Yasemin Boran

Mánáyı anlamak kolaylaşacak

10 Ekim 2005
Zirveye çıkmak için kuvvetli arzuların yükseldiği bir gün. Ancak zirveye çıkmanın yolu bilinçaltından yükselenleri anlamak ve geçmişin bilgilerini kullanmak gerekiyor. Gerçekçi bir tavır içinde bulunurken geçmişin değerlerini sorgulamak ve geleceğe yönelik istekleri belirlemek için uygun bir gün.  Sadece maddeyi değil aynı zamanda mánáyı anlamak ve kavramak için yoğun duygular açığa çıkacak. Meydana gelen olaylar, manayı anlamadan maddi başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını gösterebilir.

Duanın gücünü anlatan eski hikaye

Güney Carolina’da çiftlik sahibi olan şair ve biyolog Archibald Rutledge, bu hikaye için şöyle diyor; ‘Bizzat şahit olduğum bu olay, duanın kudretine karşı olan inancımı artırdığı gibi, hakikati bizden ayıran karanlık perdeyi benim için bir dereceye kadar sıyırdı.’

Rutledge’un başından geçenler aynen şöyle;

‘En samimi arkadaşlarımdan Jim Norwood, birkaç bin dönümlük bir çiftlik sahibidir. Cömert bir adamdır ve sadece kendi arazisinde avlanan kişileri hoş görmez. Özellikle çiftliğindeki geyiklere ve yabani hindilere karşı derin bir zaafı vardır.

Bir kış günü Jim beni ziyarete geldi. Üzgünce ‘Tyler Somerset başıma bela kesildi’ dedi. Tyler’i tanıdığım için, ‘Gene senin arazinde ava mı çıktı?’ diye sordum. Jim başını salladı ve ‘Daha beter! Mantıksız nefretin ne kadar korkunç olduğunu sen de bilirsin’ diyerek anlatmaya başladı.

‘Hayvanlarımı öldürmekten zevk duyuyor. Geyikleri, ceylanları ve hatta küçük hindileri bile vurmaktan çekinmiyor. Beş kere de ormanlarımda yangın çıkardı. Bütün bunlara karşılık ben nezaketle davrandım. Fakat Tyler bundan bir şey anlamadı. Bana ızdırap vermekten hoşlanıyor. Geçenlerde ona ratladığım vakit elinde hindilerimden biri vardı. Onunla konuşup anlaşmağa çalıştım fakat bana küfür etti. Arkadaşlarıma da beni öldüreceğini söylemiş.’

‘Mahkemeye müracaat etmeyi düşündün mü?’ diye sorduğumda ilginç bir cevap verdi.

‘Kimseyi dava etmek niyetinde değilim. Hem ondan tazminat da isteyemem çünkü parası yok. Tyler’e açtığım davayı kazansam bile çok şey kaybederim. O, insana ömrünün sonuna kadar kin besleyecek tabiatta biri. Onunla başka türlü anlaşmalıyım’ diye cevap verdi.

‘Onunla anlaşmak için bütün insani çarelere baş vurmuşsun. Neden Tyler’i islah etmesi için Allah’a yalvarmıyorsun? Tyler için dua et. Sevgi, nefretten daha kuvvetlidir’ dedim.

Jim Norwood’un gözlerinde bir ışık belirdi. ‘Bir deneyeyim’ dedi ve gitti.

İki hafta sonra Jim beni tekrar ziyarete geldiğinde neşeliydi. ‘Dualarım kabul olundu’ dedi.

‘Geçenlerde bir gece ziyaretine gitmiştim. Beni nasıl kabul edeceğini bilmiyordum. Her tehlikeyi göze almıştım. Fakat o beni nezaketle karşıladı ve iyi bir dost ve komşu gibi benimle bir saat konuştu. Gitmek için izin istediğimde beni bahçe kapısına kadar geçirdi ve utangaç bir tavırla, ‘Size şimdiye kadar verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Allah bana göründü ve size kötülük yapmaktan vazgeçmemi söyledi. Bundan sonra benden hiçbir zarar görmeyeceksiniz’ dedi.’

‘Gördün mü, Jim!’ diye bağırdım, büyük bir heyecanla. ‘Tyler gibi bir adamın kötülükten vazgeçmesi mümkünse de yaptıklarından dolayı özür dilemesi görülmemiş bir mucizedir.’

