İsyankar duygulara hazır olun

Başak Burcunda dolaşan Ay, günün ilk saatlerinde Uranüs’ü tetikliyor.

Meydana gelen olaylar bilinçaltını harekete geçirecek ve bastırılmış isyan duygularının açığa çıkmasına neden olacak. Aynı zamanda madde ötesini görünür hale getirebilecek keşifler açığa çıkabilir ve metafizik olayların fiziksel açıklamaları yapılabilir. Ayrıca gökyüzünün bu konumu çalışma hayatına getirilecek yeni sistemlerin duygusal karmaşaya neden olabileceğini de işaret ediyor.

Oruç hakkında bir soru

‘Oruç tutmak ve Arınmak’ başlıklı yazdığım yazıyla ilgili gelen soruları hemen cevaplamak istediğim halde Akrep Burcu dönemine girdiğimiz için biraz gecikti.

Şimdi gelelim oruç hakkındaki sorulara... Özellikle bir tanesi çok ilgimi çekti. Diyor ki; ‘Oruç tutmanın kişisel gelişim üzerinde önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Kış aylarında gündüzler kısa ve oruç tutulacak saatler daha az. Buna karşılık uzun yaz günlerinde oruç tutmak sağlık açısından neredeyse imkansız. Böyle bir uygulamanın kişisel gelişim üzerinde etkisi olacağını sanmıyorum. ’

Oruç tutmayı adet edinmiş bir kişi, yetişkin olduğu günden itibaren her sene oruç tutacak olursa, bütün hayatı boyunca bütün mevsimler, yani bir yılın bütün günlerinde oruç tutmuş olacaktır. Her günün ve her mevsimin manyetik akımları farklı olduğu için kişi üzerindeki etkisi de farklı olacaktır. Oruç tutmayı bilen ve gerçekten oruç tutabilen kişi (Oruçlu olmanın bütün kurallarına uygun oruç tutan) maddenin ötesine geçip kendisini araşarak farklı şuur halini deneyimleyebilir.

Böyle bir tecrübe sırasında uyanabilir ve kendi uyanışını gerçekleştirebilir.

Oruç tutmak sadece bedeniniz üzerinde kurduğunuz bir disiplin olmayıp aynı zamanda zihinsel ve duygusal bir disiplindir. Düşünce ve duyguları aracılığı ile beden üzerinde etki meydana getirebilme potansiyeline sahip olan insan, oruç tuttuğu için sağlık sorunları yaşamaz. Oruç tutmanın ne olduğunu gerçekten bildiğiniz zaman sağlık sorunları çıkmaz, tersine bedeninizin enerji akımı düzenlenir.
Yazarın Tüm Yazıları