Yoğurtlu tirit köftesi tarifi
Akşam yemeğinde yoğurtlu tirit köftesine yer vermeye ne dersiniz? Tirit yemeği Anadolu'nun farklı yörelerinde çeşitli şekillerde hazırlanıyor. Biz de tarifimizde yoğurtlu tirit köftesi yapımına yer verdik. Üzerindeki sarımsaklı yoğurtla da ayrı lezzetli oluyor. Peki yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1.5-2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gram ince bulgur
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber
Yoğurtlu tirit köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su ilave ederek ıslatın. Daha sonra şişince tuz ekleyip karıştırın.
Üzerine yumurtaları tek tek kırıp yoğurun. Yoğurma esnasında elinizi sık sık ıslatın.
Ardından bulgurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Üzerine tereyağı ve kuşbaşı doğranmış eti de ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından kısık ateşte ve tavanın kapağını kapalı şekilde etler yumuşayana kadar pişirin.
Bulgur köftelerini suda haşlayın.
Diğer taraftan da et pişince üzerin haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ilave edip karıştırın.
Son olarak karabiber ve tuzunu ekleyip servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
Dilerseniz pul biber ve nane serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...