GeriEt Yemeği Tarifleri Yoğurtlu ev kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu ev kebabı tarifi

Yoğurtlu ev kebabı tarifi

İsteğe göre tavuk ve kuzu şişle de yapabileceğiniz bu kebaba sofralarınızda sizler de yer verin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 4 adet pide
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak

Yoğurtlu ev kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Elinizi arada bir suya batırarak misket köfteler yapın. Köfteleri yağsız tavada sallayarak kızarttıktan sonra servis tabağına alın.

Pideleri ısıtıp köftelerin üzerine paylaştırın. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökün. Servis yapmadan önce tavada tereyağı, pul biber ve naneyi kızdırıp kebabın üstüne dökün. Bekletmeden servis yapın.