Norwood şöyle cevap verdi;

‘Duanın kudreti hakkında şüphem vardı fakat bu olay başıma geldikten sonra bütün kanaatimi değiştirdim.’
Yazının Devamını Oku

Öğleden sonra sürpriz gelişmeler ortaya çıkabilir

7 Ekim 2005
Sabah saatlerinde Akrep burcunda ilerleyen Ay, öğle saatlerinde Yay burcuna giriyor. Endişe uyandıran duygulardan sıyrılıp, dünyada olup bitenlere dikkatin yöneltileceği bir gün. Özellikle öğleden sonra sürpriz gelişmeler ortaya çıkabilir, fakat Satürn duyguların kontrol altına alınacağını ve ilginç keşiflerin ortaya çıkacağını işaret ediyor.

MEKTUPLAR

Benden istemiş olduğunuz yorumu telefon veya faks ile özel olarak size iletmem mümkün değil. Ayrıca, e-mail veya faks ile cevap bekleyenlere üzülerek belirtmeliyim ki, zamanım yeterli olmadığı için sizlere tek tek cevap yazabilmem imkansız. İnternet üzerinden önemli bulduğum bazı mektupları cevaplıyorum, ancak özel cevaplar yazıp mektup gönderemiyorum.

RUMUZ: ÖZBAKIR

Bazı durumlarda 15 dakikalık bir hata, astrolojik açıdan oldukça önemlidir. Ve bazı özelliklerin değişmesine neden olabilir. Bu fark, özellikle gezegen geçişlerini incelerken daha da ciddi hatalara neden olabilir. Ancak, sizin doğum anınızla ilgili belirttiğiniz yorumları kim yapmış ise, pek tutarlı olduğunu söyleyemeyeceğim. Venüs ile Ay arasında meydana gelen sert açı size sanat sevgisi verebilir, ancak aynı zamanda Ay’ınızın Satürn’den de sert açı alması yüzünden potansiyelinizi açığa çıkartabilmenize zorluk getirecektir. Ayrıca, duygularınızı ortaya koymanız da zor olabilir. Yurt dışına gitmek ya da yabancı bir eş seçmeniz konusunda destekleyici etkiler var. Alışılmışın dışında bir anlayışa sahip olduğunuz için farklı istekleriniz ve bunları gerçekleştirebilecek potansiyeliniz var. Yine de bunları kullanabilmek için enerjinizi ve özellikle de sevginizi serbest bırakmayı öğrenmelisiniz.

RUMUZ: N.TURAN

Doğum zamanıyla ilgili bilgileri tam göndermişsiniz, ancak doğum yerinizi belirtmediğiniz için yükselen burcunuzu hesaplayamıyorum. Boğa ve Yengeç insanlarıyla neden anlaşamadığınızı soruyorsunuz. Haritanızda erkeği sembolize eden Mars, Koç Burcunda durduğu için Yengeç erkeği ile anlaşamamış olabilirsiniz. Ancak, genel anlamda Boğa ve Yengeç insanlarıyla anlaşmanızı zorlaştıran herhangi bir etki yok. Tersine iyi anlaşabileceğiniz burçlar. Anlaşamadığınız o kişilerin doğum anındaki bazı gezegenler sizin doğum haritanıza sert etki yapıyordur ve bu nedenle aranızda uyumsuzluklar olmuştur. Bu durumda Boğa ve Yengeç insanları şeklinde bir sınıflama yapmanız doğru olmaz.

RUMUZ: SERAP

Yükselen Burcunuz Akrep. Doğum anında Güneş ile yükselen arasında meydana gelen sert etkileşim nedeniyle kendinizi ifade etmeniz biraz zor. Yani içinizden gelenleri istediğiniz gibi ortaya koymanız güç olabilir. Bu durum kendinizi tam olarak yansıtmadığınızı düşünmenize neden oluyordur. Hatta içinizde fırtınalar kopuyordur. Güneş’inizin konumu sizin felsefi konularda başarılı olabileceğinize işaret ediyor. Sezgileriniz ve hayal gücünüz yüksek. Aynı zamanda şartlarınızı ve içinde bulunduğunuz konumu istediğiniz zaman değiştirebilecek yeteneğe sahipsiniz. Kendinizde köklü değişiklikler yapabilecek potansiyeliniz var. Kariyer yapabilir veya seyahatler gerektiren çalışmalardan hoşlanabilirsiniz. Şu sıralarda son derece gergin ve sabırsız olabilirsiniz. Sağlığınıza özen gösterin ve çevrenizi fazla zorlamayın. Olayları akışına bırakacak olursanız, karışıklıkların çözülmeye başladığını anlayacaksınız. Sizin için bu dönem karar vermek için pek uygun değil.

