Çok büyük istekler uyanabilir

Hayallerinizi gerçekleştirmek için uygun bir gün. Sanatsal faaliyetler, hayal edilen ilişkiler ve fantezilerin gerçekleşebileceğini işaret eden gökyüzünün konumu son derece hareketli bir gün olacağını gösteriyor.

Duygular çok hızlı değişebilir ve farklı konularda ilginç çalışmalar ortaya konulabilir. Evrensel duyguları ve çok büyük istekleri açığa çıkaracak olaylar meydana gelebilir.

Hayaller ve sürprizler

Kişinin beklentisiyle karşılaşması aslında sürpriz sayılmaz. Fakat, bizler, bir beklenti içine girip uzun zaman hayal edip öyle çok isteriz ki, bu beklentimizle karşılaşmadığımız zaman oturup üzülürüz. Sonra üzüntüyle isteğimizi hayal etmeye devam ederiz. Ve zaman içinde bu hayalimiz zayıflar ve kaybolur.

Sonra tamamen unuttuğumuz bir gün, bir zamanlar beklediğimiz, istediğimiz şeyin karşımızda durduğunu görürüz. Sonra birden bir ışık parlaması gibi zihnimizde uyanıverir. İstediğimizi hatırlarız. Bu hatırlama anları bazen müthiş bir sevinçle birlikte ortaya çıkar.

Bazen de zihnimizde bir resim, bir koku veya bir fikir uyanır ve ‘Keşke olsa’ diye düşünürüz ama ne öyle deli gibi isteriz, ne de bir daha aklımıza getiririz. Ama aradan pek fazla zaman geçmeden birden bire karşımıza çıkıverir. Bunun hoş bir sürpriz olduğunu düşünürüz.

Bütün bunlar bizim hayallerimizin maddeye dönüşüp karşımıza çıkmasından başka bir şey değildir. Ama olup bitmiş veya o anda yaşanmakta olan ne varsa, bütün bunların öncesinde yaratılma anı yani birileri tarafından hayal edildiği bir dönem var.

Burada konumuz; ‘İnsanların hayalleri ile karşılaşması’ ve adına ‘Sürpriz’ demeleri...

Bir de hayal gücü gerektiren işler yapanlar var. Geleceği hayal edenler... Reklam, film, kitaplar aracılığı ile gelecek senaryoları yazanlar.

Sonra bir gün bir de bakıyorsunuz, yıllar önce kurgulanmış bir geleceğin içinde yaşadığınızı görüyorsunuz. Farkına vardığınız zaman da şaşırıp kalıyorsunuz. (Sürecek)
Yazarın Tüm Yazıları