GeriÇorba Tarifleri Yoğurtlu mısır yarması çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu mısır yarması çorbası tarifi

Yoğurtlu mısır yarması çorbası tarifi

Yaz aylarında en çok tercih edilen çorba şüphesiz ki yoğurt çorbaları… İster sıcak ister soğuk tüketebileceğiniz yoğurt çorbası serinlemek için oldukça etkili. Hem doyurucu hem ferahlatıcı yoğurt çorbası Giresun’da mısır yarması ile yapılıyor. Peki Giresun’a ait yoğurtlu mısır yarması çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram mısır yarması
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Yoğurtlu mısır yarması çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Kuru fasulyeyi küçük bir tencerede haşlayın.
  • Ardından mısır yarması ve haşlanmış kuru fasulyeyi kaynar suda pişirin.
  • Soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın.
  • Başka bir tencerede doğradığınız soğanları kızgın tereyağında kavurun.
  • Pişen mısır yarmasına yavaş yavaş yoğurdu ilave edin.
  • Yoğurt ilave edildikten sonra sürekli karıştırın.
  • Daha sonra kavrulan soğanları da üzerine ilave edin.
  • Kırmızı pul biber ve naneyi de ilave edin.
  • Çorbanız servise hazır.
  • Afiyet olsun.