RUMUZ: GÜLBEYAZ
Yazının Devamını Oku

Bozulmuş besinlere dikkat

6 Ekim 2005
<B>Y</B>iyecek, içeceklerin son kullanım tarihlerine dikkat etmek ve bozulmuş besinlerden uzak durmak gereken bir dönem. Ayrıca ilaçlar konusunda da tedbirli olmakta fayda var. Kıskançlık, hırs ve öfkeli davranışlar sonucunda istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Geçmişte kalmış, unutulmuş veya yarım bırakılmış konuları sonuçlandırmak için uygun zaman. Fakat sabırlı davranmak gerekiyor.

Karar vermek için zorlanmayın

Bazen büyük istekler bazen de içinde bulunduğumuz ortam yüzünden insanın düşünceleri karmakarışık olur. Böyle durumlarda büyük bir gerilim içine girersiniz. Üstelik, insan gerilim içine girip, ne yapacağını bilemediği zaman eli ayağı birbirine iyice dolaşır. Zihinsel faaliyetleriniz neredeyse iptal olmuş duygusuna kapılırsınız.

İşte böyle durumlarda yapılacak tek bir şey var, size sıkıntı veren her ne ise bunun üzerinde durmamak ve düşünmemek.

Kararsızlığın böylesine yoğun bir baskı yaratmasının nedeni, sizin konuyu aşırı derecede önemsemenizden kaynaklanıyor. Belki geleceğinizi etkileyeceğini düşünüyorsunuz, belki de alacağınız karar hayatınızın akışını değiştirecek. Ve siz bu düşünceler içinde bir türlü karar veremiyorsunuz. Fakat, bir an önce de karar vermek zorundasınız. Peki bu durumda ne yapacaksınız?

İşte, daima sorulan ve öğrenilmek istenen en önemli bilgi; zor durumda kalındığında ya da çok fazla istenilen bir şeye ulaşmaya çalışıldığı sırada ortaya çıkan gerilim ve kararsızlık halinin yarattığı zihinsel durgunluk aslında yanlış tanımlanıyor.

Zihninizin durduğu duygusuna kapıldığı zaman aslında zihniniz durmuş değil. Sadece aşırı düşünce ve baskı sonucu düşünceleriniz kilitlenmiş durumda.

Fikirler oradan oraya sıçrarken, sağlıklı bir analiz yapabilmek ve doğru karar alabilmek tabii ki, mümkün değil. Hele bir de doğru karar konusunda ciddi bir endişe içinde bulunuluyorsa, böyle bir durumda doğru karar vermek mümkün olmadığı gibi konu üzerine herhangi bir davranışta bulunmak da mümkün olamayacaktır.

Halbuki, zihninizi gerçekten durdurmayı başarabilseniz, o zaman kendinizi akışa bırakmış ve farkında olmadan doğru karar alıp doğru davranmış olursunuz.

Kendinizi olayların akışına bıraktığınız zaman bilinciniz farkında olmadan sizi harekete geçirecektir. Tıpkı, size bir top fırlatıldığı zaman yakaladığınız gibi... Topu yakalamayı düşünmezsiniz. Üstünüze gelen topu tutarsınız. Bunun için ne enerji sarfedersiniz, ne de ne yapacağınızı düşünürsünüz. Kendiliğinden meydana gelen bir durumdur ve siz doğru davranmışsınızdır.

Ya da arabayla giderken önünüze atlayan bir hayvan ya da çocuk gördüğünüz zaman hemen frene basarsınız. Bilinçsiz bir farkındalık hali içinde ortaya koyduğunuz doğru davranıştır.

İşte, üzerinizde baskı yaratan bir durumla karşılaştığınız zaman ya da çok önemli bir karar alacağınız zaman, düşüncelerinizle zihninizi bloke etmemelisiniz. Zihninizi serbest bırakmaya çalışın. Tamamen gevşeyin. Ve konuyu bir süre için unutun. Sonra aniden kuvvetle olayı düşünün. Bu sırada zihninizde beliren fikirleri not edin. Ve bunları daha sonra okuyun.

