GeriSalata Tarifleri Yoğurtlu garnitür salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu garnitür salatası tarifi

Yoğurtlu garnitür salatası tarifi

Yoğurtlu garnitür salatası, tam da hafif ama lezzetli bir atıştırmalık arayanlara göre. Ana yemekten çay saatlerine her sofraya yakışıyor. Ayrıca kısa süre hazırlanması ve doyurucu olması da en sevilen salatalardan biri haline getiriyor. Eğer siz de hazırsanız, işte yoğurtlu garnitür salatası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt (katı kıvamlı)
  • Tuz

Yoğurtlu garnitür salatası tarifi Nasıl yapılır?

Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun ve bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.

Ardından havuç, patates ve bezelyeyi dirilikleri gidene kadar haşlayın.

Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara alın.

Turşuları ve közlenmiş biberi de sebzeleri de küçük küp şeklinde doğrayın.

Mayonez ve yoğurdu bir kasede çırpın

Üzerine de tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...