Bilim insanları Sibirya'nın permafrostlarında yaptıkları bir araştırmada korkutucu bir gerçekle karşılaştı. On binlerce yıl önceye ait bir virüsün yeniden ortaya çıktığı görüldü. Sibriya’da ortaya çıkan virüsün 48 bin 500 yıl donmuş halde uyuduktan sonra yeniden ortaya çıktığı kaydedildi. Uzmanlar yıllar öncesinden gelen virüslerin yeni bir pandemi oluşturma tehlikesine dikkat çekti.
#Virüs MutasyonSydney’ye damga vurmuş 15 yıllık modern Türk mutfağı restoranı Efendy’yi İstanbul’da açmanın heyecanı içindeyim. Geleneksel yemekleri iyi bildiğimizi ve sahip çıktığımızı düşünüyor, diğer taraftan da yenilikçi bir şefin en önemli görevlerinden birinin yaratıcılık ve inovasyon olduğuna inanıyorum. Bu yüzden menümüzde ‘analı kızlı’nın daha önce görülmemiş bir versiyonu da var, Kilis tavanın ‘shepherd’s pie’la harmanlanmış versiyonu da...
#EfendyHerkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...
#EkmekGünümüzden 14 bin yıl önce yaşamış ileri düzey uygarlıktan beri kullanılan, günümüz modern dünyasına Japon DrMikai Usui tarafından tekrar hatırlatılmış Reiki, birçok insan için hala bir muamma. Reiki nedir? Ne işe yarar? Nasıl öğrenilir? Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz anlatıyor.
#ReikiBilim insanlarına göre dünyanın en eski ekmek tarifi 14 bin yıllık. Yeni bulgular, Ürdün’de yapılan arkeolojik kazılardan elde edildi. Şimdiye kadar en eski ekmeğe dair bulguların Türkiye’ye ve 9 bin yıl öncesine dayandığına inanılıyordu. Ancak Ürdün’ün kuzeydoğusundaki Siyah Çöldeki arkeolojik kazılarda bulunan kalıntılar, ekmek tarifinin 5 bin yıl daha eski olduğunu gösterdi.
#SeyahatMısır’daki piramitlerden sonra uygarlık tarihi açısından en önemli arkeolojik bulgu kabul edilen Göbekli Tepe’de bilimsel araştırmaların başlamasının 20’nci yılı kutlanıyor. Bahar aylarında günde ortalama bin kişinin gezdiği kazı alanı ören yeri statüsü kazandı. Prof. Dr. Klaus Schmidt ve ekibi bir yandan koruma ve ziyaretçilere yönelik düzenlemeleri, diğer yandan kazı çalışmalarını sürdürüyor.