Göreceksiniz, son derece ilginç ve isabetli fikirler üretmişsiniz. Daha önce gözden kaçırdığınız ve hiç düşünmediğiniz durumlar bile ortaya çıkabilir.
Yazının Devamını Oku

Cihazlarla ilgili ilginç gelişmeler var

5 Ekim 2005
Bugün Ay Akrep burcunda dolaşmaya başlıyor ve öğle saatlerinde Uranüs’ü tetikleyecek. Yaratıcılık gerektiren konularda çalışma yapmak için çok uygun bir gün. Alışılmışın dışındaki konulara yönelmek, bilgisayar ve teknolojiyle ilgili çalışmalar yapmak için kuvvetli duygular uyanacak. Elektrik ve elektronik aletler ve bilgisayar teknolojisinin kullanıldığı cihazlarla ilgili gelişmeler şaşırtıcı boyutlara ulaşabilir.

Türkiye’yi bekleyen gelişmeler

AB müzakerelerinin Güneş Tutulması zamanında başlaması bazı karışıklıkların yaşanmasına neden olacağını işaret ediyorsa da Türkiye açısından çok büyük aşamaların gerçekleşeceğini gösteriyor. Zaten 3 Ekim günü bu köşede yapmış olduğum astrolojik yorum şöyleydi;

‘Özellikle saklanmış ve gizli kalmış istekleri uyandıracak olaylar açığa çıkabilir. Şimdiye kadar sakladığı gizli potansiyelin ortaya konulmasıyla birlikte bazı karışıklıklar olsa bile sabır ve dirayet göstererek büyük değişikliklerin gerçekleşeceğini, uluslararası ilişkilerde sürprizlerin meydana geleceğini ve beklenmedik çıkışlar yapılabileceğini işaret ediyor.

Şimdiye kadar baskı altında tutulan düşüncelerin ortaya konulmasıyla birlikte zihinsel faaliyetin ve gizli zekanın görünür hale gelmesi sonucunda Türkiye’nin olaylara yaklaşım tarzı ve düşünce biçimi değişecek.’

Bizim için olumlu sonuçlanan durumun ardından şimdi çok daha önemli bir dönem başlıyor.

Türkiye’nin kendisini yenileme sürecinin başladığını işaret eden gökyüzünün konumu, önümüzdeki günlerin son derece hareketli geçeceğini, şimdiye kadar uygulanan yöntemlerin değişeceğini ve özellikle yargı organlarına çok iş düşeceğini de gösteriyor. Ancak alınacak kararların olumlu olacağını ve şimdiye kadar ertelenmiş konuların ve kararların da gündeme geleceğini söylemek mümkün.

Son derece sert ve zorlayıcı olan olaylar karşısında sabırlı ve dirençli davranarak zorlukları şansa dönüştürmek mümkün olacak. Özellikle kasım ayının ortalarından itibaren Türkiye için fırsatlar dönemi başlıyor.

Kararlı ve sabırlı çalışmalar sonucunda büyük bir irade ortaya koyarak fırsatları değerlendirmek mümkün olacak.

--------- MEKTUPLAR ---------

Bir süredir Uranüs etkisi altında bulunuyorsunuz. Sürpriz değişimleri sembolize eden Uranüs sinir sisteminizi etkiliyor fakat aynı zamanda yaratıcı fikirlerin doğmasına neden oluyor. Ay Terazi Burcundayken doğduğunuz için ilginç kişilerle tanışabilir, farklı yönlerinizi keşfetmenizi sağlayacak olaylarla karşılaşabilirsiniz. İş hayatında ortaya çıkmış olan sorunlardan uzaklaşacak ve özellikle yabancılarla yapacağınız görüşmeler olumlu sonuçlanacak. Evlilik açısından gerilim hissetmiş olsanız bile eşinizle son derece uyumlu bir çiftsiniz. Onun sorumluluk duyguları gelişmiş biri olması size çekici geliyor. Çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz ve bu dönem sizin için uygun zaman. Hayallerinizi ve ideallerinizi değiştirmenize neden olan durumlar ortaya çıkabilir fakat aynı zamanda hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz fırsatlarla karşılaşacağınız bir dönemdesiniz. İçinizden yükselen sese kulak verin. Kasım ayı sizin için son derece verimli geçecek. Şanslı bir döneme giriyorsunuz. Şansınızı iyi değerlendirin.

l RUMUZ: İKİZLER
Yazının Devamını Oku

Yeni yöntemler geliştirilecek

4 Ekim 2005
Yabancılar, farklı kültürler veya toplumun saygı duyduğu kişiler bugün açığa çıkan olaylar sonucunda önem kazanacak. Büyükanne, teyze, hala ve ailenin değer verdiği yaşlı kişilerin hayat felsefelerinden etkilenmek mümkün. Çok çeşitli duyguların uyanacağı bugün, adaletin gerçekleşmesi ve yasaların uygulanması için yeni yöntemlerin geliştirileceğini işaret ediyor. Girişimde bulunmak yerine şimdiye kadar yapılanları incelemek için uygun bir gün.

