Yoğurtlu mantı çorbası tarifi
Kayseri, Sinop, tepsi, çıtır fark etmez; mantının her türlüsüne bayılıyoruz. Peki ya mantı çorbası? Onun da çok nefis olduğu kesin. Ülkemizde Adana ve Mersin yöresinin mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan yoğurtlu mantı çorbası, ya da bir başka deyişle yüksük çorbası, hem çok doyurucu hem de çok lezzetli. Tek başına bir yemek bile olur yani. O halde gelsin tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 litre kaynar su
- 1 su bardağı soğuk su
- Tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kasığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurtlu mantı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Nohutları önceden ıslatıp haşlayın.
2 litre suyu tencereye alıp kaynamasını bekleyin.
Kaynadığında mantıları ve tuzu ekleyip mantılar yumuşayana kadar pişirin.
Mantılar pişince haşlanmış nohudu ilave edin ve 2 dakika daha pişirin.
Yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın.
Mantının suyundan da ekleyip ılıştırdığınız yoğurtlu terbiyeyi bir yandan sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ekleyin.
Bir taşım daha kaynattığınız çorbanın altını kapatın ve içine 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş su ekleyin.
Diğer yanda tereyağını tavada eritin.
Nane ve pul biberi yağda kavurun ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun…