Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Zingil tarifi
Zingil tatlısı Diyarbakır yöresine ait şerbetli bir tatlıdır. Yapımı lokmaya oldukça benzer olan zingil için isterseniz mayalı hamur da kullanabilirsiniz. Pratik ve geleneksel bir tatlı aradığınızda evinizde kolayca yapabilmeniz için zingilin malzemelerini ve tarifini sizlerle paylaştık. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2-3 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şekeri
- 3,5 su bardağı su
- Limon suyu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Zingil tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta, yoğurt, su, tuz ve toz şekeri iyice çırpın.
Yaklaşık 2-3 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyerek cıvık bir hamur yoğurun.
Avuç içine alınan hamur sıkılarak yağlanmış kaşık yardımıyla kızdırılmış yağa atın.
Diğer taraftan şurubunu hazırlayın.
Şekerle suyu karıştırıp kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın.
Kızartılan zingilleri hemen soğuk şuruba atıp biraz karıştırdıktan sonra çıkartın.