Farklı bir uyanıklık hali

Tamamen baygın ve hatta fiziksel fonksiyonları yavaşlamış ve neredeyse ölmek üzere bulunan kişinin kendine geldiği zaman pek çok kişinin önünde baygın olduğu sırada neler yapıldığını hatta ameliyatın bütün safhalarını anlatabilmesi açıklanabilir gibi değil.

Halbuki narkozu alıyorsunuz ve kendinizden geçiyorsunuz. Pek çok kişi narkozun etkisinin başlangıcını bile hatırlamadıklarını söylerken, küçük bir grup ise tuhaf bir biçimde bedenlerini yatağın üzerinde baygın yatarken gördüklerini anlatıyor.

Bu durumun ne olduğunu Batı’nın geliştirdiği bilim henüz açıklayamıyor ama Doğu’nun gizemli öğretileri ve yöntemleri arasında bu ilginç olayın açıklamaları ile karşılaşmak mümkün.

Dikkatli bir araştırmacı kendiliğinden meydana gelen bazı fenomenlerin Doğu’da bir disiplin olarak uygulandığının farkına varabilir. Beden yatakta şuuru tamamen kapalı bir biçimde yatarken nasıl olup da çevresinde olup bitenleri tarif edebiliyor?

Çağımız bilimi henüz bu sorunun ve benzerlerinin cevaplarını veremiyor fakat Tibetli Lamaların ‘Ruhu Kaçırmak’ şeklinde tanımladıkları yöntemle benzerlik gösteren bir durum olduğunu söyleyebilirim.

Önce ‘Ruhu Kaçırmak’ yönteminin ne olduğunu açıklayalım; Dağa çıkan rahipler, farklı şuur hali yaşamak için bir yöntem uyguluyorlar. Nefes tekniği ile uyguladıkları bu metodun amacı ‘Beyni Şaşırtmak.’ Yani kendiliğinden meydana gelen soluk alıp verme işlemini kontrol altına alan kişi ritmik bir biçimde derin nefesler alıp sonra bu nefesi uzunca bir süre içinde tutup yavaş yavaş vererek, beynin alışkanlığını değiştiriyor. Bu sırada derin soluklar içine çektiği için beyne her zaman olduğundan daha fazla oksijen gidiyor.

Üstelik bu işlemi dağda yaptığı için basınç değişikliği oksijen fazlasını da hesaba katmak lazım. Bütün bu unsurlar bir araya geldiği zaman beyin savunma mekanizmasını harekete geçiriyor ve baygınlık benzeri bir hal ortaya çıkıyor.

Fakat, kişi bu işlemi şuurlu bir biçimde yaptığı için bedeni tamamen uyurken şuuru uyanık kalıyor. Ve farklı bir algılama içine giriyor. Tibetli rahiplerin ‘Ruhu Kaçırmak’ şeklinde tanımladıkları bu durum, Metafizik literatüründe ‘Şuur Projeksiyonu’ olarak adlandırılan duruma çok benziyor.

Baygın olduğu halde kaza veya ameliyat anını anlatan kişilerin garip bir biçimde Tibet’li rahiplerin uyguladıkları yöntem sonucu meydana gelen farklı şuur halini kendiliğinden yaşadıkları anlaşılıyor. Genellikle duygusal gerilimin çok yüksek olduğu hayatı tehdit eden bir unsurla karşılaşma anında ortaya çıkan bu farklı şuur halini ‘Ruhun Kaçışı’ şeklinde tanımlamak mümkün.

