bulunuyor. Bu batarya 100W ile süper şarj olabiliyor. İstenirse 80W ile kablosuz süper şarj olurken diğer aygıtları da 18W gücüyle ters kablolu şarj edebiliyor.

Ben kullandığım süre boyunca Huawei'nin yeni amiral gemisinden oldukça memnun kaldım. İyi fotoğraflar çekmek benim tutkum. Biliyorum birçoğunuzun da öyle. İşte tam bu noktada Huawei Pura 70 Ultra’nın bugüne kadar kullandığım en iyi kameraya sahip telefon olduğunu söylemeliyim. Bir diğer önemli kısmı da batarya özelliği. Çoğu akıllı telefonda şarj ve batarya maalesef yetmiyor. Ama Huawei Pura 70 Ultra ile 2 günlük bir batarya süreniz olduğunu söylemeliyim. Üstelik telefonu yoğun kullansanız bile. Bir diğer beğendiğim taraflarından biri parlaklık seviyesi oldu.2500 nit parlaklık seviyesi sayesinde içeride ya da dışarıda kullandığımda ekranı görme konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Özellikle yaz aylarında ve güneşli havalarda bu bir sorun haline gelebiliyor. Yapay zekayı bu telefonda sonuna kadar yaşadım. Göz takibi ve interaktif temalar var. Duvar kağıdınızı göz takibi sayesinde hareket ettirebiliyorsunuz. Özetle ben kullandığım süre boyunca çok keyif aldım.

Huawei Pura70 Ultra incelemesi

Son olarak fiyatından da hemen bahsetmek istiyorum. Huawei Pura 70 Ultra 74.999 fiyatıyla satışa çıktı. Şu an 5000 TL’lik bir indirimle bu rakam 69.999 TL’ye geliyor. Hediye FreeBuds Pro 3 ve 12 Ay Ekstra Garanti mevcut. 6.000 TL indirimli WATCH Ultimate de cabası. E daha ne olsun diyor ve şimdilik size veda ediyorum. Yeni bir videoda buluşmak üzere. Hoşça kalın.

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!