Son Güncelleme:
Zeytinli levrek buğulama tarifi
Tadı damağınızda kalacak bir tarif, zeytinli levrek buğulama.
Yapımı için malzemeler
- 1 adet levrek (beyaz etli herhangi bir balık da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı dereotu
- Süslemek için semizotu yaprakları
- 15 adet siyah zeytin
- 5 adet yeşil zeytin
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinli levrek buğulama tarifi Nasıl yapılır?
Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyin, yıkayın. Bıçakla derisini çıkardıktan sonra fırın kabına yerleştirin. (Balığı fileto edilmiş dilimler halinde de kullanabilirsiniz.) Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuz atın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün. Zeytinleri de koyarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Semizotuyla servis yapın.