Kişinin şuuru kaza ve benzeri durumlarda uyanıksa, beden fonksiyonlarını kaybetse bile kişinin şuuru uyanık kalmaya devam ediyor ve ameliyathaneyi veya kaza mahallini ve kendisini izleyebiliyor.
Yazının Devamını Oku

Güneş Tutulması etkileyecek

3 Ekim 2005
<B>B</B>ugün yeni girişimlerde bulunmak için pek uygun bir zaman değil. Çünkü astrolojik açıdan yaşantınızda önemli değişikliklerin başlayacağını işaret eden önemli bir fenomen meydana geliyor. Terazi burcunun 10 derecesinde kısmi Güneş Tutulması olacak. En fazla etkilenenler 2, 3, 4 Ekim günleri doğanlar ile 30, 31 Mart ve 1 Nisan günleri doğan Terazi ve Koçlar. Ayrıca Yükselen, Ay veya gezegenlerden biri Terazi ve Koç Burcunun 9,10 ve 11 derecesinde bulunanlar da etkileniyorlar.

GÜNEŞ TUTULMASI

Güneş ve Ay Tutulmaları bütün zamanlarda çok önemli bir işaret olarak değerlendirilmiş ve çok özel incelemeler yapılmıştır. Tutulma anında açığa çıkan kozmik enerjinin yaratacağı değişiklik, aslında halkın beklediği bir değişikliktir. Fakat bu bekleme halinin şuur düzeyinde yaşanmadığını, meydana gelen olaylar aracılığı ile şuur düzeyinde önemli değişikliklerin açığa çıktığını anlatmıştım.

Değişimi meydana getiren olaylar genellikle sancılı ve sert geçecek süreçleri işaret eder. Sosyal, politik veya doğa olaylar sonucunda bilincin derinlerinde gömülü olan istekler ve ihtiyaçlar ortaya çıkar.

Güneş ve Ay Tutulmaları sırasında halkın yarattığı ortak bilinç uyanır ve kitlesel olarak şuur düzeyinde değişiklikler ortaya çıkmaya başlar.

Bugün meydana gelen Güneş Tutulması, tam tutulma olmadığı için astrolojik açıdan etkisi de çok kuvvetli olmayacak. Fakat Satürn’ün uyumlu etkisi, bilinçaltının görünür hale geleceğini işaret ediyor.

Türkiye saatiyle 13:30 da meydana gelecek Güneş Tutulması Türkiye’nin yıldız haritasını etkiliyor. Özellikle bilinçaltının derinlerinde saklı olan gücü uyandıracak.

Şimdiye kadar sakladığı gizli potansiyelin ortaya konulmasıyla birlikte bazı karışıklıklar olsa bile sabır ve dirayet göstererek büyük değişikliklerin gerçekleşeceğini, uluslararası ilişkilerde sürprizlerin meydana geleceğini ve beklenmedik çıkışlar yapılabileceğini işaret ediyor.

Şimdiye kadar baskı altında tutulan düşüncelerin ortaya konulmasıyla birlikte zihinsel faaliyetin ve gizli zekanın görünür hale gelmesi sonucunda Türkiye’nin olaylara yaklaşım tarzı ve düşünce biçimi değişecek.

GERİ GİDEN MARS

Boğa burcunda dolaşan Mars’ın Boğa Burcunda geri gitmeye başlaması fizik güç ve cinsel potansiyelin görünür hale geleceğini sembolize ediyor.

Ağustos-Eylül döneminde Türkiye’nin yıldız haritasını tetikleyen Mars, mutluluk ihtiyacı ve evlilik arzularını açığa çıkarıyordu. Şimdi ise geri giden Mars, Venüs-Jüpiter kavuşumunu tetiklemeye devam ediyor ve mutluluk ihtiyacının büyümesine neden oluyor. Çok büyük beklentiler açığa çıkarken aynı zamanda yanılgılar ve hayal kırıkları da ortaya çıkabilir. Tedbirli davranmak gereken bir dönem.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar başta Boğa ve Akrep olmak üzere Aslan ve Kovalar.

Özellikle harcamalar ve ilişkiler açısından tedbirli olmak gerekiyor. abileceğinizin üzerinde sorumluluklar alırken ve yatırımlarda bulunurken bütçenizi ve sahip olduğunuz potansiyelleri fazla zorlamamaya özen göstermelisiniz.
Yazının Devamını Oku

Güneş Tutulması etkileyecek

2 Ekim 2005
Bugün yeni girişimlerde bulunmak için pek uygun bir zaman değil. Çünkü astrolojik açıdan yaşantınızda önemli değişikliklerin başlayacağını işaret eden önemli bir fenomen meydana geliyor.

