GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifi

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifi

Genellikle zeytinyağlı yemeği yapılıp sıcak veya soğuk olarak afiyetle tüketilen kerevizin bir de dolmasını denemelisiniz. Zeytinyağlıların şahı kerevizi güzelce oyup, içerisine bezelye, havuz koyarak yapabileceğiniz bu yemek sunumu açısından da harika. Peki zeytinyağlı portakallı çanak kereviz nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 bardak tane bezelye
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifi Nasıl yapılır?

Kerevizleri soyun ve ikiye bölüp limonlu suda bekletin.

Limonlu suda bekletilmesinin sebebi ise kararmamasıdır.

Ardından bezelyeleri haşlayın.

Doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun ve üzerine küp küp doğradığınız patates ve havucu da ilave edin.

Limonda beklettiğiniz kerevizlerin içini oyun ve çıkanları da doğrayıp harca ekleyin.

Kerevizleri tencereye dizin ve hazırladığınız harcı içlerine yerleştirin.

Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, limon suyu ve portakal suyunu ilave edin.

Daha sonra 1 tatlı kaşığı şeker, tuz ve karabiberi de ekleyip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.