Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi
Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Tam bir sağlık deposu olan bamyayı tazeyken dondurucuya atarak ya da kurutarak kış ayları için de saklayabilirsiniz. Peki etsiz bamya yemeği nasıl yapılır? İşte cevabı...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram bamya
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Bamyaları tepelerini kestikten sonra bol suda yıkayın.
Soğanı yemeklik, domatesleri ise küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları ilave edin.
Soğanlar kavrulunca içine domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynamasını bekleyin.
Ardından bamyaları ve tuzu tencereye ekleyin.
20-25 dakika pişirdikten sonra limon suyunu bamyalara ekleyip altını kapatın.
Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yemeden önce limon suyu ilavesi yapabilirsiniz.