Yazının Devamını Oku

Gaz sorunları ortaya çıkabilir

30 Eylül 2005
<B>S</B>ezgilerin yükseldiği bir gün. İlham ve içe doğma şeklinde tarif edilebilecek düzeyde bilme halinin ortaya çıkacağı bir gün. Fantastik kurgular ve hayal gücü gereken işler yapmak için uygun bir gün. Aynı zamanda sanatsal faaliyetler ve başarılı organizasyonlar yapılabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan sürprizler durum değiştirici ve son derece etkileyici olabilir. Gaz sorunları ve elektrikli cihazlarla ilgili problemler ortaya çıkabilir.

Güneş Tutulması olacak

Güneş ve Ay Tutulmaları bütün zamanlarda çok önemli bir işaret olarak değerlendirilmiş ve çok özel incelemeler yapılmıştır. Tutulma anında açığa çıkan kozmik enerjinin yaratacağı değişiklik, aslında halkın beklediği bir değişikliktir. Fakat bu bekleme hali şuur düzeyinde meydana gelmez. Tıpkı insanın gerçek ihtiyaçlarını şuur seviyesinde kavrayamaması gibi...

‘İnsan ihtiyacını nasıl bilmez, nasıl şuurunda olmaz?’ diye sorabilirsiniz ancak benliğin derinlerinde saklı olan gerçek ihtiyaçların yönlendirdiği insanın bütün bunları şuur düzeyinde yaşayacak hale gelebilmesi için ciddi bir disiplin uygulaması ve çok çalışması gerekir.

Düşündüklerimiz ve istediklerimiz ile benliğimizin derinlerinde gizli olan istekler kimi zaman tamamen farklı olabilir. Fakat genellikle niye yaptığımızı bilmeden yaptıklarımızın altında yatan neden bilincimizin derinlerinden yükselen dürtünün davranışlarımıza yansımasından başka bir şey değildir.

Ay ve Güneş Tutulmaları sırasında bilincin derinlerinden yükselen gerçek ihtiyaçlar ortaya çıkar. Özellikle kitlesel olarak halkın ortak ihtiyacı bilincin derinlerinden yükselir ve şuur düzeyinde yaşanacak büyük değişimleri açığa çıkartır.

Şimdi 3 Ekim Pazartesi günü Türkiye saatiyle 13:10 Güneş Tutulması meydana gelecek. Üstelik aynı gün Boğa Burcunun 23 derecesine kadar ilerlemiş olan Mars geri gitmeye başlamış bulunuyor. (Pazartesi günü Güneş Tutulmasını ayrıntılarıyla anlatacağım)

Yeni çocuklar ve ölüme yakın deneyimler

‘Bu çocuklara bir görev hissi aşılanmıştır ve her şeyi değiştirme ihtiyacı, güçlü bir takıntı halindedir. Bu, onların umudu ve yazgısıdır.’

Dr. P.M.H. Atwater’ın, kaleme aldığı ‘Yeni Çocuklar ve Ölüme Yakın Deneyimler’ adlı kitap, değişen dünyanın yeni çocukları hakkındaki araştırmaları konu alıyor. Kitapta, ölüme yakın deneyimler yaşayan ve 1982’den sonra doğan alışılmışın dışında beyinsel özellikler gösteren çocuklar arasındaki benzerlikler karşılaştırmalı olarak ele alınıyor.

Zeka katsayıları yüksek, empati yetenekleri gelişmiş, kimilerince ‘kristal’ kimilerince ‘İndigo’ çocuklar olarak tanımlanan ‘Yeni Çocuklar’ın yeteneklerinin arkasındakileri ve bu yeteneklerin araştırıldığı kitap bir bakıma yeni dünyanın ihtiyaçlarını anlatıyor. Dr. Atwater, ‘İndigo’çocukların alışılmışın dışındaki yeteneklerinin genetik ve eğitim gibi olası cevapların dışında düşünmeye davet ediyor.

Ruh ve Madde Yayınları’ndan çıkmış olan ‘Yeni Çocuklar ve Ölüme Yakın Deneyimler’ adlı kitabın çevirisi Tufan Göbekçin’e ait. Şimdiye kadar öğrendiklerinizin sınırlarını zorlayan bu kitabı okurken Spritüalizm (Ruhçuluk) ve Paranormal (Normal ötesi) ilginizi çekebilir ve araştırmaya başlayabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku