GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı pırasa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Pırasayı sevenler, hafif ve yapımı kolay lezzetli bir tarif denemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram pırasa
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pilavlık pirinç
  • 2 adet orta boy havuç
  • Tuz 
  • Limon 

Zeytinyağlı pırasa tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın, 3-4 santimetre uzunluğunda kesin. Uygun bir tencereye yağı, pırasayı, dörde bölünerek ince doğranmış havuçları ve küp küp doğradığınız patatesleri koyun. 10 dakika daha pişirin. Önce tuzu ardından da 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limonun suyunu ilave ederek pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişince ocaktan alın ve soğuk servis edin.