GeriHamur İşi Tarifleri Yumuşak poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumuşak poğaça tarifi

Yumuşak poğaça tarifi

Poğaçalar kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Hele bir de şöyle yumuşacık bir mayalı poğaçaya kimsenin hayır diyebileceğini sanmıyoruz. İç malzemesini dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz nefis ev yapımı yumuşak poğaça için malzemeler ve yapım aşamaları aşağıda. "Gerisi size kalmış" diyor ve tarifimize geçiyoruz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 7 su bardağı kadar un
  • Dilediğiniz bir iç malzemesi

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam ya da çörekotu

Yumuşak poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın.

Maya eriyene kadar elinizle karıştırdıktan sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin.

Tüm malzemeyi çırpma teliyle homojen bir hale gelene kadar çırpın.

Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru nemli bir örtünün altında 40 dakika kadar mayalandırın.

Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp ortalarına dilediğiniz malzemeyi koyun ve elinizle yuvarlayın.

Poğaçaları yağladığınız tepsiye yerleştirin ve bir süre de tepside mayalandırın.

Ardından fırçayla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörekotu serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verin ve poğaçalar kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp biraz ılınınca servis edin. Afiyet olsun...