GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak kalye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak kalye tarifi

Zeytinyağlı kabak kalye tarifi

Osmanlı saraylarından çıkma yemeklerden biri olan zeytinyağlı kabak kalye içinde et olmayan ama yediğinizde et yemiş kadar doymuş hissedebileceğiniz bir yemektir. Kalye kelime olarak yağda kavrulduktan sonra kaynatılmış etsiz pişmiş sebze yemekleri anlamına gelir. Anadolu’da ‘kale’ olarak da bilinir. Şimdi sizlere sultanlara layık bu yemeğin nasıl yapıldığını anlatalım…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 4 adet domates
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 avuç pirinç

Üstü için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı kabak kalye tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayıp uzunlamasına kısa kısa kesin.

Soğanları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağında kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın.

Kavrulmuş soğanlara domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

Pirinci yıkayıp ekleyin.

Tencereye salçayı, tuzu, karabiberi, şekeri ilave edin ve biraz karıştırın.

Karıştırdıktan sonra kabakları ilave edin üzerine su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Piştikten sonra geniş bir kayık tabağa aktarın ve üzerine sarımsaklı yoğurtla dereotunu ilave edin. 

Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun…