GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi

Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi

Kereviz kış aylarında en bol bulunan ve en lezzetli sebzelerden. İçine havuç ve patates de girdi mi ne etlisinin tadına doyuluyor, ne de zeytinyağlısının. Biz bugün portakal suyuyla lezzetlenen, zeytinyağlı bir kereviz yapmaya kadar verdik. Bu tarifi siz de mutlaka denemelisiniz. Arzu ederseniz içine bezelye de ekleyebilirsiniz. İşte kereviz yemeği tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz
  • Un

Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi Nasıl yapılır?

Bir kase suyun içinde 2-3 kaşık unu eritin.

Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için unlu suyun içine atın. Pişirme aşamasına gelene kadar bu suda bekletin.

Patatesleri soyup kerevizlerle aynı boyda doğrayın.

Havuçları soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Portakalların suyunu sıkıp bir kenarda hazır bekletin.

Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağında kavurun. İçine tuz ve şeker de ilave edin.

Öncelikle havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Ardından kereviz ve patatesleri ilave edin.

1-2 kez karıştırdıktan sonra portakal suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın.

Altını kısıp kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Soğuk servis edin.